SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Torniosassa holvivaluja, väliseinätöitä sekä ikkuna-asennuksia, yölliset elementtien nostotyöt jatkuvat, viikkotiedote 40/2019

Kansi ja Areena

Torniosassa holvivaluja, väliseinätöitä sekä ikkuna-asennuksia, yölliset elementtien nostotyöt jatkuvat, viikkotiedote 40/2019

27.09.2019 - 11:29

Viikon 40 työt

Ratapihankadun puoleinen työmaa

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunu / Ratapihankadun pohjoisosa
 3. kerroksen seinien valut sekä elementtiasennukset alkavat viikolla 40.

Tampereen Monitoimiareena ja areenahotelli
Ensimmäisen kerroksen elementtien asennus Ratapihankadun puoleisella alueella.

Tampereen Kansi
Kannen työmaalla käynnissä on muotti- ja raudoitustöitä sekä porrashuone 3:n paalujen kaivuu- ja valutöitä.

Kolmio
B-lohkolla suoritetaan seinän vahvistusporauksia sekä tukipalkkien yläosien muottitöitä.

Sorinkadun puoleinen työmaa
C- ja D-lohkoilla, Sorinparkin päällä, käynnissä ovat parkkihallin teline- ja muottityöt. Tämän lisäksi käynnissä on myös raudoitustöitä, maanpaineseinien töitä sekä B-lohkon paalujen raudoitusta ja betonointia. Sorinkadun puoleisella työmaalla tehdään tällä viikolla myös As Oy Wallesmannin täytön viimeistely.

Torniosan 6. kerroksessa käynnissä ovat elementtiasennukset sekä muotti- ja raudoitustyöt. Holvivalu suoritetaan perjantaina 4.10. Lamelliosan viimeinen holvivalu suoritetaan tiistaina 1.10. Lamelliosan 2. kerroksessa aloitetaan väliseinätyöt sekä ikkuna-asennukset viikon alussa. Hionta- ja paikkuutyöt etenevät 3. kerroksessa.

Torninosturit aurinkoisena syyspäivänä

Liikennejärjestelyt

Sorinsillalla on tehty liikenteen uudelleenjärjestelyjä. Kevyt liikenne on poistunut käytöstä tien eteläisellä puolella ja tie on muutettu yksikaistaiseksi lännestä itään päin. Tien pohjoispuolella on levennetty kevyen liikenteen väylä ja autoliikenne kulkee kahdella kaistalla.

Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. Ratapihankadulla on edelleen voimassa Kanslerinsillan telineiden vuoksi 4,4 metrin korkeusrajoitus Kanslerinrinteen pohjoispuolella välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu.

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Ajoittain Ratapihankadulla tapahtuvien töiden vuoksi toinen ajokaista joudutaan sulkemaan ja liikennettä ohjataan käsin yhtä kaistaa pitkin.

Yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus on siinä turvallisuussyistä 30 km/h. Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta.

Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty väliaikaiselle reitille turvallisuussyistä.

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Sorinkadulla nostellaan As Oy Wallesmannin elementtejä, joiden vuoksi läpiajo kadulla on kielletty. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä nostojen ajan.

Sorinkatu on erittäin ruuhkainen ja tukossa elementtiasennuksista johtuen, joten muistutuksena, että Sorinkadulla on voimassa läpiajokielto molempiin suuntiin.

Kevyen liikenteen opaskartta Sorinsillalla

Työmaan yhteystiedot

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Monitoimiareenan ja areenahotellin työmaapäällikkö Olli Räisänen, p. 0400 498 547, olli.raisanen@srv.fi
Topaasin työmaapäällikkö Teemu Salminen, p. 040 685 6285, teemu.salminen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Työmaapäällikkö Mari Sipilä p. 040 757 0054, mari.sipila@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Kolmiossa tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 
https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.