Siltasairaala Meilahden pihalta
Siltasairaala / Ajankohtaista / Työmaatiedote 21 - Syyskuu 2019

Siltasairaala

Työmaatiedote 21 - Syyskuu 2019

23.09.2019 - 10:08

Siltasairaalan työmaalla ST-osalla on käynnissä tasoitus- sekä maalaustyöt (kuva 2). Työt alkoivat kellarista ja etenevät nopeasti (kuva 3). 

ST-osalla on myös aloitettu julkisivuverhouksien asennus. Asennus on alkanut tornisairaalan puolella ja etenee aikataulussa (kuva 4). 

Vesikattotyöt aloitettiin ST-osalla 8.4.2019 ja niitä tehdään työmaalla syksylle 2020 asti. Tuulen suunnasta riippuen vesikattotöissä käytettävä piki voi aiheuttaa satunnaisia hajuhaittoja. 

SY-osan elementtiasennus on jatkunut aikataulun mukaisesti. Elementtiasennus etenee pian kolmanteen kerrokseen. Elementtiasennuksien perään on valettu kellarikerroksen katto ja 1. kerroksen katto (kuva 5). 

Tulemme aloittamaan olemassa olevan tunnelin liittämisen uuteen tekniikkatunneliin, joka on osa Siltasairaalan projektia. Liittymisessä teemme oviaukon uuden tekniikkatunnelin puolelta seinän ja liitymme huoltotunneliin. Rakennamme suojaseinän purkukohteen eristämistä varten. Suojaseinä eristää työstä aiheutuvaa pölyä. Työ alkaa suojaseinän rakentamisella viikon 39 aikana. Suojaseinä ei estä kulkua tunnelissa, ainoastaan kaventaa tunnelikäytävää kävelykaistan osuudella. (kuva 6).

Sairaalan rakentamista voi seurata työmaakameran livekuvasta SRV:n työmaasivuilla 
(www.srv.fi/tyomaa/siltasairaala). 

Kuva 1. Työmaakameran kuva ST-osalta 16.9.2019

Kuva 2. ST-osan kellarin seinien pohjatasoitus. 

Kuva 3. ST-osan kellarin seinien maalaukset pohjamaalilla. 

Kuva 4. ST-osan julkisivuverhoilu.

Kuva 5. SY-osan elementtiasennus.

Kuva 6. Tunneliin tehtävän suojaseinän paikka merkitty nuolella ja punaisella pisteellä.

Kuva 7. Työmaa-alue lohkoineen (ST-osan työmaa-alue rajattuna vihreällä ja SY-osan sinisellä)

Pahoittelemme töiden käynnistämisestä, kulkureittien muutoksista sekä rakentamistöistä aiheutuvia häiriöitä. Pyrimme pitämään potilaiden, henkilöstön ja lähistön asukkaiden haitat mahdollisimman pieninä. Pyydämme kaikkia noudattamaan paikalla olevia opasteita.  

Rakennustöiden valvoja, HUS-Kiinteistöt Oy, Hannu Laurila, puh. 040 829 1404, hannu.laurila@hus.fi 

Työmaapäällikkö, SRV Rakennus Oy, Matti Julin, puh. 0400 704 293, matti.julin@srv.fi 

 

HUS rakentaa Meilahden sairaala-alueelle Siltasairaalan osoitteeseen Haartmaninkatu 4. Hankkeen pääurakoitsijana toimii SRV.