SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihankatu suljettuna su-pe välisinä öinä, viikkotiedote 11/2019

Kansi ja Areena

Ratapihankatu suljettuna su-pe välisinä öinä, viikkotiedote 11/2019

08.03.2019 - 12:20

Viikon 11 työt

Ratapihankatu
Ratapihankatu on suljettuna öisin sunnuntain ja perjantain välisinä öinä kello 21.00-06.00 (10.-15.3.) elementtipalkkien nostotyön vuoksi. Liikenne ohjataan kiertotielle. Kanslerinsillan liikennejärjestelyihin tulee pieni muutos, kun liikennettä siirretään yhden kaistan verran itään sillan kohdalla. Järjestelyillä ei ole vaikutuksia normaaliin liikenteeseen. Lisäksi alueella tehdään sillan tukimuurin raudoitustöitä ja paalun raudoitusta ja betonointia. Myös tukipalkkien teline- ja muottityöt sekä paalujen raudoitus ja betonointi ovat viikon 11 työlistalla. Porrashuone 1 osalta tehdään seinien raudoitustöitä.

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa jatkuvat sprinkleraltaan eli varavesialtaan vierustäyttötyöt. Alueella suoritetaan myös kansilaatan, tukipalkkien ja seinien raudoitustöitä sekä tukipalkin muottitöitä ja tukilinjan muotti- ja telinetöitä. Lisäksi Kolmiossa jatkuu harjoitushallin kunnallistekniikan rakentaminen.  

Sorinkatu 
Sorinparkin pysäköintilaitoksen vesihuoltotyöt jatkuvat samoin kuin ulkopuolen täyttötyöt. Pysäköintitalon anturatyöt valmistuvat. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä (12.-13.3.) tehdään Sorinkadun eteläisen vesijohdon liitostöitä. Tämä aiheuttaa Sorinkadun kiinteistöihin vesikatkon klo 22-04 niihin kiinteistöihin, jotka sijaitsevat poliisitalolta pohjoiseen. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena Ratapihankadulla tehtävät yötyöt su-pe välisinä öinä ja Sorinkadulla tehtävä vesijohdon liitostyö ti-ke välisenä yönä. Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Kuvassa Sorinkadun puoleinen teline sekä rakennettavaa Sorinparkin pysäköintilaitosta. 


Kuvassa kannen raudoitusta. 

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Ratapihankadulla tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.