Siltasairaala Meilahden pihalta
Siltasairaala / Ajankohtaista / Työmaatiedote 31 - Elokuu 2021

Siltasairaala

Työmaatiedote 31 - Elokuu 2021

26.08.2021 - 08:27

Siltasairaalan ST- ja SY-osan yhdistävän sillan alakattotyöt ovat pääosin valmistuneet ja sillan oleskeluportaikon levytys on käynnissä (kuva 1). Levytyksen valmistuttua portaikossa on alkamassa parkettiasennus. Oleskeluportaikon kaideasennukset on aloitettu käsijohteen kaidetolppa-asennuksilla. Sillan plaanolattia tasoitettiin hiljattain ja seuraavana työvaiheena on lattialaatoitus. 

ST-osan loppusiivous on edennyt alemmista kerroksista 4.–7. kerrokseen (kuva 2) ja on tällä hetkellä käynnissä jokaisessa kerroksessa. Vesikattojen räystäiden, pellitysten, veden- ja lämmöneristysten työt ovat valmistuneet. Julkisivun ja tukimuurin viimeistelytyöt ovat loppusuoralla. Kesän aikana uusia käynnistyneitä työvaiheita ST-osalla ovat mm. arkadin sälealakaton asennus, henkilökunnan pukukaappien asennus (kuva 3), varusteasennukset (kuva 4) ja listoitukset. 

SY-osallakin on käynnistynyt kesän aikana uusia eri työvaiheita. Niitä ovat valoaukon lasiseinäasennus (kuva 5), arkadin sälealakaton asennus, porrashuoneiden kaideasennus, puuviiluseinäverhousten asennus, metalliovien asennus, huoltokelkan kiskoasennus sekä hoitotilojen alakattojen lumir-pinnoitus (kuva 6) ja kalusteasennukset. SY-osalla mattotyöt ja seinien keraamiset laatoitukset ovat pääosin valmiit jokaisessa kerroksessa. Julkisivuverhouksen osalta tehdään vielä pieniä viimeistelytöitä. Tulevia työvaiheita syksyllä ovat mm. loppusiivouksen ja ilmanvaihdon toimintakokeiden aloitus. 

Pihatyöt ovat alkaneet SY-osan ja Biomedicumin välissä olevan vanhan betonitukimuurin purkamisella. ST- ja SY-osan välisen olemassa olevan huoltotunnelin yläpuolisen vahvistuslaatan paalutus on tehty ja laatan teko on aloitettu (kuva 7). Myös reunakiviasennukset SY-osan pohjoispuolella on aloitettu (kuva 8). 

Kuva 1. ST- ja SY-osan yhdistävän sillan sisäpuoliset alakattotyöt ovat pääosin valmistuneet ja oleskeluportaikon levytys on käynnissä. 

Kuva 2. ST-osan loppusiivous on edennyt vuodeosastotorniin. Kuva 4. kerroksesta. 

Kuva 3. Henkilökunnan pukuhuoneiden pukukaappeja. Kuva ST-osan tunnelikerroksesta. 

Kuva 4. Varusteiden asennus on käynnissä ST-osan kaikissa kerroksissa ja SY-osan 1.–2. kerroksessa. 

Kuva 5. SY-osan valoaukon lasiseinien asennus on loppusuoralla. Kuva 4. kerroksesta. 

Kuva 6. SY-osan hoitotilojen alakaton lumir-pinnoitus on käynnissä 4.–5. kerroksessa. Kuva 3. kerroksesta, jossa lumir-pinnoitus on valmistunut ja puuviiluseinäverhousten asennus on aloitettu. 

Kuva 7. Vanhan olemassa olevan huoltotunnelin päälle tulevan vahvistuslaatan paaluja. Kuva ST-osan arkadin edustalta. 

Kuva 8. Reunakiviasennus on aloitettu SY-osan ja Biomedicumin välisellä tieosuudella. 

Kuva 9. Työmaa-alue lohkoineen (ST-osan työmaa-alue rajattuna vihreällä, yhdyssillan oranssilla ja SY-osan sinisellä). 

 

Rakennustöiden valvoja, HUS-Kiinteistöt Oy, Hannu Laurila, puh. 040 829 1404, hannu.laurila@hus.fi

Rakennustöiden valvoja, HUS-Kiinteistöt Oy, Mika Kallio, puh. 0400 666 416, mika.kallio@hus.fi

Työmaapäällikkö, SRV Rakennus Oy, Matti Julin, puh. 0400 704 293, matti.julin@srv.fi 

 

HUS rakentaa Meilahden sairaala-alueelle Siltasairaalan osoitteeseen Haartmaninkatu 4. Hankkeen pääurakoitsijana toimii SRV. 

TILAA UUTISET

Tilaa työmaauutiset omaan sähköpostiisi.

Sähköpostiosoite