Tays uudistamisohjelma 2020 - etupihahanke / Kysy meiltä

Tays uudistamisohjelma 2020 - etupihahanke

Kysy mitä tahansa työmaan töistä

Kysymykset ja vastaukset julkaistaan tällä sivulla.
Katso aluksi aiemmin esitetyt kysymykset, jos vastaus kysymykseesi löytyy jo.
Myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on koonnut kattavasti vastauksia erilaisiin kysymyksiin: Kysymyksiä toiminnan ja tilojen uudistuksesta

 

Kysymys*

Selitys


Tarkenna kysymystä tarvittaessa.

Sähköpostiosoite


Anna sähköpostiosoitteesi, jos haluat viestin, kun kysymykseesi on vastattu.

Milloin Tays -työmaan toimintaan puututaan? Valvojien, suunnitelijoiden ja työnjohdon toiminta on kyseenalaista ja todellakin on näkemisen arvoista. Suosittelen SRV:N suurimman johdon käymään N- ja D- taloissa. Kyseessä on kuitenkin sairaala.

20.11.2017 - 19:15

Kiitos yhteydenotosta. Viestisi on välitetty eteenpäin projektivastaaville käsiteltäväksi. Mikäli haluat asian käsittelystä lisätietoa, olethan yhteydessä työpäällikkö Jouni Hämäläiseen.

SRV:llä on myös käytössä Eettinen kanava, jonne voi luottamuksellisesti ilmoittaa mahdollisista havaitsemistaan tai epäilemistään epäeettisistä ja/tai laittomista tai epäterveistä menettelyistä SRV:n työmaalla. Mikäli koet tarpeelliseksi, voit laittaa selvityspyyntöä täällä: https://www.srv.fi/srv-yhtiona/vastuullisuus/eettiset-periaatteet/eettinen-kanava

21.11.2017 - 15:17

mikä pomoja vaivaa.kun ovat niin äksyjä suurimmaksi osaksi

Onko pomojen tarkoitus ruoskia alaisiaan..kaikki työntekijät eivät ole samanlaisia..jotkut ovat huithapelia ja jotkut taas erittäin pedantteja..opettakaa pomoja käsittelemään kaikenlaisia työntekijöitä tai muuten teiltä loppuu työntekijät...ylin johto seuratkaa pomojenne töitä ei kaikki raksamiehet ole matsoja siellä on myös herkkähipiäisempiä sivusta seurannut..nuoret kertovat työpaikoistaan ja kuinka heitä kohdellaan

20.01.2017 - 17:31

Kiitos tärkeästä palautteestasi! Asia tullaan käsittelemään tulevassa työnjohtopalaverissa.

23.01.2017 - 13:27

Kiitos nosturin joulukuusesta,se on kaunis teko ja ilahduttaa.

14.12.2016 - 17:23

Hei, kiitos viestistäsi. On mukava kuulla, että kuusi tuottaa iloa. Jos kuusen matka ylös nosturiin kiinnostaa, niin Aamulehden sivuilta löytyy pieni videoklippi nostotapahtumasta: http://www.aamulehti.fi/kotimaa/joulukuusi-lensi-ilmojen-halki-nosturin-nokkaan-24109823/. Hyvää ja rauhallista joulua!

moi! mikä firma hoitaa tasoite- ja maalaustyöt?

02.09.2016 - 17:19

Moi, tasoite- ja maalaustöiden urakoitsijavalinta on vielä neuvotteluvaiheessa. Lisätietoja antaa hankintapäällikkö. Yhteystiedot löytyvät kohdasta yleistä.

työmaa kamera

Moi. Olen innolla seurannut päivittäin töiden etenemistä. Olisiko mahdollista saada kuvaa toisesta suunnasta kun alkaa näkymät menee piiloon rakennuksien noustessa. Jatkakaa samaa malliin, ootte tärkeällä asialla.

03.06.2016 - 13:28

Moi, pahoittelut, että vastaamisessa kesti, mutta jäimme selvittämään asiaa, sillä työmaata kuvaavat kamerat eivät ole SRV:n hallinnassa. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri omistaa ne. Työmaa on laaja ja rakennustyöt monivaiheiset, joten yhdellä kameralla kaikkea ei saada talteen. PSHP on asentanut uuden kameran, joka on suunnattu erityisesti L-rakennukselle. Toinen, pyörivä kamera, kuvaa tällä hetkellä N- ja D-rakennuksia, mutta sitä on tarkoitus siirtää ennen kuin eteen kohoavat rakennukset peittävät näkymän. Lisäämme linkin uuden kameran kuvaan mahdollisimman pian nettisivuillemme. Kivaa kesän alkua!

07.06.2016 - 13:07

Hei, mikä yritys tekee sähkötyöt?

26.05.2016 - 08:02

Hei, sähköurakoitsijaa ei olla vielä valittu. Urakointiin liittyvissä asioissa voi kääntyä työmaan hankintaosaston puoleen. Yhteystiedot löytyvät kohdasta yleistä.

Mikä yritys tekee spronklerit?

14.05.2016 - 08:17

Hei, TAYS UO 2020 - Etupihahankkeen sprinkleriurakoitsijaksi on valittu Firecon Oy.

nosturista

Kuinka korkea on korkeampi nosturi? Hirveä hässäkkä oli Ratinan 60 metrisestä ja on kuulemma harvinainen.....

14.04.2016 - 08:57

Moi, epäilysi osuu oikeaan - meidän nosturimme on korkeampi! TAYS etupihahankkeen työmaalla olevan nosturin rungon korkeus on 86 metriä, eli voitamme Ratinan 63 metrisen heittämällä! Aamulehdessäkin todettiin, että Ratinan nosturi on itseasiassa kääpiö: http://www.aamulehti.fi/kotimaa/ratinan-mahtinosturi-onkin-kaapio-verrattuna-taysin-hujoppiin-ja-lisaa-on-tulossa/

 

 

14.04.2016 - 09:36

Kenelle kuuluu turvajärjestelmähankinnat?

30.12.2015 - 13:27

Moi, turvajärjestelmähankinnat hoitaa vastaava TATE asiantuntija Esa Kopra. Hänen yhteystiedot löytyvät TAYS UO 2020 - etupihahankkeen nettisivujen etusivulta. Rakennustekninissä hankinnoissa voi olla yhteydessä hankintapäällikkö Rauno Tahkokorpeen, jonka yhteystiedot löytyvät samasta paikasta.

07.01.2016 - 08:08

Sähkötyöt

Mikä firma tekee sähkötyöt uusiin rakennuksiin Tays:in alueella?

10.12.2015 - 10:17

Hei, kiitos kysymyksestä, sähköurakoitsijaa ei olla vielä valittu.

17.12.2015 - 15:55

Työntekijät

Terve. Onko SRV:llä omia rakennusmiehiä, timpureita jne työmaalla vai ovatko kaikki aliurakoitsijoita/vuokratyöntekijöitä? Mikäli teillä on omia rakennusmiehiä työmaalla, kenelle pitäisi työhakemusta pistää vai meneekö hakemukset normaalin SRV:n rekrytoinnin kautta?

10.11.2015 - 14:25

Terve, Kiitos mielenkiinnostasi yritystämme kohtaan. SRV tosiaan jakaa työmaan aliurakoihin, eikä juuri käytä omia rakennusmiehiä.
Poikkeuksia toki löytyy, SRV:n avoimet työpaikat löytyvät: https://www.srv.fi/srv-yhtiona/rekrytointi, jonne voi jättää myös avoimen työhakemuksen.

12.11.2015 - 07:35

Kuka vastaa risteysalueen rakentamisesta/liikennejärjestelyistä ?

Poistumisristeys sairaalasta on klo 15 jälkeen ruuhkainen. Erityisen ruuhkainen se oli viime perjantaina kun risteys saarekkeita rakentavien miesten pakettiauto sulki kokonaan toisen kaistan Kangasalan suuntaan. Sama juttu toistui tämän viikon maanantaina. Eikö rakennusmiesten pakettiautolle löydy todellakaan muuta parkkipaikkaa risteysalueella ruuhka-aikaan?? tai voiko työt tehdä johonkin muuhun aikaan?

27.10.2015 - 10:36

Hei, kyseistä työmaata rakentaa Destia Oy, työn on tilannut Tampereen Kaupunki. Voitte esittää pyynnöt risteysalueen liikennejärjestelyistä heille, SRV Rakennus Oy rakentaa vain työmaa-aitojen sisälle jäävää etupihahanketta.

27.10.2015 - 11:00

Mikä yritys vastaa raudoitus töistä kyseisessä kohteessa????

26.10.2015 - 18:22

Hei, kyseisen työvaiheen hankinta on vielä kesken, toisin sanoen päätöstä urakoitsijasta ei ole vielä tehty.
Jos olet kiinnostunut tarjoamaan raudoitustöitä, niin voit olla yhteydessä työmaan hankintaosastoon. Yhteystiedot löytyvät kohdasta yleistä.

27.10.2015 - 10:30

Hei. Olisiko mahdollista saada lisävalaistusta kulkuväylille pimeään aikaan? Iltavuorosta tullessa on melko turvattoman tuntuista kulkea hämärän ja pimeän rajamailla. Ystävällisin terveisin, Sari

29.09.2015 - 10:36

Hei,
Kiitos yhteydenosotasi. Vieritiellä kulkevalla kevyenliikenteenväylällä on kaupungin olemassa olevat katuvalot. Siinä pitäisi valaistus riittää, kuten ennen työmaan alkuakin. SRV voi huolehtia, että Kuntokadun päässä, metsikön läpi menevä pätkä on valaistu työmaan valomastolla. Turvallista työmatkaa!

30.09.2015 - 07:25

Suojaseinä

Moro. Haluaisin esittää yhden turvallisuuteen liittyvän ehdotuksen. Olette varmasti huomannut mikä ruuhka on päivisin, vallankin aamuisin tällä Teiskontien rinnalla kulkevalla kulkuväylällä. Nyt sekä pyöräilijät että kävelijät sulloutuvat samalle kapealle väylälle. Ongelmakohdaksi on muodostunut kohta Kissanmaankadun ja Teiskontien kohdalla oleva suojaseinä. Tässä kohtaa ei ollenkaan näe näiden sinisiksi maalatuiden vanerilevyjen läpi, onko sen takana tulossa kävelijöitä/pyöräilijöitä. Olisiko mahdollista vaihtaa näistä sinisiksi maalatuista vanerilevyistä osa vaikka jonkinlaiseen vaakarimotuksiin, että niistä näkisi edes vähän läpi. Tai sitten loiventaa sitä mutkaa ennenkuin siinä tapahtuu isompi törmäyksiä pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kesken. T: Marko

15.09.2015 - 02:09

Moi, Kiitos yhteydenotostasi, turvallisuus on pääasia. Tulemme muokkaamaan Teiskontien rinnalla kulkevan kevyenliikenteenväylän suojaseinää siten, että näkyvyys paranee kulmauksessa. Hoidamme asian mahdollisimman pian. Hyvää syksyn jatkoa! 

16.09.2015 - 10:39

Pysäköinnistä rakennusalueella

Kysymykseen vastaus ei ollut vastaus kysymykseen SRV:n autojen pysäköinnistä, vaan miksi olette ottaneet omienne autojen pysäköintiä varten alueet. Päivittäin autoja on kolmisenkymmentä. Aaamuisin portista menee jono sisään työpaikalle, kun Tays:n henkilökunta kulkee kilometrejä. Oletteko saaneet luvan vallata autojanne varten lisäalueita. Ovatko autot sovittu pysäköitäväksi aitojen sisäpuolelle ja kenen lupa asiaan on, nimetkää henkilö. Vastatkaa siis kysymykseen.

10.09.2015 - 19:46

Kiitos kommentistasi.
Työmaa-aidoin rajattu alue on määritelty tilaajan ja SRV:n välisin sopimuksin SRV:n käyttöön kokonaisuudessaan. Työmaa on sopimuksen mukaisesti rajattu kerralla sen laajuiseksi kuin työmaa sitä tulee enimmillään tarvitsemaan. Kun työmaa on käynnissä täydessä laajuudessaan, tulemme käyttämään koko tilan.
Nyt tässä vaiheessa, kun työmaalle mahtuu vielä autoja, osa rakentajista on pysäköinyt työmaa-alueelle, jotta emme vie paikkoja Taysin henkilökunnan pysäköintialueelta. Taysin henkilökunta ei valitettavasti voi pysäköidä työmaa-alueelle, koska SRV ei ole alueelle pysäköidyistä autosta vastuussa. Kyse on siis turvallisuusnäkökohdista, ja tehtävämme on taata työmaan turvallisuus kaikilta osin.

Kannustamme avoimeen viestintään ja keskusteluun hankalistakin asioista. Meidän päämäärämme on, että sairaalan henkilökunta ja asiakkaat saavat jatkossa paremman ja toimivamman toimintaympäristön. Se ei valitettavasti tapahdu hetkessä, minkä vuoksi toivomme joustavuutta ja ymmärrystä kaikilta, joita työmaan elämä koskettaa.

Sairaalan henkilökunta voi olla omiin parkkipaikkoihin liittyvissä kysymyksissä yhteydessä sairaanhoitopiiriin.

14.09.2015 - 10:07

Varautuminen tilanteisiin.

Työmaalla on suuri vaikutus koko Taysin alueen toimintaan niin ulkona kuin sairaalan sisätiloissa. Alueella liikkuu potilaita, sairaalan henkilökuntaa sekä rakennusliikkeen työntekijöitä. Näin isojen ihmismäärän keskellä saattaa aina tapahtua ikäviäkin tapahtumia, eli miten SRV ja Tays on varautunut tiedon välittämisestä poikkeavissa tilanteissa, toisin sanoen mikä on se taho mikä varmistaa että tapahtumista tieto tulee nopeasti henkilökunnan tietoon? Minne henkilökunta ottaa yhteyttä jos huomaa jotain poikkeuksellista vaaranpaikkaa tai muuta vastaavaa. Onko tällä sivustolla olevat yhteystiedot ne minne otetaan yhteyttä ja onko nämä henkilöt aina tavoitettavissa, sillä sairaala toimii kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Intrassa on näistä asioista vähän saatavilla tietoa, eikä tunnu kenelläkään olevan tietoa. Nyt Taysin henkilökunnan pitää unohtaa pahansuopaisuus, koska pitää muistaa se perustehtävä, eli potilaidenhoito ja se lähtee ihan neuvonnasta ja opastuksesta mistä hoitopaikka löytyy, tämä vie pienen hetken aikaa ja asiakas saa sen hyvän palvelukokemuksen ja helpottaa niiden pienen määrän opastajien työnsarkaa ja he ovat myöskin työkavereita, vaikka eivät terveydenhuollon ammattilaisia olekkaan.

10.09.2015 - 11:12

Kiitos kysymyksestäsi.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on varautunut etupihan rakentamisesta aiheutuviin häiriö- ja kriisitilanteisiin laatimalla toimintamallit, jotka perustuvat Taysin olemassa oleviin poikkeustilanteiden ohjeisiin. Kaikki materiaalit ja ohjeet pitäisi olla Taysin henkilöstön käytössä sisäisessä intranetissa. Potilaat, sairaalan vieraat ja ohikulkijat soittavat hätätilanteessa aina numeroon 112, muissa häiriötilanteissa voi olla yhteydessä Taysin puhelunvälitykseen p. 03 311 611, josta tieto välittyy SRV:n nimetyille henkilöille, jotka vastaavat puheluihin ympäri vuorokauden.

Voitte esittää sairaalan intranettiin liittyvät kysymykset sairaalan viestintäosastolle.

Työmaalla sattuneista häiriö- ja kriisilanteista SRV Rakennuksella on oma kriisiviestiketju sairaalan suuntaan. Hätätilanteessa olemme heti yhteydessä nimettyihin henkilöihin, jotka vievät tietoa sairaalan avainhenkilöille ja tarpeen vaatiessa asiasta kuulutetaan. 

10.09.2015 - 13:32

Aidan sijainti?

Voisiko mitenkään ajatella, että Vieritien = Teiskontien suuntainen kohti Kuntokadun kulmassa olevaa linja-autopysäkkiä, aidattua kävely/ pyörätieosuutta hieman levennettäisiin ja siirrettäisiin aitaus lähemmäksi työmaakoppeja? Nyt kumitassut on laitettu reilusti kauammaksi kuin aiempi kävelytienreuna. Kyseinen kulkuväylä on erittäin vilkkaassa käytössä. Vai onko taas selitys, että teillä on kulkuvälineitä, joiden täytyy mahtua kulkemaan siitä?

04.09.2015 - 07:54

Kiitos yhteydenotostasi. Pyrimme siirtämään verkkoaitaa Vieritien kohdalla työmaan sisäpuolelle päin mahdollisuuksiemme mukaan. Esimerkiksi työmaakoppien kohdalla se ei varmaan tule onnistumaan, koska mainitsemasi kulkuvälineiden, eli työkoneiden tulee mahtua kulkemaan työmaalla joka paikkaan. Siirrämme aitaa niiltä osin, kun se on mahdollista. Kun Destian työmaa Teiskontien varrella valmistuu vielä tämän vuoden puolella, niin kevyenliikenteen väylä tulee siirtymään kokonaisuudessaan vanerisen suojaseinän ulkopuolelle ja tilanne helpottuu tältä osin. Koska väylä on ahdas, niin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden olisi hyvä huomioida kanssaihmiset kulkemalla tien reunassa. 

Niin vihaista ja joustamatonta porukkaa täällä töissä

Ei niinkään kysymys, kuin kommentti. Miksi kaikki kysymykset ja kommentit ovat niin agressiivisia ja negatiivisia? On selvää, että kaikki, niin henkilökunta kuin potilaat ja omaiset joutuvat joustamaan jotta saadaan uusi hieno sairaala. Tämä on yksi mielensäpahoittajien keskus. Vähän ymmärrystä.

01.09.2015 - 14:47

Kiitos kommentistasi! Meidän päämäärämme on, että sairaalan henkilökunta ja asiakkaat saavat jatkossa paremman ja toimivamman toimintaympäristön. Se ei valitettavasti tapahdu hetkessä. Koko rakennusprojektin ajan pyrimme toimimaan sulavassa yhteistyössä ja -ymmärryksessä kaikkien tahojen kanssa, joita työmme koskettaa. 

Aurinkoa viikonloppuun!

Pysäköinti rakennustömaalla

Katselin osaston ikkunasta työmaalle ja aikaisin aamulla autoja tuli työmaa-alueelle juuri sille parkkipaikalle, joka otettiin pois henkilökunnalta. En nähnyt, että raskaita työkaluja olisi kannettu autoista, kuten edellisen kyselyn vastauksesta käy ilmi. Kummenkunta autoa mersusta bemariin oli parkkeerattu oikein ruutuihin. Kokonaisen perjantaipäivän kylläkin autot olivat sinne pysäköineet. Mielestäni edelliselle kyselijälle valehdeltiin ja toivottavasti hän tekeen julkisen asian tästä, annan muiden kanssa ison tuen. Saisivat SRV:n päälliköilläkin kävellä satoja metrejä parkkipaikoilta, kuten Tays:n henkilökuntakin näin joutuu tekemään. Tämän takia rakentajat valtaavat alueita, että saavat ilmaiset parkit. Pitäisi Tay:n rakennuttajatkin ymmärtää, paljonko aluetta tarvitaan.Hävetkää!

21.08.2015 - 19:25

Rakennustyömaa aiheuttaa monesti muutoksia totuttuihin kulku-, liikenne ja pysäköintijärjestelyihin. SRV Rakennus Oy toimii yhteistyössä rakennustyömaan tilaajan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa ja toimimme heidän vaatimusten mukaisesti. Työmaan aiheuttamista muutoksista on tiedotettu naapureille etukäteen. Sairaalan henkilökunta voi olla omiin parkkipaikkoihin liittyvissä kysymyksissä yhteydessä sairaanhoitopiiriin.

Olemme pahoillamme aiheutuneesta mielipahasta. Tarkoitus ei ole aiheuttaa harmia tai hankaloittaa sairaalan henkilökunnan arkea. Päinvastoin, haluamme luoda uudet ja toimivat puitteet sairaalan työntekijöille sekä asiakkaille.

24.08.2015 - 15:30

Yksi liikennemerkki jonnekin, vai mihin olette ne piilottaneet?

Voi hyvät hyssykät. Menkääpä Kuntokadun päähän ja siellä lähellä hiekkakenttää, josta tulisi turvallisesti siirtyä tänne mainitsemallenne pyörätielle. Mitään merkkiä ei ole, joten kyseinen väylä on JALKAKÄYTÄVÄ, jota ei yli 12 vuotiaat pyöräilijät saa käyttää. Olettehan seuranneet vilkasta keskustelua pyöräilijän asemasta liikenteestä. Joten olkaa ystävällisiä ja käykää katsomassa, mistä ja mihin ihmiset liikkuvat ja missä ne liikennemerkit ovat. Tays:iin tullaan monelta suunnalta ja luulisi, että sairaalan ympäristössä huomioidaan turvallisuus ja sitä edellytettäisiin myös urakoitsijoilta. Mutta ilmeisesti ei.

20.08.2015 - 08:05

Hei, Kuntokadun asiaa on nyt selvitetty ja selvitetään edelleen useammalta taholta. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee käyttämään turvallisuussyistä Kuntokadulla Tamkin puoleista kevyenliikenteen väylää.

Kuntokadun liikennemerkeistä vastaa Tampereen kaupunki. Toivomme alueelle liikkujilta erityistä varovaisuutta muuttuneiden liikennejärjestelyiden vuoksi. 

21.08.2015 - 13:12

Rakennusmiesten autojen pysäköinti

Miksi henkilökunnan pysäköintipaikat siirrettiin kauas, ja rakennusliike järjesti omilleen ilmaisen autojen pysäköinnin aitojen sisäpuolelle neljäksi vuodeksi. Samaten em. autot ovat olleet pitkin sairaala-alueiden nurmikkoja pysäköityinä, ei onnistuisi sairaalan henkilökunnalta. Rakennusliike valtaa tarvetta isommat alueet juuri omien etuuksien vuoksi. Tästä täytyy tehdä julkinen asia.

20.08.2015 - 07:34

Hei ja kiitos kommentistasi. Työmaa-aitojen sisäpuolelle jäävä alue on varattu rakennustyömaa toiminnoille. Normaalisti työmaa aiheuttaa kuitenkin erilaista liikennettä, sillä työmaalla kuljetetaan materiaaleja ja koneita. Lisäksi työkalut on usein niin isoja ja painavia ja niitä on paljon, ettei niitä voi käsin kuljettaa. Pysäköinti on kuitenkin kielletty TAYS uudistamisohjelma 2020 etupihahankkeen työmaalla. Työmaalla työskentelevät eivät myöskään käytä Taysin alueen pysäköintipaikkoja, vaan heidät on ohjattu etsimään pysäköintipaikkansa kauempaa. 

20.08.2015 - 16:50

Eli sääntöjä rikkomaan

Kartoista ei näy, miten pyörätiet menevät, mutta voin kertoa, että missään ei ole laitettu kylttiä, mikä osoittaisi pyörätietä. Eli näin ollen, jos noudatamme sääntöjä, pyöräilemme autojenseassa. Suosittelisin jotakuta ottamaan sekä pyöräilijän että kävelijän mukaan ja katsomaan reitit. Nyt nämä ovat mahdottomia. Mutta onneksi ensiapu on lähellä vaikka ambulanssin tulo varmaankin kestää, kun liikenne ruuhkautuu.

19.08.2015 - 12:38

Hei. Huolesi on aivan oikea ja liikenneturvallisuuden varmistaminen on ensiarvoisen tärkeää. Pyöräilijät saavat käyttää Kuntokadun TAMK:n puoleista jalankulkukäytävää. Uudet pyörätietä osoittavat kyltit on laitettu tänään paikoilleen.

19.08.2015 - 14:21

Miten pyörällä Teiskontieltä Kuntokadulle ja Petsamoon?

Nyt on suljettu lyhyt pätkä Kuntokadun jalkakäytävää/ pyörätietä, mikä auttaisi turvalliseen siirtymiseen Teiskontieltä kohti Petsamoa/ hiekkakenttää ja Kaupin urheilupuistoa? Mitenköhän on suunniteltu, että oikeaoppisesti ja liikenneturvallisesti kuljetaan? Muistakaa myös katsoa, missä on pyörätie eli jos Kuntokatu ylitetään ja ohjataan kulkemaan vasemmalla puolella, pyöräilijä rikkoo sääntöjä.

18.08.2015 - 12:51

Hei ja kiitos kysymyksestäsi. Kävelijät ja pyöräilijät opastetaan käyttämään Kuntokadulla Tamkin puoleista kevyenliikenteen väylää. Sairaala-alueen suositellut ajoneuvojen ja kevyenliikenteen reitit löytyvät Taysin nettisivuilta ja kartasta:
http://www.pshp.fi/tayskartta/

 

19.08.2015 - 12:23