SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Työmaalla ollaan työn touhussa myös vapunpäivänä, viikkotiedote 18/2019

Kansi ja Areena

Työmaalla ollaan työn touhussa myös vapunpäivänä, viikkotiedote 18/2019

26.04.2019 - 12:11

Viikon 18 työt

Ratapihankatu
Kanslerinsillan raudoitustyöt ovat käynnistyneet. Raudoitustöitä tehdään myös A-lohkossa kannen osalta. Porrashuone 1:ssa ja 2:ssa suoritetaan muottien purkua, porrashuone 2:ssä tehdään lisäksi raudoitustöitä. Alueella suoritetaan myös tukipalkkien muottien purkutöitä.

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa tehdään maanantain ja perjantain välisinä öinä elementtien nostotöitä. Tästä aiheutuu Tampereen Valtatien liikenteelle lyhyitä, maksimissaan kahden minuutin pysäytyksiä yöaikaan. Alueella tehdään lisäksi kansilaatan muottien purkutöitä.

Sorinkatu
Alueella jatkuvat kunnallistekniikan rakentamistyöt. Lisäksi tehdään tukipalkkien muotti- ja telinetöitä. Tontin pohjoispäässä, Sorinkadun varressa käynnistyvät väestönsuoja 9:n raudoitustyöt. Holvin valutyöt suoritetaan loppuviikosta. Lisäksi alueella tehdään edelleen täyttötöitä Sorinkadun varressa. Tukimuurin anturoiden teko alkaa Sorinkadun varressa heti vapun jälkeen.

Tampereen Kansi -hankkeen välittömään läheisyyteen rakennettavan As Oy Tampereen Wallesmannin työmaalla jatkuvat seinänvierustäyttötyöt. Lisäksi tehdään Wallesmannin lamelli-osan nosturin paalutustyötä perjantaina 26.4. ja tämä työ jatkuu heti maanantaina 29.4.

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Töistä aiheutuu meluhaittaa. Kolmiossa tehtävät yöaikaiset elementtien nostotyöt aiheuttavat lyhyitä liikenteen pysäytyksiä Tampereen Valtatielle.

Kannen työmaalla työskennellään myös keskiviikkona eli vapunpäivänä 1.5. Toivotamme kaikille oikein hauskaa ja rentouttavaa vappua!

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Kuvaa Sorinparkin eteläpuolelta.

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. Ratapihankadulla on edelleen voimassa Kanslerinsillan telineiden vuoksi 4,4 metrin korkeusrajoitus Kanslerinrinteen pohjoispuolella välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu.

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.   

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Ratapihankadulla tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.