Keski-Suomen Sairaala Nova / Ajankohtaista / Työmaalla viimeisten lohkojen elementtiasennukset käynnissä

Keski-Suomen Sairaala Nova

Työmaalla viimeisten lohkojen elementtiasennukset käynnissä

24.04.2018 - 08:00

Talvi alkaa taittumaan työmaalla kevääksi. Sairaalan viimeisten lohkojen elementtiasennukset ovat lähteneet käyntiin rungon osalta, joista kahden lohkon elementtiasennukset on saatettu jo ylös saakka. Rungon valmistumisen myötä torninosturien määrä alkaa vähenemään, huhtikuussa työmaalta purettiin ensimmäinen torninosturi kaikkiaan viidestä nosturista. Työmaalle on toimitettu yhteensä yli 16 000 elementtiä tässä vaiheessa rakentamista.

Työmaalla on aloitettu viimeisenkin lohkon teko, kun sädehoitobunkkerin perustustyöt on aloitettu. Nyt sairaalan todellinen koko alkaa hahmottumaan myös ohikulkijoille.

Väliseinätyöt ovat olleet jo täydessä vauhdissa ja maalarit ovat saaneet tehtyä valmista maalipintaa kerroksissa ensimmäisille lohkoille. Sähkö- ja IV-asentajat tekevät asennuksia sisällä, kun taloteknisiä töitä on saatu käyntiin. Työmaalle on saapunut jo 82 IV-konetta ja toimitukset jatkuvat jälleen kesäkuussa.

Potilastornien metallijulkisivujen asennus on käynnissä ja julkisivujen yleisilme alkaa hahmottumaan. J-lohkon katolle on rakentumassa helikopterikentän runko.

Rakennustyöt ovat jatkuneet nyt reilu 1,5 vuotta. Tällä hetkellä työmaalle perehdytetään yli 100 työntekijää kuukaudessa, jolloin kokonaisperehdytettyjen määrä on yli 2200 työntekijää.