SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Valmistelevat työt käynnissä | Työmaan viikkotiedote 48/2017

Kansi ja Areena

Valmistelevat työt käynnissä | Työmaan viikkotiedote 48/2017

24.11.2017 - 14:15

Ratapihalla tehdään eteläisen kannen rakentamiseen liittyviä valmistelevia töitä. Kyseisellä työvaiheella valmistaudutaan siihen, että varsinaisten rakennustöiden aloittamiselle on valmius lopullisen investointipäätöksen syntyessä. Investointipäätöksen arvioidaan syntyvän vuoden 2017 aikana. 

Viikon 48 työt

Ratapihan eteläpäädyssä, niin kutsutussa kolmiossa, tehdään laiturielementtien pohjia ja asennuksia sekä koeporapaalutuksia.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus (TAKKin) parkkipaikalla tehdään työmaa-aitaa. Lisäksi TAKKin tontin läpi Tampereen valtatieltä työmaata kohti kulkevalla pihatiellä jatkuu vesihuoltolinjan rakentaminen.

Käynnissä ovat myös yhden junaraiteen muutostyöt sekä sähköratamuutokset raidealueella. Lisäksi Naistenlahden uusi veturi- ja seisontaraide otetaan käyttöön. Ratamuutokset eivät vaikuta henkilöjunien aikatauluihin.

Liikennejärjestelyt

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna. Liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen valtatien kevyen liikenteen väylää on siirretty hieman pohjoiseen turvallisuuden varmistamiseksi. Muutos on voimassa toistaiseksi.

Työmaaliikenne kulkee pääsääntöisesti TAKKin pysäköintialueen läpi. Liikenteeseen voi tulla tilapäisiä, lyhytaikaisia muutoksia. 

Kansi ja Areena -hankkeen välittömässä läheisyydessä tehtäviä töitä

Sorinkatu 6-8:n rakennusten purkutyöt valmistuvat. Tällä kohdalla aloitetaan tukiseinien teko, eli pontitus, mistä aiheutuu jonkin verran melua. Purettujen rakennusten tontilla valmistuu myös pilaantuneiden maiden kunnostus ja maiden kaivua jatketaan. SRV toteuttaa myöhemmin erillishankkeena alueelle asuinrakennuksia ja pysäköintihallin. Tonttia hyödynnetään myös väestönsuojiksi koko lähialueelle, mukaan lukien Kansi ja Areena -kokonaisuudelle. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla otetaan pysäköintikaistat pois käytöstä myös kadun länsipuolelta, ja liikenne siirretään kadun länsireunalle. Katu säilyy kaksisuuntaisena.

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt

Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektijohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän suunnittelija Kati Kovalainen p. 050 328 0487, ext-kati.kovalainen@srv.fi 

Työmaan yhteyshenkilö

Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Nyt ratapihalla tehdään eteläisen kannen valmistelevia töitä. Tämänhetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kahden tornitalon rungot sekä julkisivut valmistuisivat vuonna 2021 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2023. Lopullinen aikataulu täsmentyy investointipäätöksen yhteydessä. 
 

SRV - Kansi ja Areena