SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihankadun liikennejärjestelyjen valmistelut alkavat, viikkotiedote 15/2018

Kansi ja Areena

Ratapihankadun liikennejärjestelyjen valmistelut alkavat, viikkotiedote 15/2018

06.04.2018 - 12:30

Viikon 15 työt

Eteläisen kannen pilarien raudoitus- ja muottien asennustyöt jatkuvat Ratapihankadun puolella radan varressa, jossa suoritetaan myös pilareiden betonointitöitä yhteensä viiden pilarin osalta. Ratapihankadun puoleisen rakennuksen (rakennus 2) seinän raudoitustyöt jatkuvat. Ratapihankadun liikennejärjestelyjen valmistelu aloitetaan muun muassa purkamalla reunakiviä ja muita kiveyksiä. Ratapihankadulla ja Sorinkadun puolella työmaateiden rakentaminen jatkuu.

Porapaalutukset jatkuvat Sorinkadun puolella suojaseinän takana. Lisäksi porapaalutusta tehdään ratapihan keskellä Sorinsillan vieressä. Sorinkadun P-talon alle tehdään porapaalutusta. Tämän työn valmistelu alkaa antureiden kaivuutöillä sekä porapaalutuksen valmistelutöillä. Suojaseinäelementtejä asennetaan Sorinkadulla poliisitalon kohdalla.

Ratapihankadun puolella pilarien raudoitusta ja muottien asennustyötä tehdään pääsääntöisesti klo 15-23 välillä maanantaista torstaihin, työ saattaa aiheuttaa hetkellistä meluhaittaa. Pilareiden betonointi suoritetaan keskiviikkona klo 15-22 välisenä aikana. Maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 22-05 on jännitekatko pilareiden asennuksien vuoksi.  Ratapihankadun liikennejärjestelyjen valmistelutyöt ajoitetaan ilta-aikaan. Työ saattaa aiheuttaa lyhyitä katkoksia liikenteeseen Ratapihankadulla. Töitä en tehdä ruuhka-aikoina. Sorinkadulla poliisitalon kohdalla suoritettavat suojaseinäelementtien asennustyöt ajoittuvat tiistain ja keskiviikon väliseen yöhön. Muut työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Päivällä tehtävistä töistä saattaa aiheutua jonkin verran meluhaittaa.

Radan massanvaihto- ja päällysrakennetöitä tehdään Ratapihankadun puolella päivätyönä. Työt eivät vaikuta henkilöjunien aikatauluihin. Yötöinä tehdään sähköratatöitä klo 20.30-05.30 välisenä aikana ja ne saattavat aiheuttaa hetkellistä meluhaittaa.

Kuvassa tehdään radan vieressä pilarien raudoitusta ja muottien asennustyötä.

 

Pääsiäisen jälkeen Kannen ja Areenan porapaalutus jatkui Sorinkadun puoleisessa päässä.

Liikennejärjestelyt
Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Kevyen liikenteen työnaikaiset järjestelyt Tampereen Valtatien varressa on purettu toistaiseksi.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle murskepintaisena. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.