SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Tampereen Kannen Topaasi & Kruunun julkisivuasennukset etenevät, Kansikadun viimeisen kansilaatan valutyöt alkavat tiistaina, areenan maanalaisen LVI:n rakentaminen aloitettu, viikkotiedote 21/2020

Kansi ja Areena

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunun julkisivuasennukset etenevät, Kansikadun viimeisen kansilaatan valutyöt alkavat tiistaina, areenan maanalaisen LVI:n rakentaminen aloitettu, viikkotiedote 21/2020

15.05.2020 - 12:30

Viikon 21 työt

Ratapihankadun puoleinen työmaa

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunu / Ratapihankadun pohjoisosa
Tampereen Kannen Topaasi & Kruunun julkisivuasennukset ja väliseinätyöt etenevät. Käynnissä on myös muotti-, raudoitus- ja valutöitä sekä taloteknisiä töitä. Myös elementtiasennukset etenevät.

Tampereen Kansi
Kannen työmaan muotti- ja raudoitustyöt jatkuvat. Viimeisen kansilaatan valu Kansikadulla alkaa tiistaina ja kestää arviolta 20 tuntia. Sorinahteen sillan vahvennostyön betonin purkutyöt alkavat koko sillan pituudelta.

Tampereen monitoimiareena ja areenahotelli
Elementtiasennukset jatkuvat Ratapihankadun puoleisella alueella sekä Areenan pohjois- ja länsilaidoilla. Julkisivutyöt jatkuvat Ratapihankadun puolella ja on aloitettu Areenan länsilaidalla.

Kolmio
Areenan maanalaisen LVI:n rakentaminen on aloitettu. 

Sorinkadun puoleinen työmaa
Sorinparkin viimeistelytyöt jatkuvat. 

As Oy Tampereen Wallesmannissa tasoite-, ja maalaustyöt, laatoitustyöt, lattian pinnoitustyöt sekä paneelikattojen asennustyöt etenevät. Käynnissä on myös hissi-, tekniikka- ja kalusteasennuksia sekä torni-osan vesikattotöitä. Parvekkeiden väliseinäasennukset, parvekelasitukset sekä alakattoasennukset ovat käynnissä. Märkätilakalusteiden asennukset ovat alkaneet ja metallioviasennukset alkamassa.


Kuva työmaan livekamerasta 14.5.2020

 

Liikennejärjestelyt

Sorin silta
Kalevantien eteläreunan yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn väylä on poistettu Sorin sillalla käytöstä ja pohjoisreunan yhdistettyä väylää on levennetty tilapäisesti, jotta vilkkaalle jalankululle ja pyöräilylle saataisiin enemmän tilaa. Toinen itään menevistä ajokaistoista on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä.

Ratapihankatu välillä Kanslerinrinne – Åkerlundinkatu
Ratapihankadun itäreunan eroteltu jalkakäytävä ja pyörätie on poistettu osittain käytöstä välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu. Turvallisuussyiden takia Ratapihankadun tällä osuudella ei voida sallia läpikulkevaa pyöräilyä eikä jalankulkua. Tilalla on kiertotie Åkerlundinkadun – Pinninkadun ja yliopiston alueen läpikulkeva jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu väylä.

Moottoriajoneuvoliikenne on siirretty välillä Sorin silta – Kanslerinne itäreunan osalta pyörätielle ja kiinteistöön kävellen liikkuville on varattu kapea reitti välille Sorin silta -Technopoliksen pysäköintihalli. Huom. Pysäköintihallista ulos ajavat autot joutuvat osin tälle kävelijöiden väylälle, jotta saavat näköyhteyden kadulle. Sekä kävelijöiltä että autoilijoilta odotetaan tarkkaavaisuutta, varovaisuutta ja muiden väylällä liikkujien huomioimista.

Kanslerinrinteen liittymän liikennevalot on purettu työnaikaisesti käytöstä. Tilalle on toteutettu työnaikainen kiertoliittymä.

Ratapihankatu joudutaan ajoittain sulkemaan turvallisuussyistä Ratapihankadulla tehtävien työvaiheiden vuoksi. Koko katu suljetaan vain ruuhka-aikojen ulkopuolella yöaikaan tai viikonloppuisin.

Technopoliksen yhteydet jalankulkijoille ja pyöräilijöille
Kanslerinrinteen länsireunan yhteys käytössä välillä Kalevantie – Kanslerin silta. Itäreuna käytössä välillä Kalevantie – Ratapihankatu.

Kalevantien vieressä olevat portaat ovat käytössä.

Åkerlundinkadulta on yhteys Ratapihankadun pysäköintihallille asti.
Technopolikseen on A- ja B-talon välin portaisiin Kanslerinrinteestä asennettu pyöräkouru, jotta kiinteistön käyttäjät voivat taluttaa pyöränsä pysäköintihalliin.

Sorinkatu
Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintiruudut ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Moottoriajoneuvoliikenteen läpiajo kadulla on kielletty vuoden 2020 loppuun asti.

Naulakatu
Tampereen valtatien pohjoispuolella sijaitseva jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu väylä Naulakadun ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen väliltä on siirretty pohjoisemmaksi, jotta pihaan kääntyvien ja pihasta tulevien moottoriajoneuvojen kuljettajilla on paremmat mahdollisuudet havaita idästä ja lännestä tulvat jalankulkijat ja pyöräilijät. Muutoksella halutaan parantaa erityisesti keskustan suunnasta tulevien pyöräilijöiden turvallisuutta.

Tampereen Kannen ja areenan rakennusten valmistuttua vuosina 2021 ja 2022 palautuvat jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyt ennalleen, mikäli mahdollisen pohjoiskannen rakennustyöt tai muut työt eivät aiheuta muutoksia liikennejärjestelyihin. Pahoittelemme kulkureittien muutoksista aiheutuvia häiriöitä.


Kevyen liikenteen opaskartta

Työmaan yhteystiedot

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Mika Majaniemi, p. 050 5919110, mika.majaniemi@srv.fi   
Monitoimiareenan ja areenahotellin työmaapäällikkö Olli Räisänen, p. 0400 498 547, olli.raisanen@srv.fi
Topaasin työmaapäällikkö Teemu Salminen, p. 040 685 6285, teemu.salminen@srv.fi 

Kannen työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 
https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/  

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.