REDIn työmaa / Kysy meiltä

REDIn työmaa

Kysy mitä tahansa työmaan töistä

Kysymykset ja vastaukset julkaistaan tällä sivulla.
Katso aluksi aiemmin kysytyt kysymykset, josta vastaus kysymykseesi voi jo löytyä.

Kysymys*

Selitys


Tarkenna kysymystä tarvittaessa.

Sähköpostiosoite


Anna sähköpostiosoitteesi, jos haluat viestin, kun kysymykseesi on vastattu.

Milloin tarkalleen pyöräväylät siirtyvät pois kiertoreiteiltä? Kevät 2018

Hei, aiempi kysymykseni jostain syystä katosi kokonaan, mutta kysyn vielä että onko teillä tarkempaa päivämäärää siitä milloin pyöräilytiet aukevat Kalasatamassa? Tällä hetkellä ollaan vielä kiertoreiteillä, mutta reittiä suoraan Kalasataman läpi menevien autokaistojen vierestä kaivataan kovasti. Arvionne on ollut että kevään 2018 aikana, mutta tarkempi päivämäärä kiinnostaa kun nyt kevättä jo eletään.

06.04.2018 - 12:45

Kiitos yhteydenotosta. Olet ihan oikeassa, että olemme koko ajan kertoneet, että keväällä 2018 baana avautuu - ja näin myös tapahtuu. Kaupungin toimesta pyöräväyliä myös kunnostetaan eli parannuksia tulee sekä reitteihin että itse väyliin. Virallinen tiedote avautumispäivämäärineen julkaistaan yhdessä Helsingin kaupungin kanssa ennen huhtikuun loppua.

06.04.2018 - 13:01

Milloin seuraava tornitalo alkaa nousta Majakan viereen?

24.02.2018 - 18:58

Kiitos kysymyksestä. Julkaisimmekin juuri reilu viikko sitten tiedotteen seuraavaa rakenteille tulevaa tornitaloa koskien: https://www.srv.fi/srv-yhtiona/media/tiedotteet/srv-n-redin-toisen-tornitalon-ennakkomarkkinointi-alkaa-huhtikuussa Tavoitteena on aloittaa seuraavan tornitalon rakentaminen kesän 2018 aikana.

27.02.2018 - 10:53

Bussipysäkit Redin valmistuessa

Hei, tuleeko Redin kohdalle sen valmistuessa Itäväylälle bussipysäkit? Nythän Itäväylän busseilla ei pääse enää ollenkaan Suvilahden tapahtumakeskukseen, kun työmaat vei pysäkin ja kävelymatka on kohtuuton ellei oikaise hankalasti ajoradan halki Sörnäisten rantatien yli.

07.02.2018 - 15:21

Kiitos kysymyksestä. Kyllä, Itäväylälle tulee REDIn kohdalle bussipysäkit. Itäväylä kulkee nykyisin katetussa tilassa REDIn halki ja bussipysäkit tulevat tuon katetun tilan itäpäähän.

09.02.2018 - 08:50

Miten idän suunnasta pääsee autolla Redin pysäköintitiloihin?

Pääseekö valmiiseen Redin pysäköintitilaan Idän suunnasta muuten kuin ajamalla (jonottamalla) Pasilan suuntaan ja sitten pujottelemalla ahtaita pikkukatuja Hermannin rantatien pysäköintitilan suuaukoille?

03.02.2018 - 08:55

Reitti idän suunnasta Kalasatamaan ja REDIin säilyy sellaisena kuin se on tällä hetkellä. Idän suunnasta tulevat pääsevät kuitenkin ajamaan REDI kauppakeskuksen pysäköintiin suoraan Työpajankadulta. Työpajankatu päättyy nykyisellään Hermannin Rantatiehen mutta tulevaisuudessa se jatkuu Hermannin Rantatien risteyksestä REDI kauppakeskuksen ja Kalasataman uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen välistä aina Kyläsaarenkadun liikenneympyrään saakka. REDI kauppakeskuksen ja Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen välistä johtaa ajotunneli REDI kauppakeskuksen pysäköintiin. Nyt tämä katuosuus on vielä autoliikenteeltä suljettuna, koska molemmin puolin katua on käynnissä työmaat.

06.02.2018 - 13:51

Monesko kerros menossa?

Olisiko mahdollista saada rakentuvaan majakkaan "lakana" tai vastaava, joka olisi aina jossain ylimmän kerroksen tienoilla kertomassa, että monesko kerros kyseessä oleva kohta on ja kenties lisätieto joka muistuttaa siitä, että montako kerrosta on tulossa. Malliin isoin numeroin 13/36 vaikkapa. Näin ulkopuoliset katsoja voivat helposti hahmottaa, että "vasta kerros 13 ja tuohon päälle on tulossa vielä 23 kerrosta lisää" Asian voisi myös toteuttaa niin, että joka 5. kerroksen kohdassa olisi (rakennus aikana) pysyvä lakana kertomassa kerros numeron. Näin siihen muodostuisi "mitta-asteikko" 5, 10, 15, ....

19.01.2018 - 10:00

Kiitos viestistä. Hauska idea, laitetaan mietintämyssyyn. Asiaa täytyy toki tarkastella myös työmaan kannalta, että mikä on sujuvaa eikä haittaa työntekoa.

19.01.2018 - 14:53

Riittääkö majakan vieressä olevan torninosturin korkeus rakennuksen ylimpien kerrosten rakentamiseen?

18.01.2018 - 15:42

Kiitos yhteydenotosta. Torninosturia nostetaan tarvittaessa korkeammaksi tornitalojen kerrosten noustessa ylemmäksi. Torninosturiin lisätään runkopaloja, joiden avulla nosturi saadaan korkeammaksi. Tällä foorumilla taitaa tuolla aikaisempien vastausten joukossa olla ihan tarkempikin kuvaus siitä, miten nosturi ikään kuin nostaa itse itseään korkeuksiin hydraulisen järjestelmän avulla, kun runkopaloja laitetaan lisää.

19.01.2018 - 14:56

Mahdollista saada lakana Majakkaan kertomaan kyseisestä rakennuskorkeudesta?

Kalasataman Facebook sivulla ehdotettiin, että olisi aika hienoa jos rakentuvassa Majakassa olisi lakana kertomassa, missä korkeudessa mennään. Esimerkiksi tässä rakentuu Majakan 15. kerros. Tämä toisi lisää ymmärrystä ja näyttävyyttä miten korkeita näistä torneista lopulta on tulossa. Nyt kaikki on oman arvuuttelun varassa. Tämä varmaan olisi helposti toteutettavissa kun kuitenkin rakentuvan kerroksen ympärillä on jonkinlaiset suojalaudat johon tuon lakanan voisi kiinnittää.

17.01.2018 - 10:33

Kiitos hyvästä ideasta. Tämä täytyy laittaa mietintämyssyyn. Toki työmaan kannalta on myös mietittävä, että mikä on mahdollisimman sujuvaa eikä haittaa työntekoa. Mutta on totta, että vaikeahan noita korkeuksia tai kerroksia on hahmottaa.

19.01.2018 - 15:00

Webcam ei toimi

Turha täällä on kysellä mitään,kun ei vastausta saa ainakaan webkameran suhteen.Kameran toimimattomuudesta on kysytty jo aikaisemmin ja pyydetty viesti sähköpostiin ei ole näkynyt ! Webbikamera ei ole toiminut marraskuun 2017 lopulta saakka,on myös soitettu ja luvattu laittaa näkymään mutta mitään ei ole tapahtunut.Olisi mukava seurata työmaan edistymistä mutta kun ei !! Luulisi löytyvän niin pätevän kaverin jostain joka osaisi asian korjata. Vähän enemmän ryhtiä tähän touhuun !!!!!!!!!!!!!!

22.12.2017 - 17:37

On hienoa kuulla, että rakennushankkeemme seuraaminen kiinnostaa. Kuten tuossa alemmassa vastauksessa todetaankin, kamera on tarkoitus saada jälleen toimimaan. Kamerapalvelun kuntoon saattamisessa on toimittajallamme ollut hieman pähkinää purtavana mutta siellä varmasti tehdään parhaansa, jotta palvelu saataisiin taas kunnolla toimimaan.

02.01.2018 - 10:20

Web-kamera

Onko web-kameran tarkoitus tulla takaisin toimintaan?

21.12.2017 - 17:58

Hei, kiitos viestistä. On mukava kuulla, että rakennushankkeemme seuraaminen kiinnostaa. Kyllä kamera on tarkoitus saada taas toimimaan. Kamerapalvelun toimittajat ovat luvanneet laittaa tuon kiukuttelevan kameran taas kuntoon.

22.12.2017 - 13:25

Pääseekö itään päin menevien bussien pysäkille Redin sisäkautta syksystä 2018?

Väliaikaiset portaat Capellan puistotieltä puretaan ja uutisissa sanottiin, että jatkossa pitää kiertää Leonkadun alkupäästä, kevyenliikenteen väylää, päästäkseen pysäkille??! Jos näin, niin jotain on mennyt suunnitelmissa pahasti pieleen! t.Jorma Häkkinen

15.12.2017 - 11:57

Kiitos yhteydenotosta. Kauppakeskuksen aukioloaikana bussipysäkille pääsee kauppakeskuksen sisäkautta myös. Tiedotteen kertoma reitti bussipysäkille on oikein.

21.12.2017 - 10:48

Hakkaava ääni?

Mistä hakkaava ääni Redin rakentamisesta johtuu?

21.09.2017 - 14:48

REDIn rakentamisessa on pääpaino sisävalmistusvaiheessa. Hakkaavaa ääntä tuottavia työvaiheita ei siis ole meneillään. Arabian suunnalla on pontitustyöt käynnissä DIAKin vieressä, sieltä ainakin hakkaavaa ääntä kantautuu.

22.09.2017 - 07:23

Kulkuyhteys Suvilahteen

Hei, missä on kulkuyhteys Kalasataman metroaseman ja Suvilahden välillä? Nyt yhteys on katkaistu ja ylimääräistä sakkokierrosta joutuu kävelemään kilometrin Kalasataman kautta Suvilahteen päästäkseen. Kartoissa yhteys kyllä näkyy ja se on elintärkeä väylä ihmisille.

19.09.2017 - 17:57

Kiitos kysymyksestä. SRV:n REDIn työmaan kartoissa näkyy tilanne 1.9.2017, jolloin opastimme REDIn työmaan urakkaan kuuluvien kiertotiejärjestelyiden poistumisen myötä tulevista muutoksista. Kalasataman alueella kadunrakennustyöt jatkuvat mutta niistä tiedottavat tästä eteenpäin urakoitsijat, jotka viimeisimpiä muutoksia alueella tekevät. REDI on alueen isoin rakennushanke mutta alueella on tosiaan käynnissä lukuisia pienempiä rakennushankkeita ja kadunrakennustyöt ovat yksi niistä.

20.09.2017 - 15:18

Mikä instanssi kaupungilla on hyväksynyt portaa?

Hei taas! Tämä kysymykseni on tainnut jäädä jonkun pöydälle. Mikä mahtaa olla portaat Helsingin kaupungilla hyväksynyt taho. Ovat todella pelottavan tuntuiset kävellä, koska "heiluvat" niitä noustessa / laskeutuessa.

05.09.2017 - 14:15

Hei. Kysymykseesi on vastattu 29.8.22017 klo 15:07. Vastaus sekä palautteesi löytyy sivulta 2, kun palautteita selaa taaksepäin. Sivunumerot ovat näkyvissä kysymysosion yläreunassa juoksevana numerointia ykkösestä eteenpäin. Mutta yhtä kaikki Kalasataman liikennejärjestelyillä (nuo väliaikaiset bussipysäkille johtavat portaat mukaan lukien) on Rakennusviraston ja Kaupunkisuunniteluviraston hyväksyntä. Rakennusvirastossa voit olla yhteydessä Toni Venäläiseen, toni.venalainen@hel.fi ja Kaupunkisuunnitteluvirastossa Johanna Iivoseen, johanna.iivonen@hel.fi tia Riikka Österlundiin, riikka.osterlund@hel.fi  Ja meille voit lähettää palautetta siitä, mihin suuntaan portaita pitäisi käyttäjän näkökulmasta muuttaa tai että mikä niissä on erityisen häiritsevää. Ja sen palautteen voi lähettää Heli Pulkkisen kautta, heli.pulkkinen@srv.fi

06.09.2017 - 13:21

Liikenne Lahden suunnasta keskustaan

Onko Hermannin rantatie nyt avoinna pohjoisesta keskustaan päin ajaville? Karttojen mukaan on, mutta edelleen Lahden suunnasta keskustaan ajavat kulkevat Vanhan talvitien ja Panimokadun kautta mikä ruuhkauttaa liikenteen

05.09.2017 - 08:30

Kyllä, Hermannin rantatie on avattu liikenteelle. Ensimmäinen tiedote aiheesta julkaistiin tällä sivustolla 8.8.2017 Itäväylä ja Hermannin rantatie palautuvat Kalasatamassa entisille reiteilleen Tämän sivuston Liikkuminen -välilehdeltä löytyvät liikennejärjestelyjen kartat, ja kuten totesit, kartat opastavat reitin keskustaan Hermannin rantatien kautta. Ja tämä reitti pohjoisesta keskustaan Hermannin rantatien kautta on juuri ihan oikein. 

05.09.2017 - 09:46

Bussipysäkki 1.9.2017 alkaen itään mennessä

Bussipysäkki, joka on Kalasatamanmetroaseman kohdalla Itäväylän kierrolla, siirtyy Kulosaaren sillan kupeeseen. Jostakin kuvasta näkyy, että pysäkille tulee portaat, joita ei toistaiseksi ole. Tämähän tarkoittaa, että lännestä ja keskustasta Kalasatamaan ja Kalasatamasta itään ei ole edes kohtalaisen esteetöntä kulkua bussipysäkille. Myös Junatien pysäkillä on portaat. Millainen rakennelma meille Sörnäistenniemellä asuville on tarkoitus tulla pysäkille kulkua varten, metalliset työmaaportaatko? Koska pysäkin siirtoon on enää n.viikko, kunnollisten, turvallisen tuntuisten portaiden rakentaminen ei taida olla suunnitelmissa? Pysäkin esteettömyydestä puhumattakaan. Joudummeko olemaan kyseisen järjestelyn varassa Redin valmistumiseen asti?

25.08.2017 - 13:43

Hei, kiitos kysymyksestä. Bussipysäkit tosiaan sijaitsevat nyt Itäväylällä Kulosaaren sillan länsipäässä siihen saakka, kunnes REDI kauppakeskus aukeaa syksyllä 2018 ja kauppakeskuksen kohdalle tulevat bussipysäkit otetaan käyttöön. Kauppakeskuksen viereen Itäväylällä tulevat pysäkit sijaitsevat tällä hetkellä keskellä työmaata, emmekä valitettavasti voi turvallisuussyistä ohjata kulkua työmaa-alueen sisälle. REDI kauppakeskus rakentuu sekä Itäväylän että metoradan ympärille, joten niiden ympäröimilla alueilla rakentaminen käy vilkkaana vielä valmistumiseen saakka. Portaat ilman muuta rakennetaan kunnollisiksi. Niin liikennejärjestelyt kuin portaatkin ovat kaupungin hyväksymät.

29.08.2017 - 15:07

Häiriöääni

Kiitos selventävästä vastauksesta, lähetin palautetta mainitsemillesi tahoille.

22.08.2017 - 15:17

Häiriöääni

REDIn työmaan kohdalla (Kulosaaren sillan suuntaan vievä 3-kaistainen väylä) rämisee joku teräskansi tms. kun autot ylittävät sen. Varsinkin yöaikaan häiritsee niin ettei voi nukkua ikkuna auki Arielinkadun suunnalla. Etsikää, kuunnelkaa ja tehkää asialle jotakin..

22.08.2017 - 14:24

Kulosaaren sillan kohdalla äänen aiheuttaja todennäköisesti on Kulosaaren sillan liikuntasauma, joka aiheuttaa ääntä, kun autot ajavat sen yli. Tämä ei valitettavasti ole SRV:n urakka, vaan sitä toteuttaa joku muu taho. Helsingin kaupungilta saa varmasti lisätietoja asiasta esimerkiksi täältä: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/palaute/anna-palautetta Asiaa voisi tiedustella suoraan myös Kalasataman alueen rakentamisen valvojalta Marko Haapaselta, marko.haapanen@hel.fi  Kalasataman alueella on käynnissä useita rakennushankkeita ja ulkopuolisen voi olla vaikea hahmottaa, mikä on mikäkin. REDIn työmaalla noudatetaan viranomaisten määräyksiä, eikä  häiritseviä ääniä aiheuttavia työvaiheita tehdä yöaikaan. 

22.08.2017 - 14:49

Ympärivuotinen melun lähde Kalasatamalta?

hei, olen noin viikon-puolitoista kuunnellut Arabianrannan parvekkeltani jatkuvalla syötöllä Kalasataman/Suvilahden alueelta tullutta outoa melua. Ääni muistuttaa kovan autoruuhkan ääntä, paitsi että jatkuu 24/7 myös viikonloppuisin. Viimeksi tänään sunnintaina klo 7 oli pakko todeta, että kyse ei ole perus liikenteen melusta. Onko teillä tietoa, mikä saattaa aiheuttaa sellaista ääntä, joka muistuttaa rekan ohiajoa, ison valtatien autojen melua tai jotain höyrynpäästöä jossain tehtaalla. Muuten vaikea tätä ääntä kuvailla. Ääni häiritsee tosi paljon, käytännössä ei parvekkeella pysty olemaan. Olen asunut kyseisessä asunnossa jo yli kaksi vuotta ja tämä on uutta. Olemme toki kuulleet satunnaisia rakennustyömaalta tulevia ääniä päiväsaikaan. Mutta nyt kyse on jostain äänestä, joka on pysyvä ja on samanlainen jopa yöllä! Ystävällisin terveisin, Julia Ivanova. Vähä vaikee rentoutua..Kiitos jos tiedätte mistä ääni mahtaa tulla..

20.08.2017 - 14:50

Kiitos yhteydenotosta. On kurja kuulla, että kotiinne kantautuu häiritsevää melua. REDIn työmaalla noudatetaan kuitenkin viranomaisten antamia määräyksiä ja mm. häiritsevää melua aiheuttaviin työvaiheisiin on haettu luvat. Yöaikaan työmaalla ei tehdä melua aiheuttavia työvaiheita. Kalasatamaa rakennetaan nyt voimakkaasti ja alueella on useita eri työmaita. Niitä voi olla ulkopuolisen vaikea hahmottaa. Yhtenä epäilynä tuolle äänelle voi olla mm. Kulosaaren sillan liikuntasauma, joka on aiheuttanut ääntä, kun autot ajavat sen yli. Tämä ei valitettavasti ole SRV:n urakka, vaan sitä toteuttaa joku muu taho. Helsingin kaupungilta saa varmasti lisätietoja asiasta esimerkiksi täältä: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/palaute/anna-palautetta Asiaa voisi tiedustella suoraan myös Kalasataman alueen rakentamisen valvojalta Marko Haapaselta, marko.haapanen@hel.fi

 

 

 

 

22.08.2017 - 14:42

miksi sama nauhoitus pyörii aina vain on ollut joviikkoja

17.08.2017 - 09:26

Kameralle on tilattu huolto ja se pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman pian.

 

Vikaa Webcam järjestelmässä.

Jotain vikaa koska Flow festivaalit jatkuu edelleen Hanasaaren kamerassa.

16.08.2017 - 18:55

Kamera ilmeisesti otti nokkiinsa lauantain myrskystä. Sille on tilattu huolto ja se pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman pian.

17.08.2017 - 09:31

Koska pyöräilijät turvallisille ja opastetuille reiteille?

Vastauksessa 27.7. esitettyyn kysymykseen todetaan: "Kulosaaren sillalta Kalasataman etelä- ja pohjoisosiin jatkuvat polkupyöräilyn ja jalankulun väylät säilyvät ennallaan vielä kevääseen 2018 saakka. (...) Voimakkaan rakentamisen vuoksi voi tuolla alueella tapahtua joitain muutoksia mutta niistä alueella toimivat muut urakoitsijat laittavat ainakin maastoon tarpeen tullen opasteita." Tämä ei pidä paikkaansa. Palasin lomalta töihin 14.8. ja yllättäen työmatka oli muuttunut aika perusteellisesti. Itäväylältä pohjoiseen päin ajettaessa kevyen liikenteen väylä on hävinnyt kokonaan. Minkäänlaisia opasteita en nähnyt (Pasilaan osoittava viitta sentään oli siirretty uuteen paikkaan, mutta ennakointi on tästä huolimatta mahdotonta). Pyöräilijät ohjataan aidoilla soratietä (raekoko samaa luokkaa kuin Keski-Suomen sorateillä) kohti Verkkosaarenkatua, jossa ei selvästi ohjata kummallekaan puolen katua: edessä on 90 asteen käännös ja kapea käynti kummassakin vaihtoehdossa.. Tästä sitten kohti Vanhaa Talvitietä taistelemaan ruuhkaisen autoliikenteen sekaan, jossa mukana paljon myös raskasta liikennettä. Milloin järjestätte liikenteen siten, että turvallisille, selkeille, opastetuille reiteille, joissa sora ei puhko kumeja? Työmatkani piteni viime vuodesta jo 0,5 km Kalasataman työmaan liikenne'järjestelyjen' vuoksi.

16.08.2017 - 13:20

Kalasatamassa on useita työmaita, joista SRV:n rakentama REDI on vain yksi. Ohikulkijan on tätä varmasti vaikea erottaa ja tietää, kun alueella on valtava myllerrys käynnissä. REDIn työmaa ei kuitenkaan ylety lainkaan tuolle työmaan pohjoispuolella sijaitsevalle hiekka-/sorakentälle, jossa polkupyöräilyn ja jalankulun väyliä tällä hetkellä rakennetaan ja siirrellään, emmekä me tee mitään työvaiheita kyseisellä alueella. Kyseisellä alueella on käynnissä mm. kadunrakennus- ja kunnalistekniset työt, joista vastaavat ihan muut tahot. Palautetta alueesta kannattaa antaa suoraan Helsingin kaupungille: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/palaute/anna-palautetta Alueen kadunrakennustyötä tekee ainakin Graniittirakennus Kallio Oy, palautteen voi lähettää suoraan heillekin vaikkapa Teemu Palosaarelle, teemu.palosaari@grk.fi  tai Timo Laitiselle, timo.laitinen@grk.fi  Helsingin kaupungin puolesta alueen rakentamista valvoo Marko Haapanen, marko.haapanen@hel.fi

16.08.2017 - 13:36

Kaista suljettu!

Hei Miksi olette sulkenut a ajokaistan kello 8 aamulla 16.8.!!!! Tien reunassa oli töissä yksi (1) ainut mies tekemässä reunakiveystä! Mitä helvettiä! Onko nyt ihan lopullisesti järjen käyttö unohtunut rakennustoiminnassa!

16.08.2017 - 08:06

On todella valitettavaa, että näin on päässyt tapahtumaan. Asia on viety välittömästi työnjohtajalle, joka SRV:n puolesta kyseistä työtä valvoo. Työmaallamme on tiukasti kielletty kaistojen sulkeminen varsinkin aamuruuhkan aikaan.

Olemme erittäin pahoillamme sinulle ja muille tienkäyttäjille aiheutuneesta harmista ja voit olla varma, että asiaa käydään jo läpi.

16.08.2017 - 08:59

Flow sen kun vaan jatkuu sateisena web-kamerassa ...

Näyttää "savupiipun" kamerakuva jääneen looppiin lauantain vesisateen kohdalle....

16.08.2017 - 08:05

Kyllä, valitettavasti kamera taisi ottaa nokkiinsa viikonlopun myrskystä. Kameralle on tilattu huolto ja se pyritään samaan kuntoon mahdollisimman pian.

16.08.2017 - 08:52

Kun Itäväylän liikenne palautetaan normaaliksi, muuttuuko myös kevyn liikenteen väylät?

Toisin sanoen, haluaisin tietää että kun tulee pyörällä Kulosaaresta ja haluaa junatielle/teollisuuskadulle, niin pääseekö siitä myös pyörällä jatkossa helpommin ilman että täytyy kierrellä työmaan läpi.

27.07.2017 - 12:23

Kulosaaren sillalta Kalasataman etelä- ja pohjoisosiin jatkuvat polkupyöräilyn ja jalankulun väylät säilyvät ennallaan vielä kevääseen 2018 saakka. Itäväylän palautuessa vanhalle reitilleen, polkupyöräilyn ja jalankulut väylät eivät vielä samassa yhteydessä kulje Itäväylän vieressä suoraan  esimerkiksi Junatielle. Kalasataman voimakkaan rakentamisen vuoksi polkupyöräilyn ja jalankulun väyliin voi tosin tulla alueella joitain muita muutoksia. Mm. REDIn työmaan pohjoispuolella on käynnissä monia eri rakennushankkeita. Voimakkaan rakentamisen vuoksi voi tuolla alueella tapahtua joitain muutoksia mutta niistä  alueella toimivat muut urakoitsijat laittavat ainakin maastoon tarpeen tullen opasteita. REDIn työmaahan liittyvien liikennejärjestelyiden tiedotus hoidetaan yhdessä Helsingin kaupungin kanssa hieman lähempänä muutosten toteutumisajankohtaa ja kaikki tiedotteet ja kartat julkaistaan myös täällä REDIn työmaasivuilla.

01.08.2017 - 09:31

Millaiset välipohjat Majakkaan tulee. Ontelolaattojahan on viime aikoina tavattu kerrostaloissa käyttää?

25.07.2017 - 15:38

Kiitos kysymyksestä. Välipohjat tehdään paikallavaletusta teräsbetonilaatasta.

26.07.2017 - 11:23

Koska kiertotie poistetaan ja Itäväylä palaa normaaliksi Redin läpi ajettavaksi?

25.07.2017 - 14:29

Kiitos kysymyksestä. Työmaan vuoksi kiertotielle siirretty Itäväylä palautuu vanhalle paikalleen tämän syksyn aikana. Tiedotamme palautumisen tarkan ajankohdan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

26.07.2017 - 11:25

Näkyykö Majakan rakentaminen jo suorassa lähetyksessä?

Eli mikä noista rakennusista on majakka tuossa suorassa lähetyksessä? Voitteko myös muuten valaista mikä on mikäkin tuossa lähetyksessä? Kaikki ei kuitenkaan ymmärrä tuota lähetystä vaikka seuraavat sitä.

18.07.2017 - 12:41

Kiitos kysymyksestä. Majakka nousee metroradan pohjoispuolelle näkyen tällä hetkellä kuvassa keltaisena muotituksena. Videossa etulalla näkyy REDI kauppakeskus, joka rakentuu metroradan molemmin puolin. Tornitalot rakennetaan yksi kerrallaan, ja ne nousevat tulevaisuudessa kauppakeskuksen katon tasolta ylöspäin. Majakankin alla on ensin kauppakeskus. Kuvassa tällä hetkellä näkyvä keltainen iso muottirakennelma metroradan pohjoispuolella nostaa ylös Majakan ensimmäisiä kerroksia kauppakeskuksen katon tasolta ylöspäin. Tällä hetkellä käynnissä on REDI kauppakeskuksen, pysäköintitilojen sekä ensimmäisenä valmistuvan tornitalon, Majakan, rakentaminen.

 

24.07.2017 - 11:37

Tornitalot

Mikä torni rakennetaan seuraavaksi ?

06.07.2017 - 18:04

Kiitos kysymyksestä. REDIn torneista rakennetaan ensimmäisenä 134 metrinen Majakka. Majakan rakentaminen on käynnissä parasta aikaa.

24.07.2017 - 11:27

Milloin Itäväylän liikenne siirtyy lopulliselle väylälle?

20.06.2017 - 22:10

REDIn rakennustöiden vuoksi tilapäiselle kiertotielle siirretty Itäväylä palautuu takaisin entiselle reitilleen tänä syksynä. Aiheesta tiedotetaan vielä kyllä tarkemmin lähempänä palautumisen ajankohtaa.

22.06.2017 - 08:41

Nähkäänkö ensimmäistä kertaa Suomessa se kun Torninosturit nousee rakennuksen mukana maasta ylös ja tulee takaisin alas?

Tarkoitan tällä sitä että yleensä torninosturit eivät ole yhtä korkeita kuin pilvenpiirtäjät. Olisi kiva kuulla miten tämä rakentaminen tapahtuu kun rakennus nousee tämän pisteen yläpuolelle eli torninosturia ei voi enää jatkaa ylöspäin vaan sen täytyy nousta rakennuksen mukana. Miten tämä teknisesti ottaen tapahtuu vai olenko täysin pihalla pilvenpiirtäjän rakentamisesta?

07.06.2017 - 10:51

Kiitos kysymyksestä. Torninosturit periaatteessa kokoavat itse itsensä. Kun torninosturin runko kootaan, käytetään hydraulista järjestelmää. Torninosturi nostetaan korkeammaksi ns. nostokappaleiden avulla. Kun nosturia kootaan korkeammaksi, lisätään nosturin runkoon nostokappale, joka on kehikkona rungon ympärillä. Tornin runko avataan kehikon sisällä ja yläpää nostetaan hydraulisesti irti alapäästä. Tämän jälkeen torninosturi nostaa väliin tulleeseen aukkoon koukullaan uuden palan runkoa. Tämän jälkeen pala pultataan kiinni. Kun uusi pala runkoa on saatu paikoilleen, nostokappale siirtyy ylemmäs. Ja näin pala palalta nosturi tavallaan kokoaa itsensä, paloja runkoonsa lisäämällä. Paloja lisätään, kunnes nosturi on tarpeeksi korkea.

08.06.2017 - 13:50

Webbikamera epäkunnossa

Hei! Teidän webbikameranne (https://www.srv.fi/tyomaa/redi/webcam ylempi kuva) taitaa olla epäkunnossa: se on mielestäni näyttänyt samaa kuvaa jo ainakin pari päivää. Erityisesti näin yöllä sen huomaa, sillä kuvassa on edelleen kirkas päivä.

17.05.2017 - 00:35

Totta, siellä näköjään samat bussit lähestyvät Kulosaaresta aina uudelleen ja uudelleen. Kiitos yhteydenotosta, laitetaan viestiä kamerapalvelun toimittajaan, että saadaan kuva ajan tasalle.

18.05.2017 - 09:03

Talven hiekoitushiekkojen poistaminen

Kevyen liikenteen väylillä Kalasataman metroaseman ja Suvilahden välillä on vielä talven hiekoitushiekat väylillä. Ne ovat vaarallisia kulkijoille ja pölyävät. Väylät ovat varmaankin Redin hoidettavana. Voisitteko poistaa pikimmiten sorat pois väyliltä? Myös Redin bussipysäkki Itäväylällä on hiekan peitossa.

03.05.2017 - 09:57

REDIn työmaata kiertävien väliaikaisten kiertoteiden hoitovastuu on Helsingin kaupungilla. Kiertoteiden lumenaurauksen, liukkauden torjunnan ja puhtaanapidon hoitaa Stara.

03.06.2017 - 14:05

Kulku metrolle

Milloin kulku metroasemalle siirtyy ja mistä uusi reitti kulkee?

02.05.2017 - 20:03

Kiitos kysymyksestä. Jos kysymys koskee pohjoisen suunnasta Hermannin Rantatietä pitkin Kalasataman metroasemalle johtavaa reittiä, niin se avataan tämän vuoden syksyllä. Eli syksyllä Kalasataman metroasemalle pääsee taas kulkemaan suoraan Hermannin Rantatietä pitkin Yrittäjätalon edestä, mistä reitti nyt on suljettu. Avaamisesta tiedotetaan tarkemmin kesäkuussa samassa yhteydessä, kun kerrotaan muidenkin rakentamisen aikaisten kiertotiejärjestelyiden purkamisesta. Syksyllä nimittäin myös Itäväylä palautuu takaisin entiselle reitilleen metroradan viereen. Jos kysymys koskee Kalasataman metroasemalta etelään Kalasataman puolelle kulkevaa reittiä, niin se ei ole siirtymässä ainakaan lähiaikoina paikaltaan. Nykyinen etelän suunnalta metroasemalle johtava katettu käytävä kyllä suoristuu mutta pysyy kuitenkin muuten paikoillaan.

03.06.2017 - 13:46

Miten idästä tuleva liikenne ohjataan Kalasatamaan Junonkadulle?

30.04.2017 - 20:23

Idän suunnasta Kalasatamaan johtavaan reittiin ei valmiissa katuverkostossa tule juurikaan muutosta nykyiseen tilanteeseen verrattuna. Liikenne Kalasatamaan idän suunnasta kulkee samaa reittiä kuin nytkin. Kalasataman katusuunnitelmista ja toteutuksen aikatauluista tietää parhaiten Helsingin kaupunki. Esimerkiksi tämän linkin kautta pääsee suoraan sivustolle, jossa voi lähettää kysymyksen kaupungille:  http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/palaute/anna-palautetta

 

 

03.06.2017 - 13:41

Aidattu alue

SRV on aidannut Leonkadun varrelta tyhjän tontin, mitäköhän siihen on tulossa ?

25.04.2017 - 11:13

Kiitos yhteydenotosta. Taidettiin eilen nähdäkin asukasillassa. Oli mukava tavata. Kyllä, pitää paikkansa, että siitä on varattu SRV:lle pienehkö alue mutta käyttö tarkentuu hieman myöhemmin. Joka tapauksessa emme ala rakentaa siinä mitään REDI-hankkeeseen kuuluvaa osasta. REDI jatkaa rakentumistaan työmaa-aitojensa sisäpuolella.

26.04.2017 - 08:28

Milloin kiertotie Kalasatamassa poistuu?

...ja ikkunoiden alla oleva rakennusromu siivotaan ja lakkaamaton autoralli siirtyy omalle paikalleen?

17.04.2017 - 16:10

Kiitos kysymyksestä. Autoliikenne palautuu Itäväylälle tämän vuoden syksyllä. Liikennnejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä muutosten ajankohtaa. Liikenteen palautumisesta Itäväylälle on mainittu myös tämän sivuston Liikkuminen-välilehdellä ja päivitämme sinne ajankohtaiset liikennejärjestelyjä koskevat tiedot. Kalasatamassa rakennetaan nyt paljon muitakin kohteita kuin REDIä ja hieno lopputulos on Kalasatamasta tulossa.

20.04.2017 - 09:47

Kevyenliikenteenväylän puhdistus

Hei, Itäväylän ali menevää kevliä ei ole siivottu, sateella se on kurainen ja kuivana päivänä pölyinen.

07.04.2017 - 11:53

Hei. Kiitos paljon yhteydenotosta. REDIn työmaata kiertävien väliaikaisten kiertoteiden hoitovastuu on Helsingin kaupungilla. Kiertoteiden lumenaurauksen, liukkauden torjunnan ja puhtaanapidon hoitaa Stara. Itäväylästä pohjoiseen lähtevällä kiertotieosuudella on käynnistynyt kadunrakentaminen ja tätä urakkaa tekee Graniittirakennus Kallio Oy. Vinkkaamme asiasta myös heille.

07.04.2017 - 15:40

Louhinta töistä yleisesti

Hei kyselisin pysäköintilaitoksen louhinta töistä. Kuinka suuri osa louhinnasta on avolouhintaa? Ketkä ovat suunnittelijat? Millaista louhtun kallion laatu oli ja mitä tutkimuksia alueella tehtiin? Millaisia lujituksia pysäköintilaitkseen tehtiin ja oliko louhittaessa jotain haasteita tai erityispiirteitä? Kiitos jo etukäteen.

03.04.2017 - 15:37

Kiitos yhteydentotosta. REDIn kallioparkki on louhittu maan alle, joten avolouhintaa sen yhteydessä ei ole tehty. Louhinnat ovat myös jo päättyneet. Louhittu kallio on ollut laadultaan pääosin ehjää ja hyvää. REDIn kauppakeskus- ja tornitalotyömaa puolestaan sijaistee maan päällä kallioparkin yläpuolella, ja tästä johtuen maanalaisten ja maanpäällisten työvaiheiden yhteensovittaminen on ollut yksi työskentelyyn vaikuttanut tekijä. Työvaiheet on pitänyt ajastaa toisen työmaan toimintoja huomioiden.

REDIn kohdalla on tehty rakennuslupaprosessin edellyttämät tutkimukset ja ne on tarvittaessa saatavissa Helsingin kaupungin rakennusvalvonnasta.

11.04.2017 - 10:20

Pimeitä valoja

Kaasutehtaankadun kohdilla on ns. jalkalamppuja tai sateenvarjovalaisimia pimeänä.

30.03.2017 - 09:35

Hei, kiitos yhteydenotosta. Laitetaan palaute ehdottomasti eteenpäin, valaistus on tärkeä asia.

Arabiasta Itäväylälle

Autoliikenteen kulku on nyt estetty kokonaan Arabian suunnasta tullessa Itäväylälle, mutta minkäänlaisia opasteita ei ole, miten Itäväylälle nyt pääsee. Olen joutunut itsekin pähkäilemään ja kokeilemaan järkevintä reittiä, mikä on harmillista. Moni muukin näyttää pähkäilevän samaa, sillä olen nähnyt monen joutuvan jarruttamaan viime tipassa, varsinkin pimeällä, kun huomaa tiesulut ja ettei entistä reittiä Itäväylälle ole enää käytettävissä. Tämä aiheuttaa sekä vaaratilanteita, että harmia Itäänpäin kulkeville. Toivottavasti opasteet ilmestyvät sinne pian.

21.02.2017 - 16:52

Kiitos yhteydenotosta. Verkkosaarta ja Kalasatamaa rakennetaan nyt vilkkaasti ja alueella on käynnistynyt uusia rakennushankkeita, joiden toteuttajina on useita eri urakoitsijoita. Verkkosaaren ja Kalasataman alueen rakentamiseen liittyvissä asioissa kannattaa kääntyä Rakennusviraston puoleen. Kalasataman alueen rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä lisätietoja antaa ainakin Marko Haapanen, marko.haapanen@hel.fi ja näistä mainitsemistasi uusista liikennejärjestelyistä osaa kertoa lisää Antti-Juhani Lehtinen puh: 09 310 38872.  Alueen uudet liikennejärjestelyt liittyvät katuinfran rakentamiseen. Rakennusvirasto tiedotti katujen ja vesihuollon rakennustöiden alkamisesta Uutta Helsinkiä -sivustolla näin: http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset/2017-02-03/katujen-ja-vesihuollon-rakennustyot-haittaavat-liikennetta-kalasatamassa-62 Tiedotteessa on lainattu meidän tekemää karttakuvaa alueesta mutta tosiaan liikennejärjestelyjen ja rakentamisen suhteen näissä uusissa alueella käynnistyneissä rakennushankkeissa oikea taho lisätietoja antamaan on Rakennusvirasto. Kalasatamassa ja Verkkosaaressa tehdyt uudet liikennejärjestelyt eivät liity enää REDIn rakentamiseen. 

 

22.02.2017 - 09:59

Työmaaportilla jatkuvaa luvatonta toimintaa

Lounaassa olevalla portilla (metron ja itäväylän välissä) tapahtuu toistuvaa luvanvastaista toimintaa. Työmaaliikennettä kevyenliikenteenväylällä on ohjaamassa henkilöitä joilla ei ole viranomaisten asetusten vaatimia välineitä ja jotka eivät toimi EKL-asetusten mukaisesta. Puutteina omat mm. tarvittavien merkkien ja varusteiden puute, sekä liikenteenohjaus vain toiselta puolelta risteävää väylää. Viranomaisten edellyttämät merkit ja toimintamallit on laadittu turvallisuuden näkökulmasta, ja varsinkin pimeällä niiden noudattaminen on erityisen tärkeää näin tiheästi liikennöidyllä väylällä. Paikalla on muutaman kerran ollut esimerkillisesti toimivia EKL-ohjaajia, joten on selvä, että työmaalla on siihen vaadittavat resurssit. Koska portin kautta kulkeva liikenne on kaikissa tilanteissa poikkeavaa (kulkee kevyenliikenteenväylän kautta, ei yli) niin liikenteenohjaus on aina tarpeellista, joten siinä pitäisi toimia vaatimusten mukaisesti. Ohjeistusta voi tarkistaa mm. kyseisen koulutusmateriaalin sivulta 17 alkaen: http://www.spek.fi/loader.aspx?id=c3961d18-cecc-47e8-9b37-036ce064a4df Kyseisellä työmaaportilla on myös jatkuvaa tarpeetonta tyhjäkäyntiä. Varsinkin rekisterinumeron URG-111 omaava auto on parin kuukauden ajan ollut jatkuvasti tyhjäkäynnissä portin vieressä. Tyhjäkäynti ei ole sallittua, ellei ajoneuvo ole lähdössä liikenteeseen ja silloinkin vain kahden minuutin ajan tämänhetkisillä keleillä. Kyseinen ajoneuvo ei liiku minnekään eikä tyhjäkäynti ole myöskään perusteltu siihen liitetyn laitteiston (pumppu jne.) takia. Kyseessä on siis sakotettava teko. Portin sisäpuolella on myös työmaakoppeja, joita voitaisiin tarpeen mukaan käyttää lämpiminä tiloina. Odotan pikaista toimintaa näiden virhekohtien korjaamiseksi.

15.02.2017 - 12:06

Kiitos tärkeästä palautteesta. Tuolla mainitsemallasi alueella toimii sekä porttivahteja että liikenteenohjaajia. Liikenteenohjaajat ovat paikalla mm. silloin, kun työmaalle tuodaan isoja toimituksia kuten esimerkiksi isokokoisia teräspilareita. Porttivahdit taas vahtivat työmaalle tulevia kuljetuksia sekä työmaalta poistuvia ajoneuvoja työmaan porteilla mutta hekin voivat joskus tarpeen vaatiessa pysäyttää jalankulkijoita tai pyöräilijöitä. Tarkoituksena kuitenkin molemmissa tapauksissa on suojata ohikulkijoita ja varmistaa turvallisuus. Palautteesi on joka tapauksessa hyvin tärkeä ja se on ohjattu eteenpäin, myös auton tyhjäkäyntiä koskien.

16.02.2017 - 10:25

Varmistattehan estettömän jalankulun reitin metrolle myös jatkossa?

Hei, en ole aikaisemmin palautetta laittanut mutta huomasin, että samasti asiasta, mistä itse joudun kiristelemään hampaita on tullut palautetta. Eli voisitteko jatkossakin varmistaa erityisesti aamuisin esteettömän jalankulun metrolle? Sillä olen itse meinannut myöhästyä bussista ja täten myös palaverista sen takia, että reitti on ollut stopattuna. Näin ei saa käydä ja kuten tuossa alempana olette jo myöntäneetkin, niin logistiikasta vastaavien tulisi ilmoittaa ajoissa, mikäli reitillä on esteitä. Kalasatamassa asuu reilut 2000 asukasta, joista iso osa käyttää metroreittiä aamuisin ja iltaisin.

15.12.2016 - 09:28

Hei, kiitos tärkeästä palautteesta. Olet täysin oikeassa ja palautteesi on mennyt eteenpäin. Kulkutiet pyritään ilman muuta pitämään avoimina mutta silloin, kun kuormasta nostetaan esimerkiksi raskaita teräspilareita, kulku joudutaan turvallisuussyistä pysäyttämään. Haasteellisia ovat tavarantoimitukset, joissa työmaalle tulevat materiaalit ovat huomattavan isokokoisia. Mutta kuten tällä sivustolla on todettu, logistiikkaan on mennyt palautetta, että näistä tilanteista halutaan kertoa etukäteen.

16.12.2016 - 15:07

Kuinka kauan Redin työmaan kohdalla idästä tultaessa on vain yksi kaista käytössä.

Tulin tänään 29.11.n. klo 13.00 idästä päin Itäväylää pitkin. Jo Kulosaaren kohdalla autot pysähtyivät ja kulkivat vain muutaman sentin kerralla. Redin työmaan kohdalla huomasin, että tämä mahdoton ruuhka johtui siitä, että siinä oli vain yksi kaista käytössä. Kuinka kauan tämä järjestely kestää. Nyt on mahdoton arvioida ajoaikaa Vuosaaresta keskustaan.

29.11.2016 - 15:47

Hei, kiitos yhteydenotosta. Kulosaaren sillan kohdalla oli tilapäistä häirötä sen vuoksi, että kesästä saakka suljettuna ollut ajokaista avattiin liikenteelle. Tällä sivustolla on välilehti nimeltä Ajankohtaista (https://www.srv.fi/tyomaa/redi/ajankohtaista), ja sieltä löytää aina kaikki työmaan tiedotteet. Siellä on julkaistuna mm. tiedotte Kulosaaren sillalla suljettuna ollut ajokaista palaa käyttöön ja tässä tiedotteessa kerroimme, että 29.11.2016 sillalla voi olla tilapäistä häiriötä liikenteelle sen vuoksi, että tuo suljettuna ollut kaista avataan. Kesästä saakka suljettuna ollut ajokaista on nyt siis avattu liikenteelle. Kiitos kovasti kärsivällisyydestä kuluneen kesän ja syksyn aikana, kun tuo yksi ajokaista oli suljettuna.  

30.11.2016 - 15:23

Tiedottaminen tien tukkimisesta?

Tänään aamulla kiireessä Kalasataman metroasemalle Sörnäistenniemen suunnasta mennessäni ainoan kulkutien tukki Redin työmaan portin kohdalla rekka, josta oltiin nostamassa jotain kookasta nosturilla. Jalankulkijoita ei päästetty kulkemaan. Olin lähellä myöhästyä työhaastattelusta. Miten tiedotatte näistä tientukoista, jotta niihin voisi varautua?

21.11.2016 - 12:14

Hei. Pahoittelemme kovasti kuljetuksesta aamulla koitunutta haittaa. Työmaalla on erillinen logistiikkatoimija hoitamassa työmaalle tapahtuvia tavarakuljetuksia juuri sitä varten, että työmaan ympärillä kulkevalle liikenteelle koituisi mahdollisimman vähän haittaa. Isot kuljetukset pyritään pääsääntöisesti hoitamaan hiljaisen liikenteen aikana mutta muutamat kuljetukset ovat nyt olleet poikkeuksellisen vaativia, sillä kuljetetut pilarit ovat olleet huomattavan kookkaita. Palautteesi on ohjattu työmaan logistiikasta vastaavalla taholle ja tarkoituksemme vilpittömästi on, että saisimme materiaalitoimitukset mahdollisimman vähin haitoin hoidettua. Kiitos yhteydenotostasi, tärkeä palautteesi on huomioitu. 

21.11.2016 - 13:43

Jalankulun keskeytykset ruuhka-aikaan

Työmaanne keskeyttää jalankulkua lähes päivittäin pahimpaan ruuhka-aikaan jolloin minuutit merkkaavat. Tällä kertaa myöhästyin junasta. Pysäytys alkoi lisäksi tarpeettoman aikaisin koska mitään nostoa ei suoritettu ennen jalankulun sallittiin. Voisitteko suunitella kuljetuksenne niin, että 730 - 930 ei tulisi tällaisia keskeytyksiä? Mikäsi sisäänajo on ollut pakko tehdä keskeltä jalakulku väylää? Vaaditaanko tällaiseen keskeytys toimintaan joku viranomaislupa tai mihin lakiin tms. tönimiseksi menevä "opastus" toiminta perustuu? Voisitteko varmistaa että opastus toimintaan olisi riittävästi kohteliaasti käyttäytyviä asianmukaisesti johdettuja ihmisiä. Nyt toiminta on päätöntä säntäilyä ja räyhäämistä. Ilta aikaan opastajanne lämmittelevät tyhjäkäynnilllä (eikös se ole laitonta) olevissa henkilöautoissa, hankkikaa työmaakoppi.

21.11.2016 - 08:49

Kiitos yhteydenotostasi ja tärkeästä palautteestasi. Palautteesi on ohjattu työmaan logistiikasta vastaavalla taholle. Työmaalla on erillinen logistiikkatoimija hoitamassa työmaalle tapahtuvia tavarakuljetuksia juuri sitä varten, että työmaan ympärillä kulkevalle liikenteelle koituisi mahdollisimman vähän haittaa. Isot kuljetukset pyritään pääsääntöisesti hoitamaan hiljaisen liikenteen aikana mutta valitettavasti se ei aina ole mahdollista. Lisäksi kuormista tapahtuvat nostot pyritään hoitamaan niin, että niiden aikana ei olisi pitkiä taukoja. Muutamat kuljetukset ovat nyt olleet poikkeuksellisen vaativia, koska kuljetetut pilarit ovat olleet huomattavan kookkaita. Pahoittelemme kovasti kuljetusten aiheuttamaa haittaa. Paikalla olevien liikenteenohjaajien antaman opastuksen sävy pitää ilman muuta olla asiallinen, ja palautteesi on laitettu eteenpäin.   

21.11.2016 - 13:18

Autot jalankulun ja pyöräliikenteen väylällä ovat vain lisääntyneet. Facebookin Minä pysäköin pyörätielle-ryhmässä voi käydä ihmettelemässä kuvia. Nyt stoppi pelleilyyn tähän ennen kuin tulee haaveri! (Maine meni jo).

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/14711492_1112762035444281_7167817522505361590_o.jpg

13.10.2016 - 17:38

Olet oikeassa, hurjan näköistä on. SRV on tästä työmaalla toimiville urakoitsijoille ilmoittanut ja antanut palautetta. Harmillisinta tässä on, että alue on työmaan ulkopuolella, eikä meillä varsinaisesti ole laillista valtaa kieltää tätä. Tällainen pysäköinti on ilman muuta väärin, joten laitetaan jälleen kerran viestiä urakoitsijoiden suuntaan. Kalasatamassa ikävä kyllä on parkkipaikat kortilla mutta eihän se tokikaan tarkoita sitä, että parkkipaikkaa otetaan omavaltaisesti jalankulun ja pyöräliikenteen väyliltä.

14.10.2016 - 15:55

parkkeeraaminen pohjoispuolen kevyenliikenteenväylän reunoilla

Moi Tässä syksyn myötä on parkkeeraaminen pohjoispuolen kevyenliikenteenväylän reunoilla lisääntynyt. Vähitellen autojen määrä on lisääntynyt ja aletaan olemaan tilanteessa, että väylä alkaa käymään kapeaksi. Sinänsä parkkeeraaminen ei ole ongelma, kunhan väylä pysyy auki, riittävän leveänä, ja että autoja ei olisi käännöksissä estämässä näkyvyyttä. Parkkipaikkojen merkitseminen voisi vähentää mahdollisia yhteentörmäystilanteita väylän käyttäjien osalta. Kiitokset yleisesti hyvin hoidetuista liikennejärjestelyistä haastavassa paikassa

05.10.2016 - 15:28

Kiitos tärkeästä palautteesta. On ilman muuta ensiarvoisen tärkeää, että jalankulun ja pyöräliikenteen väylä pysyy turvallisena. Laitetaan tästä ilman muuta palautetta eteenpäin.

06.10.2016 - 16:33

Milloin Majakka lähtee nousemaan kauppakeskusta korkeammalle? Ja milloin seuraavan tornin asunnot tulevat myyntiin?

04.10.2016 - 10:23

Hei, aikataulun mukaan Majakka lähtee nousemaan kauppakeskuksen katon tasalta ylöspäin kevättalvesta 2017. Seuraavan tornitalon asuntojen myyntiaikataulu vahvistuu vasta myöhemmin.

05.10.2016 - 15:22

Kuinka monta raksarakentajaa ja pomoa yms henkilökuntaa Redin raksalla on?

HEI, Olemme tässä työmaan naapurissa miettineet paljonko työntekijöitä on, ja kuinka monessa vuorossa duunia tehddään yms. Samoin kiinnostaa kuinka suuri osa tavallisista raksa miehistä on ulkomaalaistaustaisia?Lienee suuurin osa virosta ja venäläisiä, kielestä päätellen? Nostokurkien kuskit täytyy olla ammattitaitoisia heppuja, seuraamme, ja mietitty, että siinä vissiin kundit osaa hommansa.(tämä heille tidoksi jos voitte ilm..) Naisia ei työmaalla paljoa näy- mielestämme vähemmän kuin yleensä raksojen hommia kts näkyy. Miksi Reissä näin? Melu on kyllä kauheaa,,,mutta komeita raksaukkoja kts senkin haitta tuntuu pienemmältä:) Kiitos vastauksesta. terv Naapurin keskiikäiset kerrostalo kyylät Maire ,Marjattta, Kerttu ja Orvokki ja lauma muita käppänöitä

09.07.2016 - 03:25

Kiitos palautteesta naapurit. Pahoittelut, että vastaus kysymykseenne tulee viiveellä, sillä vaikka työmaalla on puskettu hommia koko ajan eteenpäin, niin heinäkuussa on myös lomailtu. Kiitos terveisistä nosturikuskeille, terveiset toimitetaan perille. Työmaalla on tällä hetkellä noin 550 työntekijää, joista vajaa 30 prosenttia on muualta kuin Suomesta. Töitä pusketaan tällä hetkellä kahdessa vuorossa. Meille voi  tulla myös kylään. Jos vierailu kiinnostaa, niin laittakaa viestiä: heli.pulkkinen@srv.fi

mikä hirveä porausääni kuuluu ilta yhdeksästä yö myöhään parasta aikaa. kuinka monta päivää se vielä jatkuu. En tiennyt että yöllä saa porata.

29.06.2016 - 22:24

Kiitos, Inkeri, yhteydenotostasi. Pahoittelemme tätä yötyöstä koituvaa häiriötä mutta valitettavasti osa nyt käynnissä olevasta työvaiheesta joudutaan turvallisuussyistä tekemään yöaikaan.Kulosaaren sillasta puretaan Kalasataman REDIn työmaa-alueella oleva osa 13.6. - 14.7.2016 välisenä aikana ja tämä työvaihe aiheuttaa melua lähiympäristöön. Purkutyöt tehdään pääosin päiväsaikaan mutta turvallisuussyistä osa purkutöistä tehdään yöllä hiljaisen liikenteen aikana, jotta ohikulkevalle autoliikenteelle ei koidu työvaiheesta haittaa. Yötyötä tehdään maksimissaan viitenä yönä aikavälillä 13.6. - 14.7.2016. Työ tehdään Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen antaman päätöksen (HEL 2016-005250 T 11 01 00 02) mukaisesti.

Tästä työvaiheesta ja yötyöstä on tiedotettu tämän työmaasivuston Ajankohtaista-osiossa 1.6.2016 ja 28.6.2016: Tilapäinen melua aiheuttava työvaihe ja Mahdollisesti tilapäistä melua yöaikaan. Tiedotteet on julkaistu myös Helsingin kaupungin Kalasatama -Facebook-sivustolla ja ne on jaettu useille Kalasataman asunto-osakeyhtiöiden isännöitisjöille. Jos oman taloyhtiösi isännöitsijä ei ole tietoa saanut, hänen yhteystietonsa voi jatkon tiedottamista ja yhteydenpitoa varten lähettää osoitteeseen: heli.pulkkinen@srv.fi

Näiltä sivuilta kannattaa tilata työmaan uutiset myös suoraan omaan sähköpostiin. Emme jaa osoitteita eteenpäin, emmekä käytä sähköpostiosoitteita markkinointiin vaan ihan puhtaasti työmaan lähiympäristöön vaikuttavien asioiden tiedottamiseen. Ja kuten sanottu, pahoittelemme kovasti tätä ikävää häiriötä. Toivottavasti tämä ei ylenmäärin haittaa kesästä nauttimistasi.

30.06.2016 - 08:36

Kuinka monta henkilöä Redin työmaalla työskentelee kerrallaan?

27.06.2016 - 14:08

Tällä hetkellä REDIn rakennustyömaalla työskentelee 550 työntekijää. Enimmillään työmaalla työskentelee samanaikaisesti 1 000 työntekijää. Siinä vaiheessa, kun vahvuutemme on 1000 työntekijää, olemme jo kauppakeskuksen sisävalmistustöiden parissa. Koko rakennusaikana työmaalla ehtii työskennellä yhteensä 10 000 työntekijää.

27.06.2016 - 14:47

Tämän aamuinen liikeneruuhka kalasatama

Olipa vitun well done tämä tämän aamuinen asvalttitietyö. Ei kannata näistä etukäteen kertoa ei...aivan älytöntä touhua. Asvaltoikaa öisin urpot!!!! Meni koko pv aikutaulu kuseen tämän takia. Kiitos!!!!!

31.05.2016 - 08:30

REDIn työmaahan liittyen ei ole tehty mitään asfalttitöitä Kalasatamassa, eikä muuallakaan.

31.07.2016 - 11:43

Milloin ns. kiertotie poistuu käytöstä, aluku vai loppuvuodesta 2017 ?

16.05.2016 - 13:25

Hei! Itäväylä palautuu entiselle reitilleen vuoden 2017 loppupuolella.

16.06.2016 - 13:28

Räjäytysten ajankohdat

Hei, Luin jostakin lähiaikoina, että REDin työmaalla on nyt menossa erityisesti häiritsevät räjäytykset. Kuinka pitkään nämä vielä jatkuvat? Toinen kysymys koskee räjäytysten ajankohtaa. Räjäyttelettekö myös yöllä? Tämä tieto on tärkeä siksi, että voin päättää voiko asuntooni tulla räjäytyksiin haukunnalla reagoiva koira.

27.04.2016 - 00:47

Hei Martta, kiitos yhteydenotostasi. Työmaalla ei ole käynnissä räjäytysten suhteen mitää erityistä eikä normaalista poikkeavaa. Julkaisimme maanantaina 25.4.2016 tiedotteen, jossa kerroimme, että työmaalla tehdään viikkojen 17 ja 18 aikana melua aiheuttavaa porapaalutusta. Porapaalutuksessa teräspaaluja upotetaan maaperään ja paalujen upottaminen aiheuttaa tasaista "jumputtavaa" ääntä. Ääni ei ole niin kovaa kuin mitä isoimmista räjätyksistä voi kuulua. Tämä porapaalutustyö on tarkoitus saada päätökseen viikon 18 loppuun mennessä. Yöaikaan porapaalutusta ei tehdä vaan työ ajoittuu klo 7.00 - 18.00 välille. Isoimmat räjäytysäänet tulevat kauppakeskuksen alle rakennettavan kallioparkin työmaalta mutta sielläkään ei räjäytetä öisin vaan viimeinen räjäytys on klo 21. Jos tarvitset vielä lisätietoja, niin ota toki yhteyttä.

27.04.2016 - 08:58

Metroa kannattelevien pilareiden turvallisuudesta

Peruskalliota on louhittu kymmeniä metrejä metroraiteiden alta. Alueella on tehty ja tehdään jatkuvasti räjäytyksiä. Juna kulkee yhä selkeämmin ns tyhjän päällä. Räjäytykset on ajastettu metron kulkemisen mukaan, mutta yhtä kaikki: räjäytysten tärinä varmaan silti voi vaurioittaa ja murtaa huteria pylväitä, joiden ympäriltä niitä tukeva kiviaines on louhittu pois. Kuinka voidaan olla varmoja ettei metro jokin päivä suistu alas pilareiden murtuessa? Matkustan metrolla päivittäin. Asuin myös räjäytysten alkamisesta lähtien aivan työmaan vieressä seuraten räjäytyksiä ja kuinka maa väheni metroraiteiden alta. Muutin työmaan aiheuttamien monenlaisten haittojen (pöly, jatkuvat taloa tutisuttavat ja ikkunoita helisyttävät räjäytykset, tauoton kuorma-autojen piipitys, monenlainen meteli) vuoksi alueelta hiljattain pois. Siis jos talotkin tutisivat räjäytysten voimasta myös metroa kannattelevat pilarit väistämättä tutisevat. Ei juuri naurata kun metron ikkunasta katselee alas.

28.02.2016 - 19:01

Hei, kiitos palautteesta. On totta, että työmaamontustamme on poistettu suuri määrä kiveä ja kiven poistaminen on vaatinut paljon räjäytystyötä. Räjäytysten yhteydessä tuleva vaikutelma tärinästä johtuu paineaallosta, joka saa räjäytyksen tuntumaan voimakkaammalta kuin mitä se oikeastaan on. Räjäytyksiä seurataan tärinämittareilla. Vaikka räjäytys tuntuisi kovalta, tärinäarvot eivät kuitenkaan ylity, eikä räjäytyksistä ole vaaraa ympäristölle. Metrosiltaa kannattelevat pilarit on varta vasten rakennettu siltaa kannattelemaan. Ne rakennettiin ennen kuin kalliota sillan ympäriltä alettiin poistaa. On totta, että Kalasataman alueella rakennetaan nyt paljon ja alueella on useita eri työmaita. Ja on varmasti ihan totta, mitä kirjoitat, että omat vaikutuksensa rakentamisella ympäristöön on.

01.03.2016 - 13:06

Minne kiviaines viedään Kalasataman alueelta

30.01.2016 - 15:34

Kiviainesta on kuljetettu Kalasatamasta muun muassa tulevan Kruunuvuorenrannan asuinalueen täytemaaksi.

03.02.2016 - 09:31

Minne Redin louhitty kiviaines viedään?

29.12.2015 - 01:03

Kiviainesta on kuljetettu Kalasatamasta muun muassa tulevan Kruunuvuorenrannan asuinalueen täytemaaksi.

05.01.2016 - 10:26

WEB kamera

Web kameran autojen ja metron liike on muuttunut "nykiväksi" sen jälkeen kun ylempi Web kamera kuva tuli ?! Työmaata on mielenkiintoista aina seurata,miten työt on edistyneet,mutta tämä "nykiminen" haittaa .Vika on samanlainen kaikilla selaimilla ! Olisin kiitollinen jos siihen olisi mahdollista saada korjausta,kaikilla ei ole valokuitu nopeuksia saatavana,minulla on maksimi vain "kahdeksan meganen" Kiitos !

20.12.2015 - 21:24

Näin valitettavasti on. Palveluntoimittajallemme on mennyt tästä palautetta mutta on ollut haasteellista saada palvelua toimivaksi. On hienoa kuulla, että seuraat työmaamme etenemistä.

05.01.2016 - 10:32

Miksi WEB kamera kuva toimii "nykimällä" ?? KAIKISSA selaimissa !!!???

17.12.2015 - 20:23

Jos  tarkoitat ylempää striimauskuvaa, niin näin valitettavasti on. Palveluntoimittajallemme on mennyt tästä palautetta mutta on ollut haasteellista saada palvelua toimivaksi.

18.12.2015 - 12:26

Mikä montusta nousee?

Hei! Olemme yrittäneet seurata rakennusprojektia näiden sivujen ja muiden väylien kautta mahdollisimman tarkasti. Silti on jäänyt epäselväksi, mikä se kiertotien vieressä nouseva torni varsinaisesti on. Onko se jo yksi tornitaloista? Luulimme ensimmäisten tornien nousevan metroradan pohjoispuolelle. Muutenkin olisi kiva tietää tarkemmin, mitä työmaalle nousee niihin kohtiin, mitä pystyy kulkuväylältä kurkistamaan. Olisiko mahdollista saada näille sivuille esim. valokuva, johon olisi kirjoitettu mitä tulee minnekin. Kiitos!

24.11.2015 - 14:14

Viime perjantaina julkaisimme tällä sivulla "Kuulumisia REDIn työmaalta", jossa on kuva myös juuri tuosta mainitusta tornista. Suosittelemme tilaamaan työmaan uutiskirjeen omaan sähköpostiin. Uutiskirjeen tilaaja saa työmaata koskevat tiedotteet suoraan omaan sähköpostiinsa. Uutiskirjeen voi tilata tämän sivuston Ajankohtaista-osiosta. Postaamme kuulumisiamme myös REDIn Facebook-sivustolla osoitteessa: https://www.facebook.com/redibysrv  Havainnekuvaa siitä, miten tornit alueelle sijoitetaan voi kurkata esimerkiksi tämän sivuston Ajankohtaista-osiosta ja siellä kohdasta Kalasataman asukasilta  Mutta palautteesi on hyvä ja kuvia voisi tosiaan nostaa esille näkymään paremmin täällä sivustolla. Ensimmäiset tornitalot tosiaan valmistuvat radan pohjoispuolelle. Kaikkien tornitalojen hissi- ja porraskuiluja on rakennettava kuitenkin jo tässä vaiheessa.

26.11.2015 - 13:16

Voisiko Arielinkadulta Leonkadulle kääntyville, vaihtaa liikennemerkin lisäkilveksi "Asukkaille sallittu" ?

Nykyinen lisäkilpi "kääntyminen kielletty"- liikennemerkille on "työmaa-ajoneuvoille sallittu". Kuten tällä foorumillakin(6.11.-15) todettiin, niin kääntymiskielto ei siis oikeastaan koske alueen asukkaita. Useat alueen autoilijoista kääntyvätkin suoraan Leonkadulle, tullessaan Sörnäistenniemelle. Näin liikenne sujuu paremmin, kun alueelle ajetaan kahta väylää myöten. Ja esim. ensi syksynä aloittelevien koululaisten turvallisuus paranisi, jos liikennettä ohjataan enemmän Leonkadulle. T. Jorma Häkkinen

19.11.2015 - 12:18

Kiitos, Jorma, palautteestasi. Laitamme palautteesi eteenpäin liikennejärjestelyjä käsittelevälle foorumille. Liikennejärjestelyjä koskevia asioita käydään läpi säännöllisesti yhteistyössä kaupungin kanssa. Kun tähän saadaan tarkempi vastaus, lähetämme sen sinulle antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

20.11.2015 - 12:25

Milloin jalankulku- ja pyöräilyväylä Leonkadun ja Arielinkadun risteyksen paikkeilla laitetaan kuntoon talvea varten?

Nyt on pitkään sateitten jälkeen koko väylän leveisiä syviä kuralammikoita. Lisäksi hiekkaa, sepeliä ja kiviä on myös väylällä, kun ajorata on siivottu. Tämä on itäänpäin menevä ainoa väylä ja päivittäin on vaaratilanteita, kun jalankulkijat väistävät lammikoita pyöräilijöiden eteen ja päivvastoin. Tänään 16.11.2015 klo 8 tilanne oli sama kuin mitä se on ollut keväästä lähtien. Frey Nybergh

16.11.2015 - 10:56

Hei Frey! Kiitos palautteestasi. Aihe on tärkeä. Katujen kunnossapidosta huolehtii Helsingin kaupunki. Olemme ohjanneet palautteesi eteenpäin.

Oletteko miettineet uuden kävelyreitin ilmanlaatua?

Tänään aamulla siltatunnelissa ei tehnyt mieli hengittää lainkaan, kun sen alla olevat kompressorit (tms) puskivat päästöjään suoraan siinä alapuolella. Käykää itse testaamassa millaista tuossa kohdin on hengitellä, kun nuo koneet on siinä alla olleet hetken käynnissä.

14.11.2015 - 12:15

Kurja kuulla, että ilma vaikuttaa noin epämiellyttävältä tuossa kohdassa. Työvaiheet kuitenkin etenevät ja muuttuvat, joten koneetkin onneksi muuttavat paikkaa jossain vaiheessa. Kiitos, Pia, palautteestasi, se on ohjattu eteenpäin.

Koska Kalasataman alue on tällä hetkellä yhtä työmaata, niin sen asukkaiden ajoneuvoja voitaneen kutsua myös ”työmaa-ajoneuvoiksi”.

06.11.2015 - 10:53

Hauska oivallus!

työmaauutiset spostiin

Hei, yritän tilata työmaauutiset sähköpostiini. Ilmoittaa että lähettää vahvistuksen antamaani osoitteeseen, mutta mitään viestiä ei kuitenkaan tule. Toinen kysymys koskien jalankulkua metrolle. Joko tiedätte, milloin kiertotie poistuu, luvattu nyt marraskuussa palauttaa entiselleen.

21.10.2015 - 17:13

Hei! Oletko kurkannut varmuuden vuoksi roskapostiin? Ettei viesti vain olisi mennyt sinne? Jos viestiä ei löydy sieltä, jatketaan selvittelyä. Jalankulku metroasemalle palautetaan kesää edeltäneelle reitilleen marraskuun aikana. Julkaisemme tiedotteen lähempänä tarkempaa ajankohtaa.

22.10.2015 - 12:59

Redi:n työmaakamera

Hei, olen seurannut aika-ajoin (1 vuosi) teidän suururakan etenemistä nettikamaran kautta, mielenkiintoista, kun on sujuvaa liikkuvaa kuvaa. Toivoisin jos mahdollista, että vois katsoa työmaata myös vastakkaiselta puolelta vaikka vuoroviikoin. Menestystä jätti urakalle, tv. Tarkkailija etelä Lapista

17.09.2015 - 11:34

On mukava kuulla, että seuraat työmaamme etenemistä nettikamerasta. Olemme kyllä pohtineet useamman kameran asennusta lähiympäristöön ja nyt on mukava kuulla, että toisista kuvakulmista tulevat työmaanäkymät kiinnostaisivat myös teitä, jotka seuraatte työmaamme etenemistä.

18.09.2015 - 08:32

redin työmaalta kalasatamaan päin tippunut tielle iso kivenmurikka.

14.09.2015 - 09:02

Kävimme tutkimassa reitin, jota pitkin työmaaltamme kuljetetaan louhetta, emmekä löytäneet tältä reitiltä mainittua kivenmurikkaa. Kalasataman alueella on tällä hetkellä käynnissä useita työmaita ja kiveäkin kuljetetaan alueella useilta työmailta. On erittäin hyvä, että otit yhteyttä ja pääsimme tarkistamaan tilanteen.

14.09.2015 - 13:46

Reitti metroasemalle liukkailla keleillä.

Hei. Kalasatamassa asuu suuri määrä lastenvaunuilla kulkevia, pyörätuolilla liikkuvia ja muuten huonojalkaisia ihmisiä. Reitti metroasemalle huolettaa liukkaiden kelien alkaessa. Etenkään pyörätuolilla reittiä on mahdotonta päästä ylös taikka alas. Se on suorastaan hengenvaarallinen! Onko teillä tiedossa mihin reitti metroasemalle siirtyy marraskuussa/liukkaiden alettua? Tieto kiinnostaa varmasti montaa kalasatamalaista. Sekin kiinnostaa, kuka vastaa jos reitillä sattuu tapaturma em.olosuhteista johtuen. ? Ystävällisin terveisin, Päivi Smeds

09.09.2015 - 12:56

Hei Päivi! Kiitos palautteestasi. Kiertotien kunnossapito on ehdottomasti tärkeä asia ja kunnossapidosta on huolehdittava hyvin myös talvella. Käymme kaikki kiertotiejärjestelyistä saadut palautteet läpi yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Lähettämäsi tärkeä palaute otetaan esille seuraavassa seurantapalaverissa, joka järjestetään lokakuun alussa.

Kun julkaisimme elokuussa tiedotteen "Kulku Kalasataman metroasemalle pysyy nykyisellä reitillä marraskuuhun saakka", ilmoitimme siinä, että "Reitti pyritään palauttamaan takaisin kulkemaan metroaseman alta marraskuun 2015 aikana."

Jotta työmaan vaikutusten ja tapahtumien seuraaminen olisi mahdollisimman vaivatonta, kannattaa työmaata koskevat tiedotteet tilata suoraan omaan sähköpostiin, tilaamisen voi tehdä Ajankohtaista-osiosta kohdasta "Tilaa työmaauutiset omaan sähköpostiisi". 

11.09.2015 - 14:18

Metroaseman kiertotie ja pakkaset

Kuten arvasin - kiertotie metroasemalle ei poistunut käytöstä kuten luvattiin/ounasteltiin. Kysymys: kuinka ja miten huolehditte siitä, että tulevat pakkaset eivät muodosta kiertotiestä surmanloukkua? Kysyn tätä jo siksikin, että omaiset tietäisivät etukäteen kenelle osoittavat korvausvaateen edesmenneen aiheuttamista kuluista. Myös luut maksavat. Toivon että sovitte Helsingin kaupungin kanssa tarkoin kuinka kiertotie tullaan hoitamaan talvella liukastumisriskit huomioiden. En hetkeäkään usko että po tie poistuisi käytöstä vuoden 2015 marraskuun loppuun mennessä. Yst terv Mikael Schier

08.09.2015 - 18:58

Kyllä, ehdottomasti tärkeä aihe. Kiertotien kunnossapito myös talvella on hoidettava hyvin. Kaikenkaikkiaan kiertotiejärjestelyistä saatua palautetta käydään säännöllisesti läpi yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Tämäkin tärkeä palaute otetaan esille seuraavassa seurantapalaverissa, joka järjestetään lokakuun alussa.

11.09.2015 - 11:52

Torninosturin korkeus

Mikä on 26-27.7 asennetun torninosturin nostokorkeus?

27.08.2015 - 12:36

Kyseisen torninosturin nostokorkeus on 50 metriä. Nosturi muuten on 65 metriä korkea.

31.08.2015 - 15:54

Katiskan työmaa-aidat

Miksi "leikkipuisto" Katiskan ympärillä on edelleen työmaa-aidat estämässä kulkua puistoon vaikka puiston mainostetaan auenneen viime viikolla?

25.08.2015 - 13:05

Pahoittelemme leikkipuiston edessä sijaitsevaa työmaa-aitaa mutta se ei ole SRV:n, emmekä voi sitä poistaa ilman omistajan lupaa. Olemme yrittäneet selvittää, kenelle aita kuuluu. Toivomme, että saamme sen pian selville ja että aita saataisiin poistettua. Aidassa on kulkuaukko, josta pääsee kulkemaan leikkipuistoon mutta valitettavasti siitä ei mahdu esimerkiksi lastenvaunujen kanssa.

26.08.2015 - 11:14

Väliaikainen leikkipaikka

Mitäköhän leikkipaikalla mahtaa olla vielä kesken, kun sitä ei ole vieläkään avattu käyttöön? Mitään ei ole ainakaan tehty useampaan viikkoon, mutta silti kulku leikkipaikalle on edelleen estetty työmaa-aidoin.

25.08.2015 - 11:01

Leikkipuisto Katista on valmis kuten tiedotimme 18.8.2015: Leikkipuisto Katiska kutsuu jälleen leikkijöitä Tiedote löytyy tämän sivuston Ajankohtaista-osiosta. Tuosta Ajankohtaista-osiosta voi myös tilata uutisemme suoraan omaa sähköpostiin. Pahoittelemme leikkipuiston edessä sijaitsevaa työmaa-aitaa mutta se ei ole SRV:n, emmekä voi sitä poistaa ilman omistajan lupaa. Olemme yrittäneet selvittää, kenelle aita kuuluu. Toivomme, että saamme sen pian selville ja että aita saataisiin poistettua. Aidassa on kulkuaukko, josta pääsee kulkemaan leikkipuistoon mutta valitettavasti siitä ei mahdu esimerkiksi lastenvaunujen kanssa.

26.08.2015 - 11:13

Voisitteko avata tieyhteyden kantakaupunkiin?

Koska Konttiostari-projekti meni puihin, niin Fisulaisia helpottaisi voimalaitoksen parkkipaikan kautta kulkeva oikotie kantakaupungin palveluihin. Toteuttaminen ei maksa paljon, jos vaan päätöksentekotahtoa löytyy.

22.08.2015 - 11:08

 

Helsingin kaupunki käsittelee aihetta tänään (24.8.) kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Asialistalta se löytyy seuraavasta kohdasta: Kalasataman Vilhonvuorenkadun ja Koksikadun 1. vaiheen liikennesuunnitelma liikennesuunnitteluosaston asiana nro 2  http://www.hel.fi/www/ksv/fi/paatoksenteko/lautakunnan-paatosasiakirjat/asiakirja?year=2015&ls=11&doc=Ksv_2015-08-25_Kslk_17_El

 

26.08.2015 - 13:04

työmaa kamera ?

onko kamera pimeenä vai osuiko lintu tai kivi siihen ??

21.08.2015 - 10:48

Hämähäkin veitikat käärivät kameran seitteihin, joten tilasimme sille puhdistuksen. Lieneekö puhdistuksessa mennyt jotain vikaan, sillä kamera lakkasi toimimasta välittömästi puhdistamisen jälkeen. Pyrimme saamaan kameran takaisin toimintaan mahdollisimman pian.

Milloin kävelyreitti metroasemalle palaa taas normaaliksi?

Opasteissa kerrotaan, että kävelyreitin kiertotie oli suunniteltu touko-elokuun ajaksi. Osaatteko sanoa tarkemmin milloin kävelyreitti palautuu vanhalle reitille? Kiitos tarkennuksesta!

10.08.2015 - 15:01

Kesäkuun alussa väliaikaiselle reitille siirretty jalankulun ja polkupyöräilyn väylä etelästä Suvilahden suunnalta Kalasataman metroasemalle säilyy nykyisellään vielä marraskuuhun 2015 saakka.

Alun perin kesä-elokuun ajaksi suunniteltua reittiä ei pystytä palauttamaan entiselleen turvallisuussyistä. Maaperä on osoittautunut lohkareiseksi ja maaperästä löytyneet isot kivet aiheuttavat sen, että alueella joudutaan tekemään ylimääräisiä työvaiheita. Tästä johtuen alueella työskentelee vielä lukuisia isoja työkoneita. Turvaväli näihin koneisiin halutaan pitää mahdollisimman suurena niin, että jalankulkijoiden ja polkupyöräilijöiden on turvallista kulkea työmaan ohi.

Reitti pyritään palauttamaan takaisin kulkemaan metroaseman alta marraskuun 2015 aikana. Pahoittelemme, että reittiä ei pystytä vielä palauttamaan kesää edeltäneeseen tilanteeseen ja pahoittelemme, jos tästä koituu tänä aikana teille ylimääräistä vaivaa.

Julkaisimme aiheesta juuri tiedotteen REDIn työmaasivujen Ajankohtaista-osiossa.

11.08.2015 - 14:15

Räjäytykset ja halkeamat

Asun tässä Arielinkadulla, sen maanalaisen luolan kohdalla.. Parvekkeen betonikattoon on ilmestynyt suuri määrä (melko tasaisen välimatkan päässä toisistaan olevia) halkeamia. Mahtaisikohan johtua noista taloa tärisyttävistä maanalaisista räjäytyksistä?

06.08.2015 - 19:20

Hei! Otamme sinuun yhteyttä ja järjestämme tarkastajan paikalle arvioimaan ja tutkimaan tilanteen. Hyvä, että otit yhteyttä ja annoit sähköpostiosoitteesi.

08.08.2015 - 10:35

Yömelu

Harmaat louhetta kuljettavat kuorma-autot ajavat selkeästi ylinopeutta yöllä ja aiheuttavat jarruttelullaan ja kiihdettelyllään huomattavaa häiriötä Arielinkadun varrella asuville. Srv on sitoutunut noudattamaan melumääräyksiä joka sitoo myös yhtiölle työtä tekeviä yrityksiä.

30.07.2015 - 00:49

Kiitos palautteesta. Olemme ohjeistaneet autojen kuljettajia ajamaan rauhallisesti ja välttämään kiihdyttelyä ja jarruttelua. Kolmen viikon kuluttua myös autojen reitti muuttuu, eikä ajoreitti yöaikaan kulje silloin enää Arielinkadun kautta. Toivomme, että näistä toimenpiteistä on apua, eikä liikenne aiheuta haittaa yöaikana.

03.08.2015 - 11:41

Naapuriviestintään tehoja

Onko tämä ainoa paikka, jota kautta saa teille saa laitettua julkisia kysymyksiä? Minkä takia esim. Redin facebook-sivulla omien kysymysten julkaiseminen ei onnistu? Siellä olisi mahdollisuus myös keskusteluun, mikä täällä ei ole mahdollista. Toivoisin asukkaan näkökulmasta hieman laajempialaista ja ketterämpää naapuriviestintää. Omalta kohdaltani ainakin jaksan monia epämukavuuksia paremmin, kun tiedän miten pitkään tilanne kestää tai kuulen, että asiat etenevät aikataulussaan. Asukasillassa kerrottiin, että kiertoreitti metrolle kestää n. kaksi kuukautta. Reitin varrella olevissa kartoissa aikaväli on kuitenkin venytetty kestämään kolme kuukautta ja vaikka silta metroaseman kohdalta näyttäisi olevan purettu, mitään tietoa reitin palaamisesta ennalleen ei edelleenkään ole. Toivottavasti reitti saadaan taas lyhyemmäksi ennen koulujen alkua. Tässäkin tilanteessa asiaa helpottaisi lyhyt viesti naapuruston suuntaan, että asiat ovat etenemässä ja reitti lyhenee taas sinä ja sinä päivänä. Toinen suurehko kysymysmerkki naapurustossa on SRV:n sponsoroima väliaikainen leikkipuisto. Puisto suljettiin huhtikuun lopussa ja silloin tiedotettiin noin kuukauden ajasta, jolloin puisto olisi poissa käytöstä. Nyt likennellään kolmea kuukautta ja miltein koko kesä on mennyt taas ilman lähileikkipuistoa. Ja tämänkään asian vaiheista ei olla mitenkään informoitu asukkaita. Olisiko mitenkään mahdollista saada naapuriviestijä kalasataman facebook-ryhmään, jonne voisi laittaa tällaisia juuri meidän asukkaiden arkipäivään vaikuttavia tietoja.

24.07.2015 - 09:37

Kiitos palautteesta. On aivan totta, että monesti lyhytkin viesti auttaa vastaanottajaa ja poistaa turhaa ihmetystä ja epävarmuutta.

 

Viralliset työmaatiedottamiseen käyttämämme kanavat tällä hetkellä tosiaan ovat nämä työmaasivut sekä painettujen tiedotteiden jakaminen suoraan lähialueen koteihin ja yrityksiin. On totta, että sosiaalisen median kanavat ovat ketterämpiä ja me käymme keskustelua REDIn työmaata koskevan tiedottamisen vahvistamisesta myös sosiaalisen median avulla. Ehdotuksesi on hyvä ja se viedään eteenpäin.

 

REDIn työmaan tiedotteita on toukokuusta lähtien julkaistu myös Kalasataman Facebook-sivustolla https://www.facebook.com/kalasatama Siellä julkaistiin toukokuun lopussa myös tiedote, jossa kerrottiin, että poikkeusreitti Kalasataman metroasemalle on käytössä kesä-elokuun ajan. Meillä on tarkoitus tiedottaa elokuun aikana reitin palautumisen ajankohdasta tarkemmin.

 

Leikkipuiston avautumisen siirtyminen on valitettavaa ja pahoittelemme, että emme ole avaamisen ajankohtaa pystyneet tarkentamaan. Leikkipuiston valmistuminen on edennyt hitaammin kuin oletimme ja aikatauluun on vaikuttanut mm. se että leikkipuistoon jouduttiin tilaamaan uusia osia, joilla oli omat toimitusaikansa. Lyhyt viesti siitä, että avaaminen yhä siirtyy olisi tosiaan ollut paikallaan. Leikkipuisto on melkein valmis. Haluamme tiedottaa avaamisesta kuitenkin vasta sitten, kun kaikki on valmista, sillä lasten turvallisuus on ykkössijalla.

 

REDIn Facebook-sivusto on tosiaan tarkoitettu ottamaan esille niitä asioita, joita Kalasatama ja REDI tarjoavat asumiseen, siksi työmaata koskevat kysymykset on pyydetty lähetettäviksi tänne työmaasivuille. Tämän sivuston sivuilta Yleistä ja Ajankohtaista voi tilata myös uutiskirjeen, jolloin tiedotteet saa suoraan omaan sähköpostiin.

 

 

27.07.2015 - 11:59

Räjäytystöiden aikataulu

Ymmärsin tiedotteistanne että meluaaiheuttavat työt loppuisivat klo 1800 mennessä. Tänään 21.7 maanalaiset räjädys sarja heilutti taloa ja helisti laseja ja herätti vauvan klo 21:08. Mihin tämä perustuu? Onko teiltä saatavilla melu ja tärinä mittausten dataa?

21.07.2015 - 21:19

Kiitos palautteesta. Pahoittelemme räjäytyksestä aiheutunutta haittaa perheessänne. On totta, että melua aiheuttavia töitä tehdään arkisin klo 7:00 – 18:00 välisenä aikana mutta tämä aikaraami koskee maan päällä tehtäviä töitä. Työmaalla voidaan tehdä maanalaisia töitä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Työmaalla on nyt meneillään kalliopysäköinnin ja sinne johtavan ajotunnelin louhintatyöt, jotka ovat maanalaisia töitä.

 

Vauvan herääminen kesken unien on todella harmillista. Teemme toimenpiteitä sen eteen, että maanalaisten räjäytysten yhteydessä syntyvä paineisku saataisiin pehmeämmäksi, jolloin räjäytysten yhteydessä koettu ääni ei olisi niin voimakas.

 

Räjäytysten yhteydessä tuleva vaikutelma johtuu paineaallosta, joka saa räjäytyksen tuntumaan voimakkaammalta kuin mitä se oikeastaan on. Räjäytyksiä seurataan jatkuvasti tärinämittauksin. Tiistain 21.7. maanalaiset räjäytykset on tarkistettu ja tärinämittausten mukaan räjäytysten aiheuttamille tärähdyksille asetettu raja-arvo ei ole ylittynyt. Ikkunoiden helähtely johtuu paineaallosta, joka ei itse asiassa ole tärinää eikä ääntä. Ihminen aistii tuon paineaallon äänenä.

 

Työt edistyvät ja etenevät koko ajan syvemmälle maan alle sekä kauemmaksi Kalasataman alueen asuintaloista, jolloin myös räjäytyksistä tulevat äänet pienenevät ja toivomme, että ette jatkossa joutuisi vastaavanlaiseen ikävään tilanteeseen.

23.07.2015 - 13:14

Hiekkaa sataa?!

Hei. seisoimme eilen viiden aikoihin illalla itään menevällä laiturilla ja yllättäen alkoi satamaan hiekkaa päälle. Onko mahdollista että kun paalutatte niin suojaatte lasiseinät, hiekka on niin hienoa että sitä menee joka paikkaan.

01.07.2015 - 10:10

Kiitos palautteesta, se on ohjattu eteenpäin ja olemme tutkineet asian. 30.6.2015 paalutustyöt lopetettiin klo 15:15. Lyöntipaalutuksesta ei pitäisi lentää hiekkaa ympäristöön mutta kuten sanot, hiekka on niin hienoa,

että sitä on voinut tuulen mukana joutua lähellä oleviin rakenteisiin tai työkoneiden rakenteisiin, ja sopivan tuulenpuuskan sattuessa hiekka on lennähtänyt ilmaan. On kurjaa, että tämä osui kohdallenne.

Meillä on toki tavoitteena, että kukaan ei joutuisi pölyisyydestä tai hiekan pöllyämisestä kärsimään ja ehdotuksesi on välitetty eteenpäin.

02.07.2015 - 10:26

Voisitteko avata katuyhteyden Sörnäistenrantatielle/ kaupunkiin? Se käy helposti, lainaamalla palan parkkipaikkaa Hanasaaren voimalalta.

Kalasatamassa eletään kuin kalat sumpussa. Katuyhteys kantakaupunkiin helpottaisi kummasti. Samoin kävely-yhteys kulosaarensillalle (Nyt suljettua) eteläistä kevyenliikenteen väylää pitkin.

22.06.2015 - 15:04

Väliaikaisten liikennejärjestelyjen tarkoitus on saada nykyinen liikenne ja työmaaliikenne toimimaan mahdollisimman turvallisesti, niin ettei jalankulkijoille, pyöräilijöille eikä autoilijoillekaan koidu vaaraa. Otamme kuitenkin mielellämme vastaan palautetta. Palautteesi on ohjattu eteenpäin. Käymme kaiken saamamme palautteen läpi ja tarvittaessa teemme korjaavia toimenpiteitä.

Kulosaaren sillan eteläpuoleinen pyöräilyn ja jalankulun väylä on suljettu turvallisuussyistä.

23.06.2015 - 16:13

Hengenvaarallinen Kalasatamn risteys

Keskustan suunnasta kun lähtee kääntymään Kalasataan tai oikeastaan jos on menossa Lahdentielle, niin opasteissa lukee vasemmalle Keskusta ja oikealle SuvilahtiKalasatama. Nyt siinä risteyksessä ei ole mitään mainintaa Lahdentiestä. Autoilijat kääntyilevät paniikissa Kalasataan/Suvilahden suuntaan ja tekevät Hengenvaarallisia U käännöksiä siinä suojatien kohdalla. Lapset, pyöräilijät, kävelijät ja autot on silloin samassa sumpussa ja lisää autoja keskustan suunnasta kovaa vauhtia siihen sumppuun. Pelkästään 5 minuutin aikana kun kävelin siitä ohi, 3 autoilijaa minuutin välein teki vastaavia manöörejä, joista 2 Virolaista. Kesällä varmasti ulkomaiset turistiautoilijat lisääntyy ja tilanne pahenee ellei siihen risteykseen saada myös LAHDENtien kylttiä Keskustan kyltin viereen. Eli porukka ei osaa Lahdentielle

04.06.2015 - 10:47

Kiitos palautteestasi. Kaikki palaute on arvokasta. Käymme saadut palautteet läpi ja teemme tarvittaessa korjaavia toimenpiteitä. Tähän kyseiseen riesteykseen on tilattu uusia opasteita ja ne pyritään saamaan paikoilleen mahdollisimman pian.

08.06.2015 - 12:41

Kiertotiestä vielä

Hei, olen itse nuori liikuntakyvyllinen ihminen mutta olen samaa mieltä edellisen kanssa eli tuota kiertotietä on vaikea kulkea vanhemmat ja liikuntarajoitteiset henkilöt erityisesti. Se on täynnä ylä -ja alamäkiä ja tie kaartaa suhkot jyrkästi alaspäin metroaseman taakse asemalle kulkiessa. Metrolta kävellessä poispäin tilanne on tietysti taas toisinpäin eli tuo tie kiertää jyrkästi ylämäkeen. Itse sain tiedon tästä uudesta reitistä lähinnä näiltä sivuilta ja kyselemällä teiltä.Jos en seuraisi työmaan kehitystä tiheästi, en varmasti olisi myöskään ollut tietoinen tästä, vaikka kotiin jaettiinkin ilmoituslaput, missä kerrottiin työmaatöiden alkavan. Terveisin, Kaliksen asukas

03.06.2015 - 12:10

Kiitos palautteesta. Palautteesi on ohjattu eteenpäin. Käymme palautteet läpi ja teemme tarpeen tullen korjaavia toimenpiteitä. Pyrimme käyttämään näitä työmaasivuja pääasiallisena tiedotuskanavamme. Mutta ilman muuta otamme mielellämme vastaan palautetta ja kaikki palaute on meille arvokasta. Kesä-elokuun ajan poikkeusreitti Kalasataman metroasemalle esiteltiin myös Kalasataman asukasillassa huhtikuussa ja materiaali asukasillasta on julkaistuna näillä työmaasivuilla Ajankohtaista-osiossa. Jos mahdollista, niin kannattaa tutustua materiaaliin, siellä on paljon muutakin asiaa REDIstä.

04.06.2015 - 09:10

Minkä takia tänä päivänä tehdystä kulkureitin muutoksesta Kalasatamasta metroasemalle ei tiedotettu asukkaille?

Minkä takia tänä päivänä tehdystä kulkureitin muutoksesta Kalasatamasta metroasemalle ei tiedotettu asukkaille? Kyselin naapureilta, eikä heilläkään ollut minkäänlaista tietoa tästä. Miten luulette, että syöpäsairas vaimoni tai kukaan vähän liikuntaesteinen jaksaa kulkea mäen ylös? Tänään aamullakaan tästä ei ollut mitään tiedotetta mutta iltapäivällä oli kaksi heppua virnuilemassa ihmisille aseman tuntumassa.

02.06.2015 - 17:06

Kiitos palautteesta. Otamme mielellämme palautetta vastaan. Käymme palautteet läpi ja teemme tarvittaessa korjaavia toimenpiteitä ja kehitämme toimintaamme. Kulkureitin muutoksesta tiedotettiin kahdella peräkkäisellä tiedotteella näiden työmaasivujen Ajankohtaista-osiossa. Kesä-elokuun välikainen reitti on näkyvillä myös Kalasataman metroaseman sähköisessä info-näytössä. Kerroimme Kalasataman asukkaille koteihin jaetussa paperitiedotteessa huhtikuussa, että naapuriviestinnän kanava on jatkossa pääasiassa nämä työmaa-sivut. Suosittelemme myös tilaamaan työmaan uutiskirjeen omaan sähköpostiin. Uutiskirjeen tilaaja saa työmaata koskevat tiedotteet suoraan omaan sähköpostiinsa. Uutiskirjeen voi tilata tämän sivuston Ajankohtaista-osiosta. 

Kun väliaikaisia kiertoteitä on otettu käytöön, olemme järjestäneet opastajia muutoskohtiin ohjaamaan ja varmistamaan, että uudet reitit löytyvät mahdollisimman sujuvasti. He ovat paikan päällä neuvomassa ja opastamassa.

03.06.2015 - 11:45

Rekkaralli vaarallista

Hei, Ajan päivittäin töihin kalasatamaan. Ikäväkseni olen saanut huomata että RED:in työmaalta/työmaalle ajavat rekat jotka kuljettavat kiviainesta pois paikalta ajavat kovaa ylinopeutta. Näin varsinkin palatessaan tyhjällä kuormalla työmaalle. Tämä on vaarallista tuollaisten isojen rekkojen kohdalla. Olen ajatellut ottaa yhteyttä poliisiin, jos tuo ralli jatkuu. Eilenkin rek.nro wwi-922 ajoi 50 kympin alueella ainakin 20 km/h ylinopeutta. Itäväylän 70 kympin alueella tuon rekan nopeus oli ainakin 80 km/h. Toivon että puhuttelette rekkakuskeja, että noudattavat alueen nopeusrajoituksia.

26.05.2015 - 08:29

Kiitos palautteesta. Palautteesi on välitetty eteenpäin. Kaikki palaute on tervetullutta. Saadut palautteet käydään läpi ja jos puutteita havaitaan, tehdään korjaavia toimenpiteitä.

26.05.2015 - 11:52

koska runkotyöt alkavat

22.05.2015 - 09:19

REDIn aikatauluun voi tutustua esimerkiksi Kalasataman asukasillassa 22.4.2015 esitetyn materiaalin kautta:  https://www.srv.fi/tyomaa/redi/kalasataman-asukasillan-materiaali-redista

Tämä materiaali löytyy REDIn työmaasivuston Ajankohtaista-osiosta.

26.05.2015 - 12:03

Kulkeminen metrolle

Hei, kiitos vastauksesta alla olevaan. Voisitteko kuitenkin tarkentaa, koska tuo uusi väliaikainen kesäreitti tulee voimaan? Päivittäin kulkiessani huomaan, että metroaseman vierustaakin on nyt alettu mylläämään kovasti, mutta olisi kiva tietää, koska minun pitää varata töihin lähtöön vielä enemmän aikaa. Kesä ja kesäkuukin on kuitenkin aika laaja käsite Palautteena vielä teille, että aika huonosti otetaan huomioon Kalasatamassa asuvat asukkaat metrolle kävellessä saa jo väistellä rekkoja ja autoja ja lisäksi nyt räjäytyksiäkin tehdään kuuden jälkeen, josta ei tietääkseni ole mitään edes puhuttu. Itse en ole onneksi vielä niitä kuullut tai kokenut, mutta harmittaa kyllä muiden puolesta. T.kalasatamalainen

21.05.2015 - 11:36

Meluavia töitä tehdään ma–pe klo 7.00–18.00 välisenä aikana (melutaso sisätiloissa < 35 dB). Työmaalla voidaan tehdä maanalaisia ja hiljaisempia töitä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Töitä tehdään ympäristöluvan ja aloitustiedotteessa kerrotun mukaisesti. Kysymyksessä mainitut räjäytykset ovat osa maanalaisia töitä, joita voidaan tehdä myös iltaisin ja viikonloppuisin ja ne liittyvät maan alle tulevan pysäköintilaitoksen ja sinne johtavan ajotunnelin rakentamiseen.

Kesän 2015 voimassa olevaan metroasemalle johtavaan reittiin kannattaa tutustua tämän sivuston Liikkuminen-välilehdellä löytyvästä kartasta. Kartta löytyy sivun lopusta otsikolla Kesä-elokuun 2015 väliaikainen reitti metroasemalle. Kesän 2015 ajan jalankulun reitti kulkee muutamia metrejä nykyisen reitin länsipuolella. Kävelymatka metroasemalle eteläsuunnasta pitenee noin 250 metriä. Jalankulun reitti kiertää väliaikaisesti metroaseman länsipuolelta, jotta Itäväylä voidaan purkaa metroaseman kohdalta jalankulkijoita vaarantamatta. Tämän sivuston Ajankohtaista-osiossa julkaistaan kyseisestä kesäajan reitistä erillinen tiedote viikolla 22.

Kiitos myös palautteestasi. Kaikki palaute on aina tervetullutta. Saadut palautteet ohjataan eteenpäin. Palautteet käydään läpi ja tarpeen tullen tehdään korjaavia toimenpiteitä.

22.05.2015 - 10:03

Räjäytykset

Hei, mitä on ne räjäytykset, jotka tapahtuvat esim. vähän ennen ilta kahdeksaa... Eikö tuo ole teidän räjäytysikkunoiden ulkopuolella ja ne tärisyttävät taloa yllättävän kovasti ja pitkään (tosi pitkä sarja)

20.05.2015 - 11:06

Seuraavan kahden kuukauden aikana voidaan tehdä 1 - 2 räjäytystä tunnelityömaalla poikkeuksellisesti klo 18:00 - 21:00. Räjäytyksiä seurataan tärinämittareilla. Vaikka räjäytys tuntuisi kovalta, tärinäarvot eivät kuitenkaan ylity, eikä räjäytyksistä ole vaaraa ympäristölle.

20.05.2015 - 14:40

Kulkureitti Kalasatamasta metrolle

Hei, alla toinen henkilö kysyi Pikku-Tyllin kulkureitistä metrolle. Nythän metrolle pääsee alikulkutunnelin kautta. Meinataanko heinäkuussa vielä pidentää kävelyreittiä ja mistä se sitten kulkee metrolle? En ymmärrä, mitä tiedotteessa tarkoitetaan, kun puhutaan, että reitti kulkee länsipuolelta. Onko tämä jokin uusi voimaan tuleva reitti, minkä jälkeen pitää kiertää metrolle Hermannin rantatien kautta vai mistä on kysymys? Tämä kaikki on todella hämmentävää, T:kalasatamalainen

18.05.2015 - 14:07

Kesän 2015 voimassa olevaan reittiin kannattaa tutustua tämän sivuston Liikkuminen-välilehdellä löytyvästä kartasta. Kartta löytyy sivun lopusta otsikolla Kesä-elokuun 2015 väliaikainen reitti metroasemalle. Kesän 2015 ajan jalankulun reitti kulkee muutamia metrejä nykyisen reitin länsipuolella. Kävelymatka metroasemalle eteläsuunnasta pitenee noin 250 metriä. Jalankulun reitti kiertää väliaikaisesti metroaseman länsipuolelta, jotta Itäväylä voidaan purkaa metroaseman kohdalta jalankulkijoita vaarantamatta.

19.06.2015 - 14:40

Miksi pyörätien uutta reittiä ei ole suunniteltu kunnolla?

Pyörätie mutkittelee 90 asteen käännöksillä sekavien asvalttiaukioiden läpi joihin on maalattu harhaanjohtavia ajoratamerkintöjä. Nyt vielä Kulosaaren sillan eteläpuolen kevyen liikenteen väylä on suljettu kokonaan. Tämä ei ole mikään kevyt tilapäisjärjestely vaan työmaa on paikalla monta vuotta.

08.05.2015 - 11:14

Väliaikaisten liikennejärjestelyjen tarkoitus on saada nykyinen liikenne ja työmaaliikenne toimimaan mahdollisimman turvallisesti ja sujuvasti, niin ettei jalankulkijoille, pyöräilijöille eikä autoilijoillekaan koidu vaaraa. Reittejä, opasteita ja niiden kuntoa tarkistetaan säännöllisesti ja tarvittaessa tehdään muutoksia.

08.05.2015 - 14:48

Kulkureitti Päiväkoti Pikkutyllistä Kalasataman metroasemalle

Päiväkoti Pikkutylliä Kalasatamassa ollaan sulkemassa kesän ajaksi, koska matka Kalasataman metroasemalle on liian pitkä. Tällä sivuilla olevien karttojen perusteella näin ei pitäisi olla, mutta Helsingin kaupungin edustajan mukaan REDIn työmaapäällikkö on antanut heille erilaista tietoa, jonka perusteella ovat arvioineet, että matka kasvaa 650 metristä 950 metriin heinäkuussa. Kalasatamassa on nyt hyvin vähän kunnallisia palveluita ja nyt niitä vielä vähennetään. Voisitteko vastata tyhjentävästi, miten matka metroasemalta muuttuu kesän aikana, jotta palveluiden vähentämispäätöksiä ei ainakaan tehdä väärän tiedon perusteella?

06.05.2015 - 22:24

Kesän 2015 ajan jalankulkijoiden reitti Kalasataman metroasemalle kiertää väliaikaisesti metroaseman länsipuolelta, jotta Itäväylä voidaan purkaa metroaseman kohdalta jalankulkijoita vaarantamatta. Kävelymatka metroasemalle eteläsuunnasta pitenee noin 250 metriä. Muutoskarttaan voi tutustua nyt Liikkuminen-välilehdellä.

08.05.2015 - 14:40

Opastus Lahteen epäselvä?

Miksi Lahteen menevä opaste näyttää suoraan vasemman kaistan päällä ja heti kohta pitääkin olla kääntymässä oikealle, jos haluaa uudelle kiertotielle? Vaihtakaa opaste oikealle kaistalle. Ryhmittymisestä oikealle tulisi olla muutenkin opaste huomattavasti aiemmin, koska ruuhkassa pitää pystyä ennakoimaan ajoissa.

06.05.2015 - 06:28

Opasteita ja niiden sijaintia tarkistetaan säännöllisesti ja puutteita havaittaessa tehdään tarvittavat korjaukset. Sörnäisten rantatieltä Junatielle johtavalla rampilla ensimmäinen Lahden opaste on 250 metriä ennen liittymää, josta käännytään Lahteen. Opaste löytyy myös liittymän kohdalta.

07.05.2015 - 08:17

Miksi ihmeessa kulku Capellan puistotieltä Arielinkadulla ja Kyläsaareen päin on estetty?

Nyt kun uudet väliaikaiset liikennejärjestelyt alkoivat, suljettiin ajo Capellan puistotieltä Arielinkadulle ja Kyläsaaren suuntaan. Miksi? Nyt Capellan puistotiellä ja Leonkadulla asuvilla on vain yksi reitti alueelta ulos eli ahdas Leonkatu, jossa vielä liikkuu työmaa-autoja ym. kun rakentaminen on kesken.

05.05.2015 - 20:01

Capellan puistotieltä kiertotielle johtavan liittymän sulkemisella on haluttu varmistaa Kalasataman asukkaiden turvallisuus, sillä kiertotie on erittäin vilkkaasti liikennöity. Kalasataman asuinalueelle on yhteys myös Polariksenkadun päästä.

07.05.2015 - 08:10

Milloin Redi Pop-up aukeaa?

Milloin Redi Pop-up aukeaa ja tuleeko se nykyisen 24 h-parkkipaikan kohdalle? Siirretäänkö parkkipaikka johonkin?

04.05.2015 - 11:57

REDI Pop-up pyritään saamaan auki tänä kesänä Suvilahden 24h-parkkipaikan pohjoispuolelle. Tarkempaa aikataulua ja sijaintia selvitellään paraikaa, mutta pop-up ei tule vaikuttamaan parkkipaikkaan tai jalankulun ja pyöräilyn reitteihin.

04.05.2015 - 13:20

Minne Redin tieltä louhittava kiviaines kuljetetaan?

Louhintavaiheessa kiviainesta viedään pois kymmeniä rekkoja päivässä. Minne tuo kiviaines kuljetetaan ja mitä sillä tehdään?

24.04.2015 - 11:54

REDIn työmaamontusta louhinnassa irtoava kiviaines on Helsingin kaupungin omaisuutta. Maata kuljetetaan tällä hetkellä Kruunuvuorenrannan asuinalueen täytemaaksi ja tulevaisuudessa muuallekin, missä siitä on kaupungille hyötyä.

24.04.2015 - 11:58

Mikä on korkein torni?

Tiedotteissa on mainittu korkeimmaksi torniksi heti nyt alkuun rakennettava 35-kerroksinen ja 132 metrinen Majakka. Kuitenkin kaikissa havainnekuvissa on nähtävästi vielä korkeampi torni Itäväylän eteläpuolella. Minkälainen se on? Ja tosiaan kiitos mahtavasta projektista. Tätä on ilo seurata!

17.04.2015 - 10:21

Sinulla on tarkka silmä! Tällä hetkellä vain kahdella ensimmäiseksi rakennettavalla tornilla Majakalla ja Loistolla on varma kerroskorkeus tiedossa. Asemakaava mahdollistaa vähintään yhtä korkean tornin ja jopa vähän korkeamman rakentamisen Itäväylän eteläpuolelle. Siksi myös havainnekuvissa näkyy tuo korkeampi torni. Tulevaisuus näyttää, kuinka korkeita kustakin tornista todellisuudessa tulee ja mikä vie korkeimman tornin tittelin.

17.04.2015 - 12:15

Miksi ihmeessä?

Miksi ihmeessä koko Hermannin rantatien liikenne ohjataan ahtaalle keskeneräiselle kadulle lähelle asuttuja taloja? Vaihto olisi ollut ohjata Hermannin rantatielle ja Lahden väylälle menevä liikenne Vanhalle talvitielle, jossa ei ole asuntoja, vaan ainoastaan liikekiinteistöjä.

09.04.2015 - 20:11

Keskustasta Lahteen päin pääsee kiertotiejärjestelyjenkin ajan kahta reittiä: Vanhaa Talvitietä ja Kalasataman kautta uutta kiertotietä pitkin. Liikenne jakaantunee ajan kanssa tasaisesti kummallekin reitille. Lahdesta keskustaan päin ajettaessa autot kulkevat kiertotiejärjestelyjen ajan Vanhaa talvitietä pitkin eivätkä ollenkaan Kalasataman asuintalojen ohitse..

10.04.2015 - 08:45

Tulevan kiertotien ramppi Kalasataman suuntaan tuntuu erittäin vaaralliselta

Ramppi viettää kävelytien suuntaan, jolloin yhdistelmien takaosat voivat helposti liukua kävelijöiden päälle. Kävelyreitti on ainoa reitti metrolle.

07.04.2015 - 16:45

Kyseisellä tienpätkällä on väliaikaisten liikennejärjestelyjen aikana nopeusrajoitus 30 km/h. Autotietä on lisäksi levennetty mutkien kohdilta, jotta ajaminen sujuu mahdollisimman sulavasti ja hallitusti. Autotien ja kävelytien väliin laitetaan myös massiiviset betoniporsaat. Tienpätkän katsotaan olevan turvallinen sekä autoille että jalankulkijoille, mutta totta kai alueella täytyy olla erityisen valppaana, kun liikennejärjestelyt muuttuvat.

08.04.2015 - 15:30

Koska alkaa louhinta?

02.04.2015 - 18:17

Louhinnat alkavat pikimmiten nyt huhtikuussa. Työmiehiä ja koneita rupeaa tulemaan päivä päivältä enemmän, joten työt voivat pian alkaa kunnolla.

07.04.2015 - 09:00

Milloin louhintatyöt alkavat? Onko työt keskeytetty?

07.12.2014 - 18:23

Työmaalla on tehty pitkin syksyä pienimuotoisia, valmistelevia töitä ja louhintoja, jotka hiljenevät hyvissä ajoin ennen joulua. Louhinnat lisääntyvät työmaan käynnistyessä virallisesti.

08.12.2014 - 08:15

Mikä on arvio räjäytystöiden kestosta? Kuinka monta kuukautta vielä räjäytellään? Nimimerkki paniikissa olevan lemmikin omistaja

01.12.2014 - 18:22

Työmaalla on käynnissä pienimuotoisia, valmistelevia töitä ja räjäytyksiä, jotka hiljenevät hyvissä ajoin ennen joulua. Kun rakennustyöt alkavat virallisesti, louhinta- ja räjäytysvaihe kestää vuoden päivät.

02.12.2014 - 09:15

Kiitoksia uudesta hienosta sivusta

Kiitoksia uudesta sivusta, ja etenkin "kokoruutunäytöstä", mukava seurailla täällä Lapissakin, lykkyä isolle rakennusprojektille, ja toivotaan että talvi ja lumi ei ole haitaksi.

10.11.2014 - 16:03

Kiitos kivasta palautteesta!

11.11.2014 - 08:00

Aloitus

En ole vieläkään löytänyt pitävää tietoa Kalasataman keskuksen rakennustöiden alkamisesta. Noin kuukauden tarkkuudella: koska? Kalasatamalaiset alkavat olla kärsimättömiä. Palvelut viipyvät.

05.09.2014 - 14:00

Kalasataman keskuksen eli REDIn rakentamisen aloituksesta tiedotetaan heti, kun se lopullisesti varmistuu. Arviota aloituskuukaudesta ei vielä tässä vaiheessa voida kuitenkaan antaa. Työmaalla on jo tehty vuoden rakennustyöt varastoon, eli näillä näkymin tulemme tuottamaan palvelut omalta osaltamme aivan suunnitelmien mukaisesti (pois lukien kaavavalitukseen kulunutta aikaa).

09.09.2014 - 11:00

REDIn asunnot

Onko tavallisilla ihmisillä varaa ostaa REDIstä asuntoa?

20.08.2014 - 10:58

REDIn asuntojen ennakkomarkkinointi alkaa alkuvuodesta 2015, ja asuntojen hintahaitari tulee varmasti olemaan tavanomaista kerrostalokohdetta laajempi. REDIn asunnoista löytyy parhaiten tietoa www.redi.fi.

20.08.2014 - 12:45

Mikä aikataulu on Itäväylän kiertotien rakentamisella?

Kuinka kauan 3-kaistainen kiertotie menee Arielinkadun editse? Rakennetaanko tielle minkäänlaisia meluesteitä, jotka hieman suojaisivat Arielinkadun asukkaita melulta?

15.06.2014 - 11:41

Itäväylän kiertotie otetaan käyttöön pian työmaan käynnistymisen jälkeen, mistä tiedotetaan erikseen. Kiertotie on käytössä koko 2,5 vuotta kestävien väliaikaisten liikennejärjestelyjen. Ajonopeutena kiertotiellä Arielinkadun kohdalla on 50 km/h. Meluesteeksi on katsottu riittävän kiertotien ympärillä oleva nykyinen umpiaita.

16.06.2014 - 15:45

Webcamia ei saa kokoruudun näytöön.

Oli kiva katsella live kuvaa koko näytöllä, teidän uuden sivun myötä se ei enää onnistu, mutta teiltähän korjaus onnistuu..

08.06.2014 - 20:58

Näin on päässyt uusien sivujen myötä käymään. Heitämme pallon tekniselle toteuttajalle, jotta saataisiin mahdollisuus kokoruutuun takaisin. Kiitos hyvästä huomiosta ja kehitysideasta!

09.06.2014 - 12:00

Kalasataman keskuksen aikataulu

Hei, asun Kalasatamassa ja odottelemme kovasti Kalasataman keskuksen valmistumista. Milloin varsinaisen rakentamisen olisi tarkoitus alkaa? Kiitos jo etukäteen!

09.05.2014 - 17:01

Heippa! Odottelemme sijoitusneuvotteluiden päättymistä, minkä jälkeen työmaa lähtee liikkeelle. Kesän aikana saadaan varmasti lisätietoa ja toivottavasti pääsemme rakentamaan jo alkusyksystä. Rakentamisen aloituksesta tiedotetaan naapurustoon ja mediaan hyvissä ajoin ennen alkua. REDIn rakentaminen aloitetaan kauppakeskuksesta, jonka ensimmäisen vaiheen arvioidaan valmistuvan vuonna 2017 ja toisen vaiheen 2018.

30.05.2014 - 11:45