SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Topaasin ja Kruunun työmaalla betonointitöitä torstain ja perjantain välisenä yönä – Ratapihankatu suljettu liikenteeltä klo 21.00–06.00, viikkotiedote 37/2019

Kansi ja Areena

Topaasin ja Kruunun työmaalla betonointitöitä torstain ja perjantain välisenä yönä – Ratapihankatu suljettu liikenteeltä klo 21.00–06.00, viikkotiedote 37/2019

06.09.2019 - 11:50

Viikon 37 työt 

Ratapihankadun puoleinen työmaa

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunu / Ratapihankadun pohjoisosa
Torstain ja perjantain välisenä yönä suoritetaan torniosan 2. kerroksen paikallavaluseinien betonointi, jonka vuoksi Ratapihankatu on suljettu liikenteeltä klo 21.00–06.00.

Tornin osuudella tehdään 2. kerroksen paikallavaluseinien muotti- ja raudoitustöitä sekä holvimuotin asennusta. Ensimmäisen kerroksen muotti- ja raudoitustyöt sekä elementtipilarien ja -sokkeleiden asennukset jatkuvat, samoin kuin 1. kerroksen holvin muottityö.

Lamellin osuudella tehdään 1. kerroksen holvin raudoitustöitä. Holvin betonointi suoritetaan perjantaina.

Myös kaukolämmön ja -jäähdytyslinjan rakentaminen jatkuu Ratapihankadulla. Tästä ei aiheudu haittaa liikenteelle. 

Kanslerinsillan ympäristön rakentaminen jatkuu.

Areena
D-lohkon kansilaatan sekä tukipalkkien yläosien raudoitustyöt jatkuvat tällä viikolla. Tukipalkeilla suoritetaan lisäksi muotti-, teline- ja raudoitustöitä. Porrashuoneissa toteutetaan väliseinien tuplaus- ja valu.

Kolmio
Tukipalkkien yläosien muottityöt jatkuvat edelleen. D-lohkolla suoritetaan liitopalkkien raudoitus- ja valutöitä.

Sorinkadun puoleinen työmaa
Sorinkadun C- ja D-lohkoilla, Sorinparkin päällä, parkkihallin teline- ja muottityöt sekä tukipalkin raudoitustyöt jatkuvat. Wallesmannin/Sorinparkin eteläpään kunnallistekniikan rakentaminen jatkuu. 

Sorinkadun pohjoispäässä tehdään paineseinän pohjalaatan raudoitus- ja betonointitöitä. Lamelliosassa suoritetaan 5. kerroksen holvivalu tiistaina 10. syyskuuta, minkä jälkeen samassa kerroksessa alkavat elementtiasennukset. 

Elementtiasennukset jatkuvat Sorinkadun eteläpään torniosassa maanantaista keskiviikkoon. Pohjoisosassa kuivatuksen rakentaminen jatkuu.

Myös täyttö- ja putkityöt jatkuvat Sorinkadun varressa, koko Sorinkadun matkalla. Sorinkatu on erittäin ruuhkainen ja tukossa elementtiasennuksista johtuen, joten edelleen muistutuksena, että Sorinkadulla on voimassa läpiajokielto molempiin suuntiin.

Liikennejärjestelyt

Sorinsillalla on tehty liikenteen uudelleenjärjestelyjä. Kevyt liikenne on poistunut käytöstä tien eteläisellä puolella ja tie on muutettu yksikaistaiseksi lännestä itään päin. Tien pohjoispuolella on levennetty kevyen liikenteen väylä ja autoliikenne kulkee kahdella kaistalla.

Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. Ratapihankadulla on edelleen voimassa Kanslerinsillan telineiden vuoksi 4,4 metrin korkeusrajoitus Kanslerinrinteen pohjoispuolella välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Ajoittain Ratapihankadulla tapahtuvien töiden vuoksi toinen ajokaista joudutaan sulkemaan ja liikennettä ohjataan käsin yhtä kaistaa pitkin.

Yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus on siinä turvallisuussyistä 30 km/h. Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta.

Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty väliaikaiselle reitille turvallisuussyistä. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Sorinkadulla nostellaan As Oy Wallesmannin elementtejä, joiden vuoksi läpiajo kadulla on kielletty. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä nostojen ajan.

Sorinkatu on erittäin ruuhkainen ja tukossa elementtiasennuksista johtuen, joten muistutuksena, että Sorinkadulla on voimassa läpiajokielto molempiin suuntiin.

Kevyen liikenteen opaskartta Sorinsillalla.

Työmaan yhteystiedot

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Areenan työmaapäällikkö Olli Räisänen, p. 0400 498 547, olli.raisanen@srv.fi
Topaasin työmaapäällikkö Teemu Salminen, p. 040 685 6285, teemu.salminen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Työmaapäällikkö Mari Sipilä p. 040 757 0054, mari.sipila@kreate.fi
Yöaikaan lisätietoja Kolmiossa tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 
https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.