SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Uudet liikennejärjestelyt otetaan käyttöön maanantain ja tiistain välisenä yönä, viikkotiedote 19/2018

Kansi ja Areena

Uudet liikennejärjestelyt otetaan käyttöön maanantain ja tiistain välisenä yönä, viikkotiedote 19/2018

04.05.2018 - 12:00

Viikon 19 työt

Eteläisen kannen porapaalutustyöt jatkuvat edelleen suojaseinän molemmin puolin kahden koneen voimin. Suojaseinäelementtejä tehdään työmaalla ja niitä asennetaan maanantain ja torstain välisinä öinä.

Sorinkadun puolella jatkuu radan suuntaisen ponttiseinän teko.  Seinä tulee tukemaan Sorinparkin kaivantoa. Sorinparkin parkkihallin porapaalutustöiden valmistelevat työt ovat päättyneet ja maanantaina alkavat Sorinparkin porapaalutustyöt. Maankaivuutyöt jatkuvat Sorinkadun puolella. Eteläisellä pihatiellä asennetaan reunakiviä.

Suojaseinäelementtejä asennetaan työmaalla jännitekatkossa, joten asennus tapahtuu öisin maanantain ja torstain välisinä öinä kello 22.00 – 6.00. Tästä työstä voi aiheutua ajoittain pientä melua. Muut työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Päivällä tehtävistä töistä saattaa aiheutua jonkin verran meluhaittaa.

Sähköradan, päällysrakenteen ja turvalaitteiden purkutöitä tehdään vaihdekujan kohdalla päivätöinä ja tästä työstä saattaa aiheutua meluhaittaa. Sorinkadun puolella tehdään valomaston siirto- ja purkutöitä. Kannen alueella tehdään myös portaalien poistotöitä. Sekä siirtotyö että portaalien poisto tehdään yöaikaan ja näistä töistä ei aiheudu meluhaittaa.

Liikennejärjestelyt
Tiistaina voimaan tulevissa uusissa liikennejärjestelyissä Ratapihankatua kavennetaan entisestään. Etelään suuntaava ajorata otetaan kokonaan työmaan käyttöön. Pohjoinen ajosuunta siirretään osin nykyiselle pyörätielle. Alla kuva uusista järjestelyistä, jotka ovat voimassa toistaiseksi. Samalla kevyen liikenteen väylä suljetaan Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle murskepintaisena ja se päällystetään arviolta kahden viikon päästä. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.