SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihankadulle, Kanslerinsillan pohjoispuolelle tulossa liikenteelle 4,4 metrin korkeusrajoitus, viikkotiedote 14/2019

Kansi ja Areena

Ratapihankadulle, Kanslerinsillan pohjoispuolelle tulossa liikenteelle 4,4 metrin korkeusrajoitus, viikkotiedote 14/2019

29.03.2019 - 12:49

Viikon 14 työt

Ratapihankatu
Ratapihankatu on edelleen suljettuna öisin maanantain ja perjantain välisinä öinä kello 21.00-06.00 (1.-5.4.) elementtien nostotöiden vuoksi. Liikenne ohjataan kiertotielle. Tämän tiedotteen lopusta löydät työmaan yhteystiedot (myös yöaika). 

Kanslerinsillan telineet aiheuttavat Ratapihankadulle, Kanslerinrinteen pohjoispuolelle 4,4 metrin korkeusrajoituksen, joka tulee voimaan arviolta keskiviikkona 3.4. Samalla etelän suunnasta tuleva liikenne siirretään hieman lännemmäksi.

Kanslerinrinsillan telinetyöt ovat edelleen käynnissä. Alueella suoritetaan myös tukipalkkien teline- ja muottitöitä. Porrashuone 1 osalta tehdään muottitöitä ja betonointia. Holvin valu on aikataulutettu keskiviikolle 3.4.

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa tehdään seinän muottitöitä sekä kansilaatan ja tukipalkkien sekä tukipalkkien yläosien raudoitustöitä. 

Sorinkatu 
Sorinkadun puoleisen kunnallistekniikan rakennustyöt jatkuvat. Lisäksi viikon aikana tehdään seinä- ja pilarivaluja poliisilaitoksen päädyssä eli Kannen työmaan etelänpuoleisessa päädyssä. Myös tukipalkkien teline-, raudoitus- ja muottitöitä tehdään. 

Tampereen Kansi -hankkeen välittömään läheisyyteen rakennettavan As Oy Tampereen Wallesmannin työmaalla tehdään seinänvierustäyttötöitä maanantaista 1.4. alkaen. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena Ratapihankadulla tehtävät yötyöt ma-pe välisinä öinä. Töistä aiheutuu meluhaittaa.

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Kuvassa Ratapihankadun puoleisia rakenteita.

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Ratapihankadulla tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.