SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Suojaseinän paaluperustuksia tehdään ma-ti välisenä yönä, viikkotiedote 24/2018

Kansi ja Areena

Suojaseinän paaluperustuksia tehdään ma-ti välisenä yönä, viikkotiedote 24/2018

08.06.2018 - 12:30

Viikon 24 työt

Porapaalutuskoneet ovat siirtyneet Ratapihankadulle, jossa porapaalutustyöt jatkuvat tauon jälkeen. Rakennus 2:n seinän 1 osalta tehdään muotin purkutyötä. Rakennus 2 tulee sijaitsemaan Ratapihankadun puolella lähellä Sorinsiltaa. Ratojen välissä, Sorinsillan vieressä tehdään myös seinämuotin raudoitustöitä. Suojaseinän paaluperustuksia tehdään keskellä ratapihaa, ratojen välissä maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 22-02. Ratapihan eteläpäädyssä, niin kutsutussa kolmiossa, suoritetaan ratojen välissä porapaalun betonointityötä tiistaina 12.6.

Sorinparkin parkkihallin perustusten alle tehtävät porapaalutukset jatkuvat edelleen. Sorinparkin parkkihallin ensimmäiset porapaalut valetaan lauantaina 16.6., jolloin asennetaan myös tulevan pysäköintitalon hiekan- ja lietteenerotinkaivoja. Sorinkadun radan puoleista tukiseinää tehdään edelleen ja Sorinkadulla suoritetaan myös maankaivuuta. Sorinkadun pohjoinen vesihuoltoliittymä rakennetaan pääosin yötöinä maanantain ja keskiviikon välisinä öinä. Ratapihankadun puolella suoritetaan laiturielementtien asennuksia ja tehdään elementtien välistä täyttötyötä.

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena jännitekatkon aikana tehtävä suojaseinän paaluperustus, joka ajoittuu maanantain ja tiistain väliseen yöhön kello 22-02. Sorinparkin porapaalujen valutyötä tehdään poikkeuksellisesti lauantaina 16.6. päivällä, samoin kuin hiekan- ja lietteenerotinkaivojen asennukset. Sorinkadun pohjoinen vesihuoltoliittymä tehdään yötöinä maanantain ja keskiviikon välisinä öinä. Töistä aiheutuu meluhaittaa.

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden puolella tehdään päällysrakennetöitä vaihdekujan alueella yöaikaan. Työstä voi aiheutua melua.  

Vasemmalla kuvassa rakennus 2:n seinä 1 on valettu. Oikealla kuvassa on käynnissä Sorinparkin perustusten alle tehtävät porapaalutustyöt. 

Liikennejärjestelyt
Etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön. Pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta.

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle ja se on nyt päällystetty. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Kesäkuussa Sorinkadulla tullaan tekemään vesihuoltoliitosten rakentamiseen liittyviä töitä viikoilla 24 ja 26. Nämä työt aiheuttavat häiriöitä Sorinkadun liikenteeseen.

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.