SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihankadun kaukokylmän ja -lämmön asennustyöt valmistuvat Sorinsillan osalta, yölliset elementtien nostotyöt jatkuvat, viikkotiedote 39/2019

Kansi ja Areena

Ratapihankadun kaukokylmän ja -lämmön asennustyöt valmistuvat Sorinsillan osalta, yölliset elementtien nostotyöt jatkuvat, viikkotiedote 39/2019

20.09.2019 - 12:03

Viikon 39 työt

Ratapihankadun puoleinen työmaa

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunu / Ratapihankadun pohjoisosa
Ratapihankadun kaukokylmän ja -lämmön asennustyöt valmistuvat Sorinsillan osalta tällä viikolla. Työt jatkuvat Ratapihankadulla etelän suuntaan, jolloin myös töiden vaikutus liikenteeseen vähenee.

Topaasin toisessa kerroksessa suoritetaan toinen holvivalu viikon 39 lopulla.  

Areena
Kannella suoritetaan telineen ja muotin purkutöitä. Porrashuoneissa tehdään runkomelueristystä sekä telineen ja muotin purkua. Kanslerinsillan alapäässä suoritetaan viimeistelytöitä. Käynnissä on myös kaapelinsuojaputkien ja maadoitusten asennus. 

Kolmio
Kannella tehdään teline- ja raudoitustöitä. Seinän vahvistukseen liittyvät poraustyöt jatkuvat B-lohkolla. Yölliset elementtien nostotyöt jatkuvat. Myös telinettä ja suojaseiniä puretaan yöaikaan.

Sorinkadun puoleinen työmaa
Sorinkadun puolella B-lohkolla suoritetaan telineen rakennustöitä sekä maanpaineseinän raudoitus- ja muottitöitä. C- ja D-lohkoilla, Sorinparkin päällä, paikallavaluosion muotti- ja raudoitustyöt jatkuvat. C-lohkolla suoritetaan lisäksi elementtien asennustöitä yöaikaan. Käynnissä on myös porapaalujen raudoitus ja betonointi ja pilareiden muottityöt.

Torniosan 5. kerroksessa käynnissä ovat elementtiasennus-, muotti- ja raudoitustyöt.  Holvivalu suoritetaan tiistaina 24.9. Lamelliosan ylimmän kerroksen elementtiasennukset alkavat maanantaina 23.9. Hionta- ja paikkuutyöt etenevät torniosan 3. kerroksessa.

Liikennejärjestelyt

Sorinsillalla on tehty liikenteen uudelleenjärjestelyjä. Kevyt liikenne on poistunut käytöstä tien eteläisellä puolella ja tie on muutettu yksikaistaiseksi lännestä itään päin. Tien pohjoispuolella on levennetty kevyen liikenteen väylä ja autoliikenne kulkee kahdella kaistalla.

Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. Ratapihankadulla on edelleen voimassa Kanslerinsillan telineiden vuoksi 4,4 metrin korkeusrajoitus Kanslerinrinteen pohjoispuolella välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Ajoittain Ratapihankadulla tapahtuvien töiden vuoksi toinen ajokaista joudutaan sulkemaan ja liikennettä ohjataan käsin yhtä kaistaa pitkin.

Yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus on siinä turvallisuussyistä 30 km/h. Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta.

Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty väliaikaiselle reitille turvallisuussyistä. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Sorinkadulla nostellaan As Oy Wallesmannin elementtejä, joiden vuoksi läpiajo kadulla on kielletty. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä nostojen ajan.

Sorinkatu on erittäin ruuhkainen ja tukossa elementtiasennuksista johtuen, joten muistutuksena, että Sorinkadulla on voimassa läpiajokielto molempiin suuntiin.

Kevyen liikenteen opaskartta Sorinsillalla.

Työmaan yhteystiedot

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Areenan työmaapäällikkö Olli Räisänen, p. 0400 498 547, olli.raisanen@srv.fi
Topaasin työmaapäällikkö Teemu Salminen, p. 040 685 6285, teemu.salminen@srv.fi 

Työmaan yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Työmaapäällikkö Mari Sipilä p. 040 757 0054, mari.sipila@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Kolmiossa tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 
https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.