SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Sorinkadulla alkavat ponttiseinän nostotyöt aiheuttavat melua ja tärinää, viikkotiedote 15/2019

Kansi ja Areena

Sorinkadulla alkavat ponttiseinän nostotyöt aiheuttavat melua ja tärinää, viikkotiedote 15/2019

05.04.2019 - 12:00

Viikon 15 työt

Ratapihankatu
Ratapihankatu on edelleen suljettuna öisin, tällä viikolla maanantain ja keskiviikon välisinä öinä kello 21.00-06.00 (5.-12.4.) elementtien nostotöiden vuoksi.  Liikenne ohjataan kiertotielle. Lisäksi loppuviikosta tehdään nosturin purkua ja siirtoa yöaikaan, joka vaikuttaa loppuviikon ajana Ratapihankadun käyttöön yöaikaan. Tämän tiedotteen lopusta löydät työmaan yhteystiedot (myös yöaika). 

Kanslerinrinsillan teline- ja muottityöt ovat edelleen käynnissä. Kanslerinsillan erityisliikennejärjestelyt jatkuvat, etelän suunnasta tuleva liikenne on siirretty toiseen telineaukkoon. Pohjoisen suunnan telineaukko valmistuu viikon aikana. Korkeusrajoitus 4,4 metriä on kuitenkin edelleen voimassa. Alueella suoritetaan lisäksi tukipalkkien teline- ja muottitöitä. Porrashuone 2 osalta tehdään muottitöitä.  

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa tehdään seinän muottitöitä sekä kansilaatan ja tukipalkin sekä tukipalkkien yläosien raudoitustöitä. 

Sorinkatu 
Sorinkadulla alkaa ponttiseinän nostotyöt. Tämä työ aiheuttaa melua ja tärinää. Eteläisessä päädyssä jatkuvat Sorinkadun kunnallistekniikan rakennustyöt.  Väestönsuojan elementtiasennukset jatkuvat rakennuksen eteläpäässä -2. kerroksessa. Rakennuksen pohjoispäässä jatketaan vastaavasti vedeneristystöitä. Väestönsuojan ja Sorinparkin pysäköintilaitoksen seinänvierustäyttötyöt jatkuvat, samoin kuin Sorinparkin rungon rakentaminen, tällä viikolla tehdään holvin valutöitä. Sorinparkin eteläpihassa suoritetaan tukimuurin seinän muotti- ja raudoitustöitä. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena Ratapihankadulla tehtävät yötyöt ma-ke välisinä öinä sekä nosturin purku- ja siirtotyöt loppuviikosta. Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Ilmakuvaa tulevasta Kannesta. Copyright SRV/Libeskind/Tomorrow.

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Topaasi on Tampereen Kannen ensimmäinen tornitalo
Kaupungin ydinkeskustaan kohoavasta Tampereen Kansi-alueesta syntyy monipuolisten elämysten ja kohtaamisten keskus.

Tämän upean elämysalueen huipuiksi kohoavat kaupungin korkeimmat asuintornitalot, joissa yhdistyvät helppo asuminen, Daniel Libeskindin kansainvälinen arkkitehtuuri sekä erinomainen sijainti palvelujen ja liikenneyhteyksien ytimessä.

Eteläkannen asuintorneista ensimmäisenä valmistuu Asunto Oy Tampereen Kannen Topaasi, jonka kerroksiin 7-16 tulee yhteensä 105 huoneistoa. Arvioitu valmistuminen syksy 2021. 

Kohde on nyt ennakkomarkkinoinnissa. Lue lisää ja tee varaus.

Tampereen Kannen Topaasin asuntoesittely 7.4. klo 13-14 Tampereen Kansi Visit Centerissä (Åkerlundinkatu 16, Torni-hotellin vieressä)

 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Ratapihankadulla tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.