Siltasairaala Meilahden pihalta
Siltasairaala / Ajankohtaista / SY-osan uuden työmaatien käyttöönotto viikolla 14–15 / 2019

Siltasairaala

SY-osan uuden työmaatien käyttöönotto viikolla 14–15 / 2019

15.03.2019 - 08:30

SY-osan pohjoispuolelle (esitetty kuvissa 1 ja 2) otetaan käyttöön uusi työmaatie viikon 14–15 aikana mm. Linacien raskasbetonitoimituksia varten. Työmaatietä tarvitaan arviolta elokuulle 2019 ja sitä tullaan käyttämään myös muihin materiaalitoimituksiin, koska kulku SY-osan pohjoispuolelle muuta kautta on estynyt SY-osan eteläpään kellarikerroksen kohdalle louhitun montun takia välillä huhtikuu-elokuu 2019.

Raskasbetonivaluja on alustavasti suunniteltu tehtäväksi neljänä kertana ja yksi valu kestää n. kaksi päivää. Valut ajoittuvat välille toukokuu-elokuu 2019 ja jokaisen valun aikana työmaalle ja sieltä pois kulkee arviolta kymmeniä betoniautoja. Näitä hetkinä (kuten myös aina tarpeen vaatiessa) paikalla on liikenteenohjaajia. Työmaatiedotteissa tullaan kertomaan raskasbetonivalujen tarkemmat ajankohdat, kun ne selviävät.

Kuva 1. Uusi työmaatie Tukholmankadulta SY-osalle (karttapohja tilanteesta ennen Siltasairaala-projektin aloitusta)

Työmaatien käyttöönotto aiheuttaa kuvassa 2 esitettyjä muutoksia kevyen liikenteen osalta. Polkupyöräteline Syöpätautien klinikan pohjoispäädystä tullaan siirtämään viikon 12 aikana ja kulku polkupyörätelineiltä uuden työmaatien yli on sallittu vain suojatien kautta. Vaikka paikalla on tarpeen vaatiessa liikenteenohjausta, kehotamme kyseisellä alueella liikkujia varovaisuuteen sekä noudattamaan paikalla olevia opasteita.  

Kuva 2. Uuden työmaatien liikennejärjestelyt Syöpätautien klinikan ympärillä

Pahoittelemme töiden käynnistämisestä, kulkureittien muutoksista sekä rakentamistöistä aiheutuvia häiriöitä. Pyrimme pitämään potilaiden, henkilöstön ja lähistön asukkaiden haitat mahdollisimman pieninä.

Rakennustöiden valvoja, HUS-Kiinteistöt Oy, Hannu Laurila, puh. 040 829 1404, hannu.laurila@hus.fi

Työmaapäällikkö, SRV Rakennus Oy, Matti Julin, puh. 0400 704 293, matti.julin@srv.fi

 

HUS rakentaa Meilahden sairaala-alueelle Siltasairaalan osoitteeseen Haartmaninkatu 4. Hankkeen pääurakoitsijana toimii SRV.