Siltasairaala Meilahden pihalta
Siltasairaala / Yleistä

Siltasairaala

Työmaan numero: 2802
Haartmaninkatu 4
00290 Helsinki

Mitä täällä rakennetaan?

Meilahden sairaala-alueelle rakennettava Siltasairaala tulee korvaamaan Töölön sairaalan ja osan nykyisen Syöpätautien klinikan toiminnoista. Siltasairaala tulee tarjoamaan potilaille korkealaatuista hoitoa viihtyisässä, turvallisessa, esteettömässä ja ympäristövastuullisessa ympäristössä. Siltasairaalan yhteydessä toteutetaan myös erillinen sädehoitolaitteiden (lineaarikiihdyttimet 7, 8, ja 14) investointihanke. HUS:n historian suurimman rakennushankkeen pääurakoitsijana toimii SRV.

  • Omistaja: HUS
  • Projektinjohtourakoitsija: SRV
  • Kokonaispinta-ala noin 71 500 brm2 (sisältää sädehoitolaitteiden tilat) 
  • Toteutusvaihe 1/2018 – 6/2022.

Työajat

Työskentelyaika työmaalla on klo 07.00–22.00.
Häiritsevien töiden osalta työskentelyaika arkisin klo 07.00–19.00.

Vaikutukset ympäristöön

Meilahden sairaala-alue jatkaa toimintaansa normaalisti.

Louhintatyö tulee aiheuttamaan meluhaittaa lähikiinteistöissä työskenteleville ja asioiville. Louhintatöiden vaikutuksia mitataan jatkuvin melu- ja tärinämittauksin. Louhinnan vaikutusalueella on suoritettu ennen louhintojen aloitusta lähikiinteistöjen katselmus. Katselmuksen ja mittaukset suorittaa Suomen Louhintakonsultit Oy.

Pahoittelemme töiden käynnistämisestä, kulkureittien muutoksista sekä rakentamistöistä aiheutuvia häiriöitä. Pyrimme pitämään lähistön asukkaiden ja toimijoiden haitat mahdollisimman pieninä ja samalla rakentamaan uuden korkealaatuisen sairaalan.

 

TILAA UUTISET

Tilaa työmaauutiset omaan sähköpostiisi.

Sähköpostiosoite