SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihankadun vieressä tehdään seinän betonointia tiistaina, viikkotiedote 07/2019

Kansi ja Areena

Ratapihankadun vieressä tehdään seinän betonointia tiistaina, viikkotiedote 07/2019

08.02.2019 - 12:15

Viikon 07 työt

Ratapihankatu
Kanslerinsillan anturan pohjat on saatu valmiiksi ja viikolla 7 aloitetaan muottien tekoa samoin kuin maatuen anturan muotti- ja raudoitustöitä. Myös kaukokylmän siirtotyö tehdään viikon aikana sillan välituen kohdalla. Porrashuone 1 ja porrashuone 2 osalta anturakorokkeet ovat valmistuneet ja seinämuottien pystytys alkaa. Ratapihankadun vieressä tehdään seinän betonointia tiistaina 12.2. Seinien ja pilareiden teko jatkuu.

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa jatkuvat sprinkleraltaan eli varavesialtaan seinien muotti- ja raudoitustyöt. Samalla aloitetaan sprinkleraltaan täyttötöitä. Alueella jatkuvat tukipalkkien teline- ja muottityöt. Käynnissä olevat raudoitustyöt valmistuvat viikon 7 aikana. 

Sorinkatu 
Sorinparkin pysäköintilaitoksen seinänvierustäyttötyöt jatkuvat edelleen. Lisäksi tehdään telineitä. Tampereen Kansi -hankkeen välittömään läheisyyteen rakennettavan As Oy Tampereen Wallesmannin työmaalla Wallesmannin Tornin laatan pohjien teko ja raudoitus on parhaillaan käynnissä, työ valmistuu viikon 7 aikana. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Töistä aiheutuu meluhaittaa.

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Joko olet käynyt tutustumassa Tampereen Kannen näköismalliin? Se sijaitsee Tampereen Torni-hotellin vieressä olevan Veturhallin edustalla.

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.