Siltasairaala Meilahden pihalta
Siltasairaala / Ajankohtaista / Työmaatiedote 22 - Lokakuu 2019

Siltasairaala

Työmaatiedote 22 - Lokakuu 2019

11.10.2019 - 15:25

Siltasairaalan työmaalla ST-osalla on aloitettu sähkötilojen magneettisuojauksien asennukset. Suojauksena toimivat alumiinilevyt, jotka ovat saumojen kohdalta hitsattu yhteen (kuva 2). Asennukset alkoivat pääsähkötilasta ja etenevät muihin sähkötiloihin ja sähkökuiluihin.

ST-osalla on myös asennettu lyijysuojia muurattujen seinien väliin. Lyijyllä estetään haitallisen säteilyn leviäminen ympäristöön niistä tiloista, joissa on kuvantamisen ja sisäisen sädehoidon (braky) toimintaa. Lyijyeristyksen asennus on ollut fyysisesti haastavaa lyijylevyjen painon takia (kuva 3).

ST-osan sisävalmistusvaiheeseen kuuluvat tällä hetkellä myös levyväliseinien asennus, väliseinien muuraus, sähkötyöt, LVI- työt sekä maalaus- ja tasoitus työt.

Vesikattotyöt aloitettiin ST-osalla 8.4.2019 ja niitä tehdään työmaalla syksylle 2020 asti. Tuulen suunnasta riippuen vesikattotöissä käytettävä piki voi aiheuttaa satunnaisia hajuhaittoja.

Siltasairaalan SY-osalla jatkuu elementtiasennus. Asennukset ovat edenneet kolmanteen kerrokseen. SY-osalla jatkuu myös Syöpätautien klinikan auditorion purku, joka lähenee loppuaan.

Suoritamme pieniä maanrakennustöitä SY-osan ja Biomedicum 1. välissä. Asiasta tiedotetaan erikseen.

Sairaalan rakentamista voi seurata työmaakameran livekuvasta SRV:n työmaasivuilla (www.srv.fi/tyomaa/siltasairaala).

Kuva 1. Työmaakameran kuva ST-osalta 7.10.2019

Kuva 2. Sähkötilojen magneettisuojaus asennettuna.

Kuva 3. Lyijyeristyslevyt ennen toista muurattua seinäkerrosta.

Kuva 4. ST-osan IV-lohkon lasiseinä asennuksessa.

Kuva 5. Työmaa-alue lohkoineen (ST-osan työmaa-alue rajattuna vihreällä ja SY-osan sinisellä)

Pahoittelemme töiden käynnistämisestä, kulkureittien muutoksista sekä rakentamistöistä aiheutuvia häiriöitä. Pyrimme pitämään potilaiden, henkilöstön ja lähistön asukkaiden haitat mahdollisimman pieninä. Pyydämme kaikkia noudattamaan paikalla olevia opasteita.

 

Työmaatiedotteet julkaistaan myös työmaasivuilla (www.srv.fi/tyomaa/siltasairaala).

 

Rakennustöiden valvoja, HUS-Kiinteistöt Oy, Hannu Laurila, puh. 040 829 1404, hannu.laurila@hus.fi

 

Työmaapäällikkö, SRV Rakennus Oy, Matti Julin, puh. 0400 704 293, matti.julin@srv.fi

 

HUS rakentaa Meilahden sairaala-alueelle Siltasairaalan osoitteeseen Haartmaninkatu 4. Hankkeen pääurakoitsijana toimii SRV.