SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihankadulla tehdään porapaalutuksia ja asennetaan törmäyselementtejä, viikkotiedote 5/2018

Kansi ja Areena

Ratapihankadulla tehdään porapaalutuksia ja asennetaan törmäyselementtejä, viikkotiedote 5/2018

26.01.2018 - 14:15

SRV:n kehittämän Kansi ja Areena -hankkeen toteutuminen Tampereen ydinkeskustaan rautatieaseman läheisyyteen on varmistunut. Valmistelevat työt ja koepaalutukset ratapihalla aloitettiin jo viime vuoden lopulla, ja nyt hankkeen toteutuksen lopullisesti varmistuttua rakentamisen tahti työmaalla kiihtyy.

Viikon 5 työt
Ratapihalla, Ratapihankadun puolella radan vieressä jatkuvat rakennesuunnitelmien mukaisten rakenteiden porapaalutukset. Lisäksi radan viereen, Ratapihankadun puolelle asennetaan törmäyselementtejä. Töillä ei ole vaikutusta liikennejärjestelyihin. Ratapihan eteläpäädyssä, niin kutsutussa kolmiossa, kannen vesijohto ja viemäri valmistuvat maanalaiselta osuudelta.

Sorinahteen (Vuolteenkatu 22) ja Sorinkatu 4:n kiinteistöjen suihkupaalutukset valmistuvat. Suihkupaalujen ankkurointi alkaa. Sorinkadun puolella, pääradan vieressä asennetaan suojaseinäelementtejä. Näiden asennusta tehdään su-ma, ma-ti ja ti-ke välisinä öinä rataliikenne huomioiden. Muutoin työt suoritetaan normaalien työaikojen puitteissa arkisin klo 07-20. Töistä saattaa aiheutua jonkin verran meluhaittaa. 

Sähköratamuutostyöt jatkuvat kahden junaraiteen osalta. Muutostöitä tehdään yöaikaan klo 23.00-05.30. Töistä ei aiheudu meluhaittaa, eivätkä ne vaikuta henkilöjunien aikatauluihin.

Liikennejärjestelyt
Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena.

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden varmistamiseksi Tampereen valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty pohjoisemmaksi, kauemmaksi ajoradasta. Järjestelyllä pyritään varmistamaan kevyen liikenteen turvallisuus risteävän työmaaliikenteen kanssa.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle murskepintaisena. Työmaaliikenne kolmion työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h.
 
Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, mari.kurkinen@villivisio.fi  

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.