Uusi lastensairaala / Ajankohtaista / TYÖMAATIEDOTE 34 – SYYSKUU/2017

Uusi lastensairaala

TYÖMAATIEDOTE 34 – SYYSKUU/2017

21.09.2017 - 10:45

Työt etenevät uuden lastensairaalan työmaalla. Uusina työvaiheina A- ja B-lohkoilla ovat alkaneet mm. puuovien ja -ikkunoiden listoitukset ja varuste-, sekä seinämattoasennukset. Valmiiksi- ja erikoismaalaukset, sekä viimeistelykittaustyöt ovat käynnissä kaikilla työalueilla. Ovi-, kaluste- ja laiteasennukset ovat osin jo siirtyneet CD-lohkojen puolelle. Talotekniikan osalta sähkö- ja teleteknisten laitteiden sekä järjestelmien kytkentätyöt ovat käynnissä, ilmanvaihdon päätelaitteiden ja valaisimien sekä LVI-kalusteiden asennukset jatkuvat edelleen. LVIS- järjestelmien toimintakokeet sekä varavoimakoneen koekäytöt ovat alkaneet. Ulkopuolella julkisivuasennuksia tehdään sekä Stenbackinkadun että Naistenklinikan puolella. Uusina työvaiheina julkisivuasennuksessa ovat 9. kerroksen IV-konehuoneen ulkopuolen verhoilut, sekä viime viikolla alkaneet lasievien ja parvekelasien asennukset. Pihatyöt on aloitettu heinäkuussa 3. kerroksen vesikatolle tulevilla istutusaltailla ja laatoituksilla. Pihatyöt jatkuvat katutasolla mm. vanhan kivimuurin takaisin asennuksella ja pihalaatoituksilla. Naistenklinikalle vievän yhdyssillan runko on asennettu ja siihen liittyvät asennukset ovat käynnissä.


Kuva 1.  Epoksilattian grafiikkateippaus 2. kerroksessa A-osalla ja hoitaja-asema 1. kerroksessa A-osalla


Kuva 2: hankeen alkuvaiheessa purettu luonnonkivimuuri on kasattu takaisin Stenbäckin kadulle. Kivien paikat ja järjestys oli dokumentoitu tarkasti, jotta kivimuurin palauttaminen oli mahdollista.

Stenbäckinkatu on palautettu takaisin kaksisuuntaiseksi 26.6.2017.

Stenbäckinkadulta pysäköintihalliin P2 ja hallintorakennuksen huoltopihalle johtava kulkuyhteys oli suljettuna 26.6. – 30.8.2017, minkä aikana tehtiin läpiajotunnelin julkisivu-, alakatto- ja kivetystöitä.


Kuva 3: Läpiajotunnelin julkisivu-, alakattoasennuksia sekä betonilaatoitus

Uuden lastensairaalan työmaalla työskennellään arkisin klo 07:00-20:00 sekä lauantaisin klo 07:00-15:30

Rakennustöiden valvojat, Haahtela-rakennuttaminen Oy, Harri Merilä puh. 040 569 2839, harri.merila[at]haahtela[dot]fi ja Kristian Torsell puh. 0400 937 036, kristian.torsell[at]haahtela[dot]fi

Työmaapäällikkö, SRV Rakennus Oy, Matti Julin, puh. 0400 704 293, matti.julin[at]srv[dot]fi