SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihankadun pohjoisosissa betonivalutöitä – liikenne on ajoittain suljettu öisin Ratapihankadulla, viikkotiedote 38/2019

Kansi ja Areena

Ratapihankadun pohjoisosissa betonivalutöitä – liikenne on ajoittain suljettu öisin Ratapihankadulla, viikkotiedote 38/2019

13.09.2019 - 11:47

Viikon 38 työt

Ratapihankadun puoleinen työmaa

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunu / Ratapihankadun pohjoisosa
Holvin muotti- ja raudoitustyöt alkavat toisessa kerroksessa. Osa hankkeen betonivaluista joudutaan suorittamaan yöaikaan. Yötöiden aikana Ratapihankatu on suljettu liikenteeltä. Öisin ja viikonloppuisin tehtävistä töistä jaetaan erikseen asukastiedotteet niihin lähialueen taloihin, joiden asukkaita työt saattavat häiritä.

Ensimmäisen kerroksen muotti- ja raudoitustyöt sekä toisen kerroksen seinien raudoitus- ja valutyöt sekä elementtiasennukset jatkuvat. 

Ratapihankadulla suoritetaan kaukolämpökaivannon täyttötöitä.

Tampereen Kansi 
D-lohkon kansilaatan sekä tukipalkkien yläosien raudoitustyöt jatkuvat tällä viikolla. Tukipalkeilla suoritetaan lisäksi muotti-, teline- ja raudoitustöitä. 

Tampereen Kannen areena ja areenahotelli
Ensimmäisessä kerroksessa suoritetaan elementtien asennustöitä. Pilariperustukset rakentaminen on aloitettu toisella lohkolla.

Kolmio
Tukipalkkien yläosien muottityöt jatkuvat edelleen. B-lohkolla suoritetaan seinän vahvistukseen liittyviä töitä.

Sorinkadun puoleinen työmaa
Sorinkadun C- ja D-lohkoilla, Sorinparkin päällä, parkkihallin teline- ja muottityöt jatkuvat. C-lohkolla suoritetaan lisäksi tukipalkin raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä, ja D-lohkolla pilarien raudoitus- ja muottitöitä.

Sorinkadun pohjoispäässä tehdään maanpaineseinän pohjalaatan maatöitä. 

5. kerroksen elementtiasennukset jatkuvat Sorinkadun varressa sekä lamelli- että torniosassa. Kerroksissa 2–3 tehdään hionta- ja etuputsitöitä. Sorinkadun pohjoispään lamelliosan 5. kerroksen holvivalu suoritetaan perjantaina 20.9. 

Myös täyttö- ja putkityöt jatkuvat Sorinkadun varressa, koko Sorinkadun matkalla. Sorinkadulla on voimassa läpiajokielto molempiin suuntiin.

Raudoitus- ja muottitöitä Kannella.

Liikennejärjestelyt

Sorinsillalla on tehty liikenteen uudelleenjärjestelyjä. Kevyt liikenne on poistunut käytöstä tien eteläisellä puolella ja tie on muutettu yksikaistaiseksi lännestä itään päin. Tien pohjoispuolella on levennetty kevyen liikenteen väylä ja autoliikenne kulkee kahdella kaistalla.

Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. Ratapihankadulla on edelleen voimassa Kanslerinsillan telineiden vuoksi 4,4 metrin korkeusrajoitus Kanslerinrinteen pohjoispuolella välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Ajoittain Ratapihankadulla tapahtuvien töiden vuoksi toinen ajokaista joudutaan sulkemaan ja liikennettä ohjataan käsin yhtä kaistaa pitkin.

Yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus on siinä turvallisuussyistä 30 km/h. Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta.

Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty väliaikaiselle reitille turvallisuussyistä. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Sorinkadulla nostellaan As Oy Wallesmannin elementtejä, joiden vuoksi läpiajo kadulla on kielletty. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä nostojen ajan.

Sorinkatu on erittäin ruuhkainen ja tukossa elementtiasennuksista johtuen, joten muistutuksena, että Sorinkadulla on voimassa läpiajokielto molempiin suuntiin.

Kevyen liikenteen opaskartta Sorinsillalla.

Työmaan yhteystiedot

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Areenan työmaapäällikkö Olli Räisänen, p. 0400 498 547, olli.raisanen@srv.fi
Topaasin työmaapäällikkö Teemu Salminen, p. 040 685 6285, teemu.salminen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Työmaapäällikkö Mari Sipilä p. 040 757 0054, mari.sipila@kreate.fi
Yöaikaan lisätietoja Kolmiossa tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.