SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihankadun liikenne ohjataan kiertotielle ma-ti väliseksi yöksi, viikkotiedote 28/2018

Kansi ja Areena

Ratapihankadun liikenne ohjataan kiertotielle ma-ti väliseksi yöksi, viikkotiedote 28/2018

06.07.2018 - 12:30

Viikon 28 työt

Ratapihankadulla jatketaan vesihuoltotöitä, joissa tehdään kunnallistekniikan liitos jäte- ja sadevesille Sorinahteen sillan eteläpuolella. Ratapihankatu suljetaan töiden vuoksi liikenteeltä maanantain ja tiistain väliseksi yöksi (9.-10.7.) välillä Åkerlundinkatu – Kanslerinrinne ja liikenne ohjataan kiertotielle. Alla selventävää kuvaa, johon kiertotiet on merkitty. 

Porapaalutukset jatkuvat Ratapihankadun vieressä. Ratapihankadun puolella suoritetaan myös porrashuoneiden maankaivua. Ratapihankadun keskellä tehdään pilariraudoituksen ja muotin asennustöitä. Ratapihan keskellä aloitetaan seinämuotin raudoitustöitä ja alueella jatkuvat myös porapaalujen raudoitus- ja betonointityöt samoin kuin laiturielementtien asennustyöt. Laiturielementeistä rakennetaan kannen rakenteille törmäyssuojia. 

Sorinparkin parkkihallin porapaalutustyöt jatkuvat, samoin kuin As Oy Wallesmannin väestönsuojan porapaalutukset. Sorinkadulla tehdään myös muottien pohjatöitä sekä muotti- ja raudoitustöitä. Porapaaluja valetaan alueella perjantaina 13.7. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20, lukuun ottamatta maananain ja tiistain välisenä yönä tehtäviä vesijohtotöitä. Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden puolella tehdään vaihteiden lämmityksiin- ja kiskojen jatkuvaksihitsauksiin liittyviä töitä sekä  viimeistelytöitä koko kannen alueella. Töitä tehdään sekä päivä- että yövuoroissa. Töistä ei aiheudu meluhaittaa.

Sorinkadun puolella valetaan porapaaluja perjantaina 13.7. 

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.