SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Sorinkadulla Kannen porapaalutustöitä, viikkotiedote 47/2018

Kansi ja Areena

Sorinkadulla Kannen porapaalutustöitä, viikkotiedote 47/2018

16.11.2018 - 12:00

Viikon 47 työt

Ratapihankatu
Tampereen Kannen elementtien nostot jatkuvat. Ratapihankatu on suljettuna yöaikaan välillä Åkerlundinkatu-Kanslerinrinne klo 22.15-06.30. Nostoja ei välttämättä suoriteta kaikkina öinä. Liikenne siirretään kiertotielle.  Öisin lisätiedot antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä, p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Alueella tehdään päiväsaikaan porrashuone 1 osalta runkomelueristeen asennustöitä ja porrashuone 2 osalta raudoitustöitä. Lisäksi rakennetaan tukipalkin telinettä ja muotteja. Loppuviikosta yöaikana tehdään myös paikka-asfaltointeja. 

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa tehdään suojarakenteen vieressä pilarien raudoitusta ja muottitöitä. Lisäksi muottitöitä tehdään kolmion kärjen kohdalla. Alueella myös betonoidaan pilareita ja tehdään tukipalkkien telinetöitä sekä rakennetaan työtasoja. Alueelle tulevan sprinkleraltaan eli varavesialtaan pohjalaatan muotti- ja raudoitustyöt jatkuvat. 

Sorinkatu
Sorinkadulla jatkuvat Sorinparkin pysäköintilaitoksen seinävierustäyttötyöt. Lisäksi tehdään Kannen porapaalutustöitä sekä porrahuonetta.  Alueella suoritetaan myös pilarien muottitöitä. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena Ratapihankadulla tehtävät yötyöt klo 22.15-06.30 sekä loppuviikosta Ratapihankadulla yöaikaan tehtävät paikka-asfaltoinnit. Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Kuvassa näkymää työmaalta etelän eli Helsingin suuntaan. 

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Ratapihankadulla tehtävistä nostotöistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä 
p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.