SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihankadulla liikennejärjestelyjä ja asfalttitöitä, viikkotiedote 18/2018

Kansi ja Areena

Ratapihankadulla liikennejärjestelyjä ja asfalttitöitä, viikkotiedote 18/2018

27.04.2018 - 12:00

Viikon 18 työt

Eteläisen kannen porapaalutustyöt jatkuvat edelleen ratojen välissä yhdellä paalutuskoneella. Ratapihankadulla tehdään asfalttitöitä, jotka aloitetaan keskiviikkona alkaen kello 18. Asfalttitöitä tehdään myös yöaikaan. Suojaseinän perustustyöt jatkuvat edelleen ja niitä tehdään keskellä ratapihaa tulevan parkkihallin kohdalla yöaikaan. Sorinkadun puolella pääradan vieressä tehdään porapaalujen raudoitustyötä. Sorinkadun puolella jatkuu myös radan suuntaisen ponttiseinän teko.  Seinä tulee tukemaan Sorinparkin kaivantoa. Sorinparkin parkkihallin porapaalutustöiden valmistelevat työt jatkuvat vielä ja porapaalutus pyritään aloittamaan viikolla 18. Maankaivuutyöt jatkuvat Sorinkadun puolella.

Suojaseinän perustusten teko tehdään jännitekatkossa öisin keskiviikon ja perjantain välisinä öinä kello 22.00 – 6.00. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä työ aiheuttaa ajoittain melua. Ratapihankadulla tehdään liikennejärjestelyjä lähinnä ilta- ja yöaikaan klo 18 lähtien. Päivällä tehtävät työt ajoittuvat kello 9-15 välille. Ruuhka-aikoina, arkisin kello 7-9 ja kello 15-17 ajoneuvoliikennettä ei häiritä liikennejärjestelyillä. Ratapihankadun asfalttityöt suoritetaan keskiviikon ja perjantain välisinä öinä (torstain ja perjantain välinen yö on varayö, jos töitä ei saada valmiiksi ensimmäisenä yönä). Muut työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Päivällä tehtävistä töistä saattaa aiheutua jonkin verran meluhaittaa.

Sähköradan purkutöitä samoin kuin päällysrakenteen ja turvalaitteiden purkutöitä tehdään yhden vaihdekujan kohdalla. Sähköradan purkutyö tehdään yöaikaan, muut työt päivätöinä. Työt eivät vaikuta henkilöjunien aikatauluihin eivätkä ne aiheuta meluhaittaa. 

Kuvissa tehdään pilareiden betonointitöitä.

Liikennejärjestelyt
Ratapihankadulle tehdään kaksi kiertoliittymää, Kanslerinrinteen ja Åkerlundinkadun liittymiin. Liikennejärjestelyt otetaan käyttöön 7.-8.5. välisenä yönä. Tästä lisää seuraavan viikon työmaatiedotteessa.

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. Saapuneiden palautteiden perusteella Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylää parannetaan viikolla 18.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle murskepintaisena. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. 

Hauskaa Vappua toivottaa Kannen ja Areenan työmaan väki!

 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.