SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Työmaa hiljenee joulunviettoon ja työt jatkuvat viikolla 1 koeporapaalutuksella, viikkotiedote 52/2017 ja 1/2018

Kansi ja Areena

Työmaa hiljenee joulunviettoon ja työt jatkuvat viikolla 1 koeporapaalutuksella, viikkotiedote 52/2017 ja 1/2018

22.12.2017 - 11:30

Ratapihalla tehdään eteläisen kannen rakentamiseen liittyviä valmistelevia töitä. Kyseisellä työvaiheella valmistaudutaan siihen, että varsinaisten rakennustöiden aloittamiselle on valmius lopullisen investointipäätöksen syntyessä. Investointipäätöksen arvioidaan syntyvän vuoden 2017 aikana.

Työmaa jouluna ja vuodenvaihteessa
Työmaa on hiljentynyt joulunviettoon ja palaa työhön jälleen viikolla 1, tiistaina 2.1.2018. Työmaalla on tälläkin ajanjaksolla päivystäjä muun muassa liikenteenohjauslaitteiden tarkastamista varten.

Viikon 1 työt
Ratapihalla, Ratapihankadun vieressä jatkuu koeporapaalutus ja Ratapihankadun puolelle tehdään työmaatie.

Sorinkatu 4:n perustusten suihkupaalutus jatkuu. Työaika on arkisin klo 7–20, ja työstä aiheutuu jonkin verran meluhaittaa.

Liikennejärjestelyt
Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen valtatien kevyen liikenteen väylä on siirrettynä hieman pohjoisemmaksi turvallisuuden varmistamiseksi.

Työmaaliikenne kulkee pääsääntöisesti TAKKin pysäköintialueen läpi. Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on myös työmaaliittymä.

Kansi ja Areena -hankkeen välittömässä läheisyydessä tehtäviä töitä
Sorinkatu 6-8:n tukiseinän, eli ponttiseinän, ankkurointi jatkuu vuodenvaihteen jälkeen. Työvaiheessa ponttiseinän läpi Sorinkadun alle porataan metallitangot, jotka injektoidaan sementillä. Pontit tuetaan kiinnittämällä ankkuroihin vaakapalkki. Työstä aiheutuu hieman meluhaittaa. Töitä tehdään arkisin klo 7–20. Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. SRV toteuttaa myöhemmin erillishankkeena alueelle asuinrakennuksia ja pysäköintihallin sekä väestönsuojia koko lähialueelle, mukaan lukien Kansi ja Areena -kokonaisuudelle.

Seuraava viikkotiedote lähetetään viikolla 1. Rauhallista joulua ja menetyksekästä uutta vuotta 2018!

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän suunnittelija Henna Kärkkäinen p. 040 827 7419, henna.karkkainen@villivisio.fi 

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Nyt ratapihalla tehdään eteläisen kannen valmistelevia töitä. Tämänhetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kahden tornitalon rungot sekä julkisivut valmistuisivat vuonna 2021 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2023. Lopullinen aikataulu täsmentyy investointipäätöksen yhteydessä.