SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Torninosturin pohjustustöitä Sorinkadulla, elementtien yökuljetukset jatkuvat, viikkotiedote 19/2019

Kansi ja Areena

Torninosturin pohjustustöitä Sorinkadulla, elementtien yökuljetukset jatkuvat, viikkotiedote 19/2019

03.05.2019 - 12:48

Viikon 19 työt

Ratapihankatu
Kanslerinsillan, A- ja C-lohkon sekä Porrashuone 2:n muottityöt jatkuvat. D-lohkossa työmaan länsipuolella poliisitalon ja radan välisellä alueella suoritetaan keskiviikkona T4-tukipalkin betonointi.

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa tehdään maanantain ja perjantain välisinä öinä elementtien nostotöitä. Tästä aiheutuu Tampereen Valtatien liikenteelle lyhyitä, maksimissaan kahden minuutin pysäytyksiä yöaikaan. Lisäksi E-lohkossa suoritetaan paalujen raudoitus- ja betonointitöitä.

Sorinkatu

Väestönsuojien elementtiasennukset jatkuvat tontin pohjoispäässä kerroksessa -1.

Tukimuurin anturoiden teko jatkuu Sorinkadun varressa. Lisäksi alueella tehdään edelleen täyttö- ja vedeneristystöitä. Myös hulevesityöt jatkuvat Sorinkadun etelälaidassa.

Tampereen Kansi -hankkeen välittömään läheisyyteen rakennettavan As Oy Tampereen Wallesmannin lamelliosan torninosturin pohjatyöt jatkuvat myös tällä viikolla.

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Töistä aiheutuu meluhaittaa. Kolmiossa tehtävät yöaikaiset elementtien nostotyöt aiheuttavat lyhyitä liikenteen pysäytyksiä Tampereen Valtatielle.

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Laudoitus- ja betonointitöitä työmaan eteläkärjessä.

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. Ratapihankadulla on edelleen voimassa Kanslerinsillan telineiden vuoksi 4,4 metrin korkeusrajoitus Kanslerinrinteen pohjoispuolella välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu.

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.   

Tampereen Kannen areenan toimitusjohtajan haku käynnistyi

Areenan liiketoiminnasta vastaava manageriyhtiö aloittaa toimintansa tänä vuonna. Nyt yhtiölle haetaan toimitusjohtajaa. Hankejohtaja Kari Mäkelän mukaan haussa on kansallisen ja kansainvälisen tason johtaja, jolla on intohimoa, kokemusta ja kykyä rakentaa maailman mittakaavassakin kiinnostava, uuden aikakauden elämyskonsepti Suomeen. Haku on auki 15.5. saakka osoitteessa http://bit.ly/2XWWM2K.

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Ratapihankadulla tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.