SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihalla suojaseinien ja ratapylväsperustusten tekoa, viikkotiedote 6/2018

Kansi ja Areena

Ratapihalla suojaseinien ja ratapylväsperustusten tekoa, viikkotiedote 6/2018

02.02.2018 - 12:15

SRV:n kehittämän Kansi ja Areena -hankkeen toteutuminen Tampereen ydinkeskustaan rautatieaseman läheisyyteen on varmistunut. Valmistelevat työt ja koepaalutukset ratapihalla aloitettiin jo viime vuoden lopulla, ja nyt hankkeen toteutuksen lopullisesti varmistuttua rakentamisen tahti työmaalla kiihtyy.

Viikon 6 työt
Ratapihalla, Ratapihankadun puolella radan läheisyydessä jatkuvat rakenteiden porapaalutukset. Lisäksi radan luona, Ratapihankadun puolelle asennetaan törmäyselementtejä. Pääradan vieressä, ratapihan keskellä suoritetaan suojaseinien asennusta ja ratapylväsperustusten tekoa.

Perustusten teot vaativat työaikaisen jännitekatkon, joten näitä töitä tehdään maanantain ja keskiviikon välisinä öinä ja mahdollisesti vielä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Muut työt suoritetaan normaalien työaikojen puitteissa arkisin klo 07-20. Töistä saattaa aiheutua jonkin verran meluhaittaa.

Sorinahteen (Vuolteenkatu 22) ja Sorinkatu 4:n kiinteistöjen suihkupaalutukset ovat valmistuneet.  Suihkupaalu- ja tukiseinien ankkurointia tehdään Sorinkadun puolella. Työt suoritetaan normaalien työaikojen puitteissa arkisin klo 07-20. Töistä saattaa aiheutua jonkin verran meluhaittaa.

Sähköratamuutostyöt jatkuvat yhden junaraiteen osalta. Muutostöitä tehdään yöaikaan. Töistä ei aiheudu meluhaittaa, eivätkä ne vaikuta henkilöjunien aikatauluihin.

Pääradan viereen syntyy rivistö suojaseinää.  

Liikennejärjestelyt
Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena.

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden varmistamiseksi Tampereen valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty pohjoisemmaksi, kauemmaksi ajoradasta. Järjestelyllä pyritään varmistamaan kevyen liikenteen turvallisuus risteävän työmaaliikenteen kanssa.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle murskepintaisena. Työmaaliikenne kolmion työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h.
 
Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi 
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.