SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihankadun porapaalutus jää tauolle, viikkotiedote 22/2018

Kansi ja Areena

Ratapihankadun porapaalutus jää tauolle, viikkotiedote 22/2018

25.05.2018 - 12:00

Viikon 22 työt

Eteläisen kannen porapaalutustyöt jatkuvat edelleen ratojen välissä yhden porapaalukoneen voimin. Rakennus 2:n seinän 1 seinämuotin raudoitustyötä jatketaan ratojen välissä. Rakennus 2 tulee sijaitsemaan Ratapihankadun puolella lähellä Sorin siltaa. Ratojen välissä, Sorinsillan vieressä, tehdään myös porapaalujen betonointia ja seinämuottien tekoa. Ratapihankadulla tehtävä porapaalutustyö jää pienelle tauolle, tämä työ jatkuu kesäkuussa.

Sorinparkin parkkihallin perustusten alle tehtävät porapaalutukset jatkuvat. Töitä tehdään kahdella porapaalukoneella. Sorinkadun radan puoleisen tukiseinän rakennustyöt jatkuvat samoin kuin maakaivuutyöt. Eteläinen pihatie on asfaltoitu, se pinta-asfaltoidaan vielä myöhemmin. Ratapihan eteläpäädyssä, niin kutsutussa kolmiossa, asennetaan edelleen laiturielementtejä.

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena ratojen välissä suoritettava porapaalutus, jota tehdään lauantaina päivällä. Töistä aiheutuu meluhaittaa.

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden puolella tehdään alusrakennetöitä yhden junaraiteen kohdalla yötyönä, joka saattaa aiheuttaa lievää melua.  Kääntöorsimuutostyöt jatkuvat yhden raiteen osalta yötyönä, tämä työ ei aiheuta melua.

Viikolla 21 asennettiin törmäyselementtejä ratojen välissä.   

Liikennejärjestelyt
Etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön. Pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta.

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle murskepintaisena, ja se päällystetään toukokuun aikana. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa:

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.