SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Sorinkadun puolella asennetaan suojaseiniä ja valmistellaan porapaalutusta, viikkotiedote 4/2018

Kansi ja Areena

Sorinkadun puolella asennetaan suojaseiniä ja valmistellaan porapaalutusta, viikkotiedote 4/2018

19.01.2018 - 13:15

SRV:n kehittämän Kansi ja Areena -hankkeen toteutuminen Tampereen ydinkeskustaan rautatieaseman läheisyyteen on varmistunut. Valmistelevat työt ja koepaalutukset ratapihalla aloitettiin jo viime vuoden lopulla, ja nyt hankkeen toteutuksen lopullisesti varmistuttua rakentamisen tahti työmaalla kiihtyy.

Viikon 4 työt
Ratapihalla, Ratapihankadun puolella jatkuu porapaalutus. Porapaalutusta tehdään radan vieressä. Töillä ei ole vaikutusta liikennejärjestelyihin. Ratapihan eteläpäädyssä, niin kutsutussa kolmiossa, jatketaan Eteläisen pihatien ja areenan vesihuoltotöitä.

Sorinahteen (Vuolteenkatu 22) kiinteistön suihkupaalutus valmistuu. Sorinkadun puolella, pääradan vieressä asennetaan suojaseinäelementtejä työmaa-alueelle. Lisäksi Sorinkadun alueella suoritetaan maanajoa ja tehdään porapaalutuksen valmistelevia töitä.

Sorinkadun suojaseinän runkopalkkien asennus suoritetaan maanantain ja tiistain sekä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Muiden työvaiheiden osalta työaika on arkisin klo 7–20. Töistä saattaa aiheutua jonkin verran meluhaittaa. 

Sähköratamuutostyöt jatkuvat yhden junaraiteen osalta. Muutostöitä tehdään yöaikaan klo. 23.00-05.30. Töistä ei aiheudu meluhaittaa, eivätkä ne vaikuta henkilöjunien aikatauluihin.

Sorinahteen kiinteistön suihkupaalutus valmistuu viikon 4 aikana.

Liikennejärjestelyt
Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena.

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden varmistamiseksi Tampereen valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty pohjoisemmaksi, kauemmaksi ajoradasta. Järjestelyllä pyritään varmistamaan kevyen liikenteen turvallisuus risteävän työmaaliikenteen kanssa.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle murskepintaisena. Työmaaliikenne kolmion työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h.

Kansi ja Areena -hankkeen välittömässä läheisyydessä tehtäviä töitä
Sorinkatu 6-8:n tukiseinän, eli ponttiseinän, ensimmäinen ankkurointitaso valmistuu. Työvaiheessa ponttiseinän läpi Sorinkadun alle porataan metallitangot, jotka injektoidaan sementillä. Pontit tuetaan kiinnittämällä ankkuroihin vaakapalkki. Töitä tehdään arkisin klo 7–20, ja työstä aiheutuu hieman meluhaittaa.

Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. SRV toteuttaa myöhemmin erillishankkeena alueelle asuinrakennuksia ja pysäköintihallin sekä väestönsuojia koko lähialueelle, mukaan lukien Kansi ja Areena -kokonaisuudelle. 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän suunnittelija Henna Kärkkäinen p. 040 827 7419, henna.karkkainen@villivisio.fi 

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.

Tilaa uutiset

Tilaa työmaauutiset omaan sähköpostiisi.

Sähköpostiosoite