Keski-Suomen Sairaala Nova / Ajankohtaista / Työmaalla muurattiin peruskivi

Keski-Suomen Sairaala Nova

Työmaalla muurattiin peruskivi

02.02.2017 - 14:00

Keski-Suomen Sairaala Novan rakennustyöt ovat edenneet siihen vaiheeseen, että tulevan sairaalan peruskivi muurattiin keskiviikkona 1. helmikuuta.

Peruskiven sisään muurattiin lieriö, jonne säilöttiin sairaalan suunnitteludokumentit, SRV:n sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vuosikertomukset, keskiviikon 1.2. Keskisuomalainen-lehti, peruskirja ja tilaisuuden tervehdyspuheet, stetoskooppi, sairaanhoitajan kello ja vuoden 2017 metallirahat. Siinä on tulevaisuuden tutkijoille ihmeteltävää, kun peruskiven sisältö mahdollisesti joskus paljastuu.

Peruskivenmuuraustilaisuus kokosi Jyväskylään erittäin korkea-arvoisen vierasjoukon. Tervehdyksensä tilaisuuteen toivat pääministeri Juha Sipilä, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Leila Lindell, maakuntahallituksen puheenjohtaja Rolf Nyholm, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja SRV:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila.

Lisäksi 170 henkinen juhlaväki sai nauttia juhlassa Ilmavoimien Soittokunnan musiikista sekä kakkukahveista.

SRV:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila onnitteli puheessaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtoa ja hallitusta, että Sairaala Nova on vuosien työn jälkeen saatu käyntiin, ja kiitti SRV:n saamasta luottamuksesta ja valinnasta sairaalan toteuttajaksi.

Teräslieriö muurattiin peruskiven sisään pääministeri Juha Sipilän johdolla.

Työmaalla työntäyteistä arkea

Työmaalla on tällä hetkellä käynnissä perustusvaihe. Työmaalla tehdään maanrakennus-, paalutus-, perustus- ja paikallavalukuilujen töitä. Seuraavaksi on alkamassa väestönsuojan rakentaminen. Työmaalle on myös noussut ensimmäiset kaksi torninosturia.

Ensimmäisen lohkon elementtiasennus alkaa maaliskuun alussa. Betonielementtejä asennetaan yhteensä noin 19 000 kappaletta, mikä lienee jonkin sortin ennätys Jyväskylän alueella.

Työmaan työllistämisvaikutus on laaja ja se tuo alueelle työtä rakentamiseen, kuljetuksiin ja alihankkijoille. Työmaan vahvuus tällä hetkellä on noin 100 henkeä. Yhteensä työmaalla on jo ehtinyt työskennellä noin 450 henkeä. Sairaala Novan työmaalla toimivista urakoitsijoista lähes kaikki ovat kotimaisia. Lisäksi urakoitsijoista lähes puolet tulee Keski-Suomen alueelta. Paikalliset toimijat ovatkin olleet todella kiinnostuneita työmaasta.