SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Yleistä

Kansi ja Areena

Työmaan numero: 7873
Ratapihankatu 54
33100 Tampere

Millainen kaupunginosa Tampereen keskustaan nousee?

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle kokonaan uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Kansi ja Areena -hanke liittää yhteen Tampereen itä- ja länsipuolen, ja alue muodostaa uudenlaisen hybridikorttelin, jossa yhdistyvät asuminen, työskentely ja vapaa-aika. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. 

SRV:n kehittämä ja rakentama uusi urheilun, kulttuurin, vapaa-ajan ja liike-elämän keskus yhdistää tulevaisuudessa kaupunkilaisia ja matkailijoita ainutlaatuisilla kokemuksilla ja kohtaamisilla. Valmistuttuaan kokonaisuus tarjoaa noin 1 000 asuntoa, noin 285 hotellihuonetta sekä lukuisia merkittäviä urheilu- ja kulttuuritapahtumia. 

Rakennusaikataulu

SRV:n kehittämän Kansi ja Areena -hankkeen toteutuminen Tampereen ydinkeskustaan rautatieaseman läheisyyteen on varmistunut.

Valmistelevat työt ja koepaalutukset ratapihalla aloitettiin vuoden 2017 lopulla, ja nyt hankkeen toteutuksen lopullisesti varmistuttua rakentamisen tahti työmaalla kiihtyy.

Ensimmäisessä vaiheessa eteläiselle ratapihalle rakennetaan kansi ja sen päälle areena, hotelli ja kaksi tornitaloa. Toinen vaihe pitää sisällään pohjoisen kannen sekä kolme tornitaloa. Hankkeen aikataulu on tarkentunut suunnittelutyön aikana. Ensimmäinen vaihe - eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa – valmistuu 2022.  Tämänhetkisen aikataulusuunnitelman mukaan koko kokonaisuus valmistuu puolestaan vuonna 2024. 

Työskentelyajat

Meluavia töitä tehdään arkisin kello 7–20 välisenä aikana. Junarataan liittyviä töitä tehdään tarvittaessa myös yöaikaan ja viikonloppuisin junaliikenteen aikataulujen sallimissa puitteissa. Myös maanalaisia ja hiljaisempia töitä voidaan tehdä iltaisin ja viikonloppuisin. Sorinkatu 2:n kohdalla meluavia töitä tehdään arkisin kello 7–18 välillä. Öisin ja viikonloppuisin tehtävistä töistä jaetaan erikseen asukastiedotteet niihin lähialueen taloihin, joiden asukkaita työt saattavat häiritä.  

Vaikutukset ympäristöön

Junaliikenne kulkee lähes normaalisti ja työmaa-alueen viereinen Ratapihankatu on käytössä hieman kavennettuna koko hankkeen ajan.

Tärinämittareita on asennettu ja asennetaan tarvittaviin kohteisiin työmaan läheisyydessä. Tärinämittauksia tehdään ja seurataan työvaiheiden raja-arvoihin nähden jatkuvasti. Varsinaista louhintaa ei työmaalla ole tiedossa. 

Pahoittelemme töiden käynnistämisestä, kulkureittien muutoksista sekä rakentamistöistä aiheutuvia häiriöitä. Pyrimme pitämään lähistön asukkaiden ja toimijoiden haitat mahdollisimman pieninä ja samalla rakentamaan uuden, ainutlaatuisen kaupunginosan lukuisine palveluineen!

Tutustu myös

Lue lisää ja katso havainnekuvia Kansi ja Areena -hankkeesta!