SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihankadun liikenne ohjataan kiertotielle ke-to väliseksi yöksi, viikkotiedote 27/2018

Kansi ja Areena

Ratapihankadun liikenne ohjataan kiertotielle ke-to väliseksi yöksi, viikkotiedote 27/2018

29.06.2018 - 11:45

Viikon 27 työt

Ratapihankadulla jatkuvat vesihuoltotyöt. Ratapihankatu suljetaan keskiviikon ja torstain väliseksi yöksi (4.-5.7.) välillä Åkerlundinkatu – Kanslerinrinne näiden vesijohtotöiden vuoksi ja liikenne ohjataan kiertotielle. Alla selventävää kuvaa, johon kiertotiet on merkitty. 

Porapaalutukset jatkuvat Ratapihankadun vieressä. Ratapihan keskellä, Sorinsillan läheisyydessä valmistetaan seinämuotteja ja tehdään porapaalujen raudoitusta ja betonointia. Ratapihan keskellä suoritetaan myös laiturielementtien asennustyötä. Laiturielementeistä rakennetaan kannen rakenteille törmäyssuojia. 

Sorinparkin parkkihallin, samoin kuin väestönsuojan perustusten alle tehtävät porapaalutustyöt jatkuvat edelleen kolmen porapaalutuskoneen voimin. Sorinkadulla, radan varressa olevassa kaivannossa rakennetaan tukiseinää.  Sorinkadulla suoritetaan lisäksi myös maankaivuuta ja tehdään anturapohjia. Sorinkadun puolella, radan vieressä betonoidaan pilareita poliisitalon kulmalla. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20, lukuun ottamatta keskiviikon ja torstain välisenä yönä tehtäviä vesijohtotöitä. Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden puolella tehdään vaihdekujan ja raiteen turvalaitetestauksia sekä sähköradan palautustöitä ja päällysrakenteen viimeistelytöitä. Töitä tehdään sekä päivä- että yövuoroissa. Töistä ei aiheudu meluhaittaa. 

Yleiset liikennejärjestelyt

Etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön. Pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.