SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihankatu suljettuna ma-pe välisinä öinä klo 21-06, viikkotiedote 12/2019

Kansi ja Areena

Ratapihankatu suljettuna ma-pe välisinä öinä klo 21-06, viikkotiedote 12/2019

15.03.2019 - 12:56

Viikon 12 työt

Ratapihankatu
Ratapihankatu on suljettuna öisin maanantain ja perjantain välisinä öinä kello 21.00-06.00 (18.-22.3.) elementtipalkkien ja kuorilaattojen nostotyön vuoksi. Liikenne ohjataan kiertotielle. Kanslerinsillan osalta tehdään pilarin ja maatuen betonointitöitä. Lisäksi alueella rakennetaan pilareita ja telineitä. Porrashuone 1 osalta tehdään seinien muottitöitä. 

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa jatkuvat sprinkleraltaan eli varavesialtaan vierustäyttötyöt. Alueella suoritetaan myös kansilaatan, tukipalkkien ja seinien raudoitus- ja muottitöitä sekä tukipalkin muotti- ja betonointitöitä.   

Sorinkatu 
Sorinparkin pysäköintilaitoksen vesihuoltotyöt jatkuvat samoin kuin ulkopuoliset täyttötyöt. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena Ratapihankadulla tehtävät yötyöt ma-pe välisinä öinä. Töistä aiheutuu meluhaittaa.

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Kuvassa näkymää työmaalta etelästä pohjoisen suuntaan. 

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Ratapihankadulla tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/