SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Sorinparkin porapaalutusta tehdään kolmen porapaalutuskoneen voimin, viikkotiedote 25/2018

Kansi ja Areena

Sorinparkin porapaalutusta tehdään kolmen porapaalutuskoneen voimin, viikkotiedote 25/2018

15.06.2018 - 12:15

Viikon 25 työt

Porapaalutukset jatkuvat Ratapihankadulla. Ratapihankadulla tehdään myös vesihuollon liittymiä.  Ratojen välissä, Sorinsillan vieressä suoritettavat seinämuotin raudoitustyöt ovat vaihtuneet betonointiin. Ratapihan eteläpäädyssä, niin kutsutussa kolmiossa, tehdään pilareiden muottitöitä ja betonointia. Samalla alueella suoritetaan myös laiturielementtien asennuksia.

Sorinparkin parkkihallin perustusten alle tehtävät porapaalutustyöt jatkuvat edelleen. Nyt töitä tehdään kolmen porapaalutuskoneen voimin. Sorinkadun radan puoleista tukiseinää rakennetaan vielä, Sorinkadulla suoritetaan lisäksi myös maankaivuuta. Lauantaina 16.6. Sorinkadulla valetaan porapaaluja päivätyönä. Sorinkadun pohjoisen vesihuoltoliittymän töissä on pieni tauko, näitä töitä jatketaan viikolla 26.

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20, poikkeuksena lauantaina 16.6. tehtävä porapaalujen valutyö Sorinkadulla. Juhannuksena 22.- 24.6. työmaa hiljenee suurimmaksi osaksi juhannuksen viettoon. Ratapihankadulla tehtävät vesihuollon liittymätyöt eivät vaikuta liikenteeseen.

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden puolella tehdään alus- ja päällysrakennetöitä vaihdekujan alueella yöaikaan. Vaihdekujan ja raiteen tukemiseen liittyviä töitä suoritetaan juhannuksena yövuorossa pe-su välisinä öinä. Tämän lisäksi tehdään sähköratatöitä kahdella raiteella yövuorossa. Töistä voi aiheutua melua.

Kuvassa suojakatoksen korotusta ja kattoa. 

Liikennejärjestelyt
Etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön. Pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta.

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle ja se on nyt päällystetty. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Kesäkuussa Sorinkadulla tullaan tekemään vesihuoltoliitosten rakentamiseen liittyviä töitä vielä viikolla 26. Nämä työt aiheuttavat häiriöitä Sorinkadun liikenteeseen.

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa:

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.