SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihankatu on suljettuna öisin välillä Åkerlundinkatu-Kanslerinrinne, viikkotiedote 45/2018

Kansi ja Areena

Ratapihankatu on suljettuna öisin välillä Åkerlundinkatu-Kanslerinrinne, viikkotiedote 45/2018

02.11.2018 - 12:00

Viikon 45 työt

Ratapihankatu
Kannen elementtien nostot alkavat maanantaina 5.11. ja työ tuo rajoituksia Ratapihankadun käyttöön. Ratapihankatu on suljettuna yöaikaan toistaiseksi ainakin marraskuun ajan välillä Åkerlundinkatu-Kanslerinrinne maanantain ja perjantain välisinä öinä klo 21-06. Liikenne siirretään kiertotielle alla olevan kuvan mukaisesti. Tämän tiedotteen lopusta löytyvät työmaan yhteystiedot (myös yöaika). 

Alueella jatkuvat myös porrashuoneiden rakentaminen samoin kuin telinetyöt. Lisäksi tehdään tukipalkkeja.

Kuvassa näkyvät Ratapihankadun sulkemisen kiertotiejärjestelyt elementtinostojen ajaksi yöaikaan arkisin klo 21-06. Järjestelyt ovat voimassa ainakin marraskuun ajan. 

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa tehdään rakennus 1 seinän 6 raudoitus- ja tuplaustöitä. Lisäksi alueella rakennetaan pilareita ja tehdään telinetöitä. Alueelle tulevan sprinkleraltaan eli varavesialtaan kaivuutyöt ja massanvaihto jatkuvat. Altaan pohjalaatan muotti- ja raudoitustyöt alkavat loppuviikosta. 

Sorinkatu
Sorinkadulla jatkuvat Sorinparkin pysäköintilaitoksen rungon rakennustyöt. Lisäksi rakennetaan pilareita ja tehdään seinänvierustäyttötöitä.  Kansi ja Areena -hankkeen välittömässä läheisyydessä rakennettavassa As Oy Wallesmannissa suoritetaan paikallavalutöitä.

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena Ratapihankadulla tehtävät yötyöt ma-pe välisinä öinä klo 21-06. Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa jää tauolle toistaiseksi.

Kannen ja Areenan työmaan horisontti tulee entisestään muuttumaan vkolla 45, kun Kannen elementtien nostotyöt alkavat. 

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Ratapihankadulla tehtävistä nostotöistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä 
p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/