SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihan eteläpäädyssä porapaalujen raudoitusta, viikkotiedote 2/2018

Kansi ja Areena

Ratapihan eteläpäädyssä porapaalujen raudoitusta, viikkotiedote 2/2018

05.01.2018 - 12:15

Ratapihalla tehdään eteläisen kannen rakentamiseen liittyviä valmistelevia töitä. Kyseisellä työvaiheella valmistaudutaan siihen, että varsinaisten rakennustöiden aloittamiselle on valmius lopullisen investointipäätöksen syntyessä.

Loppiaisen ajan työt
Sorinkatu 4:n ja radan välisellä alueella tehdään perustusten suihkupaalutusta tulevana loppiaisviikonloppuna 6.-7.1.2018. Töitä tehdään klo 9-18 välisenä aikana, ja työstä aiheutuu jonkin verran meluhaittaa.

Viikon 2 työt
Ratapihan eteläpäädyssä, niin kutsutussa kolmiossa, alkaa maanantaina 8.1. porapaalujen raudoitus. Raudoitettavia porapaaluja on yhteensä yhdeksän. Lisäksi kolmiossa tehdään maankaivuutöitä.

Eteläisellä pihatiellä rakennetaan kolmioon sijoittuvan harjoitushallin vesihuoltolinjoja. Harjoitushalli on pieni jäähalli, joka sijaitsee osin kannen alla. Se rakennetaan maanpinnan tasolle.

Ratapihalla, Ratapihankadun puolella tehdään porapaalutusta. Porapaalutuksen työt siirtyvät viikon puolivälissä radan viereen. Töillä ei ole vaikutusta liikennejärjestelyihin.

Sorinkatu 4:n perustusten suihkupaalutus jatkuu. Työaika on arkisin klo 7–20, ja työstä aiheutuu jonkin verran meluhaittaa.

Liikennejärjestelyt
Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen valtatien kevyen liikenteen väylä on siirrettynä hieman pohjoisemmaksi turvallisuuden varmistamiseksi.

Eteläinen pihatie on avattu liikenteelle murskepintaisena. Työmaaliikenne kolimon työmaalle kulkee jatkossa Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on työmaaliittymä.

Kansi ja Areena -hankkeen välittömässä läheisyydessä tehtäviä töitä
Sorinkatu 6-8:n tukiseinän, eli ponttiseinän, ankkurointi jatkuu. Työvaiheessa ponttiseinän läpi Sorinkadun alle porataan metallitangot, jotka injektoidaan sementillä. Pontit tuetaan kiinnittämällä ankkuroihin vaakapalkki. Työstä aiheutuu hieman meluhaittaa. Töitä tehdään arkisin klo 7–20. Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. SRV toteuttaa myöhemmin erillishankkeena alueelle asuinrakennuksia ja pysäköintihallin sekä väestönsuojia koko lähialueelle, mukaan lukien Kansi ja Areena -kokonaisuudelle. 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän suunnittelija Henna Kärkkäinen p. 040 827 7419, henna.karkkainen@villivisio.fi 

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Nyt ratapihalla tehdään eteläisen kannen valmistelevia töitä. Tämänhetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kahden tornitalon rungot sekä julkisivut valmistuisivat vuonna 2021 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2023. Lopullinen aikataulu täsmentyy investointipäätöksen yhteydessä.

Tilaa uutiset

Tilaa työmaauutiset omaan sähköpostiisi.

Sähköpostiosoite