SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Yöaikaiset elementtien ja kuorilaattojen asennukset jatkuvat, viikkotiedote 04/2019

Kansi ja Areena

Yöaikaiset elementtien ja kuorilaattojen asennukset jatkuvat, viikkotiedote 04/2019

18.01.2019 - 12:00

Viikon 04 työt

Ratapihankatu
Kannen elementtejä ja kuorilaattoja asennetaan edelleen maanantain ja perjantain välisinä öinä, jonka vuoksi Ratapihankatu on suljettuna välillä Åkerlundinkatu-Kanslerinrinne maanantain ja perjantain välisinä öinä klo 21.00-06. Liikenne siirretään kiertotielle.  

Kanslerinsillan maankaivuutyöt jatkuvat. Lisäksi tehdään alustäyttöjä. Kanslerinsilta on kokonaan uusi, Kansi-Areenan/hotellin huoltoajoa ja tapahtumaliikennettä varten takoitettu yhteys tulevalle Kansi-Areenalle. Rakennus 2 kansilaatan raudoitustyöt jatkuvat. Ratapihankadun vieressä tehdään myös seinän raudoitustöitä. 

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa jatkuvat sprinkleraltaan eli varavesialtaan raudoitus- ja muottityöt.  Alueella jatkuvat myös teline- ja muottityöt sekä tukipalkin raudoitustyöt. 

Sorinkatu
Sorinkadulla jatkuvat Sorinparkin pysäköintilaitoksen rungon rakennustyöt. Lisäksi betonoidaan seinän porapaaluja ja tehdään telineitä sekä suoritetaan Sorinparkin seinänvierustäyttötöitä. 

Tampereen Kansi -hankkeen välittömään läheisyyteen rakennettavan As Oy Tampereen Wallesmannin työmaalla tehdään täyttötöitä ja pohjalaattoja. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena Ratapihankadulla tehtävät yötyöt maanantain ja perjantain välisinä öinä klo 21.00-06.  Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Tampereen Kansi palkittiin merkittävänä infrarakentamisen hankkeena Pirkanmaalla
Tampereen Kansi sai Pirkanmaan alueen Y-teko 2018 -tunnustuksen Pirkanmaan maarakennuspäivässä 15.1.2019. Palkinnon perusteluita ovat Tampereen Kannen myönteiset vaikutukset Tampereen kaupungille ja hankkeen taloudellinen merkittävyys.

– Haluan kiittää Pirkanmaan yhdyskuntatekniikan yhteistyöryhmää. On ollut hienoa olla rakentamassa Tampereen Kantta ja olen iloinen, että olemme saaneet huippuammattilaisen rakentamaan meidän kanssamme. Työ on ollut mielenkiintoista ja vaativaa rakentamista radan päällä ja porapaalujen keskellä haastavine betonirakenteineen ja asennuksineen, Rauno Kulmala kiittelee.

– Tämä on hieno tunnustus hankkeelle ja toteuttajille. Lähdimme jo hankekehitysvaiheessa kumppanuuspohjalta eteenpäin. Olemme ideoineet ratkaisuja ja miettineet toteutustapaa kirjaimellisestikin tiukassa välissä, Sami Rantala valottaa hyvin sujunutta yhteistyötä ja haastavaa rakennuskohdetta.

Kuvassa vasemmalta palkinnon luovuttanut Jouni Turunen A-Insinööreiltä, Rauno Kulmala SRV:ltä, Sami Rantala Kreatelta sekä Ari Virtanen Pirkanmaan yhdyskuntatekniikan yhteistyöryhmästä.

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Ratapihankadulla tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä, p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.