SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Sorinparkin rungon rakentaminen on alkanut, viikkotiedote 37/2018

Kansi ja Areena

Sorinparkin rungon rakentaminen on alkanut, viikkotiedote 37/2018

07.09.2018 - 12:00

Viikon 37 työt

Ratapihankatu
Porapaalutus jatkuu Ratapihankadulla Areenan porrashuoneiden perustusten paalutuksella. Rakennus 2:n seinän nro 3 muotteja puretaan viikolla. Lisäksi tukipalkeille rakennetaan suojaseinää tiistain ja keskiviikon (11.-12.9.) välisenä yönä jännitekatkossa. Työ tehdään yöllä, koska työ on suoritettava jännitekatkossa. Suojaseinille tehdään myös telineitä. Seinän raudoitustyötä tehdään Ratapihankadun vieressä. 

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa suoritetaan porapaalutusta päiväsaikaan.  Lisäksi keskiviikkona (12.9.) ja torstaina (13.9.) tehdään pilareiden ja paalujen valua. 

Sorinkatu
Sorinkadulla on alkanut Sorinparkin rungon rakentaminen. Lisäksi siellä tehdään Sorinparkin pohjaviemäreiden asennustöitä sekä anturoiden vierustäyttöjä. Alueelle rakennettavan väestönsuojan perustusten pohjatyöt ovat alkaneet.  

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20 lukuun ottamatta Ratapihankadulla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä tehtäviä tukipalkkien suojaseinien rakennustöitä, jotka ajoittuvat yöaikaan kello 22-06 välille. Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden puolella suoritetaan reikäpölkkyjen asennuksia ratapihalla. Työ pyritään tekemään päiväsaikaan, mutta tarvittaessa myös yöllä. Lisäksi tehdään kääntölaitteiden puolenvaihtoa yhden vaihteen osalta. Tämä työ tehdään yöaikaan. Sorinkadun puolella tehdään kaapelireitin siirtoa suojaseinän takana. Töistä ei aiheudu meluhaittaa. 

Kuva Kannen ja Areenan työmaalta pohjoisesta etelän suuntaan. Sorinkadun puoleinen rakennustyömaa oikealla.

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Hankkeelle avataan Visit Center loppuvuodesta 2018
Kansi ja Areena -hankkeen Visit Center avautuu Torni-hotellin vieressä vanhassa Veturihallissa. Visit Centerin tiloissa on osastot SRV:n asuntomyynnille, Tampereen kaupungille ja uuden Tampereen Areenan keskeisimmille toimijoille, jotka tässä vaiheessa ovat Restamax, Lapland Hotels, Veikkaus sekä liigajoukkueet Tappara ja Ilves. Lisäksi tulevasta Visit Centeristä löytyy noin 50-paikkainen esittelytila erikokoisten ryhmien tarpeisiin. Visit Centerin avaamisesta tiedotetaan lisää, kun avajaispäivä on varmistunut.

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.