Keski-Suomen Sairaala Nova / Ajankohtaista / Työt puolivälissä - harjannostajaisten aika

Keski-Suomen Sairaala Nova

Työt puolivälissä - harjannostajaisten aika

10.09.2018 - 12:30

Kesä vaihtuu syksyksi myös Novan työmaalla. Kesän aikana on saatu kaikki rungon elementit asennettua, jolloin runko on saatu kohoamaan koko komeuteensa. Novan työmaalla juhlittiin harjannostajaisia perinteisin menoin perjantaina 7.9.2018.

Vesikatolta otetaan viimeisimpiä sääsuojia pois vesikaton valmistumisen johdosta. Ulkoilme siistiytyy, kun ikkuna-asennuksia ja julkisivun metallisäleitä saadaan asennettua hiljalleen paikalleen.

Sairaalan viimeisimmillä lohkoilla on saatu myös väliseinätyöt käyntiin. Sisätiloissa käynnistellään alakatto- ja mattoasennuksia syksyn aikana. Harjannostajaisten jälkeen ryhdytään toteuttamaan myös aulatilan pintarakenteita.

Talotekniset työt etenevät rivakkaasti sairaalan sisätiloissa. Työmaalla toimii tällä hetkellä n. 150 talotekniikka-asentajaa.

Sairaalan yhteyteen valmistuvan pysäköintitalon runkotyöt on saatu valmiiksi ja pysäköintitalo otetaankin työmaa-aikaiseen käyttöön syksyn aikana. P-talon sisävalmistusvaihe ja talotekniikka-asennukset ovat käynnistyneet loppukesästä. Syksyn aikana pysäköintitalolla tehdään julkisivutöitä sekä ulkopuolisia rakenteita.

Rakennustyöt ovat jatkuneet nyt kaksi vuotta. Työmaalla työskentelee päivittäin kaikkiaan yli 630 työntekijää.