SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Ratapihalla porapaalutusta, viikkotiedote 50/2017

Kansi ja Areena

Ratapihalla porapaalutusta, viikkotiedote 50/2017

08.12.2017 - 12:00

Ratapihalla tehdään eteläisen kannen rakentamiseen liittyviä valmistelevia töitä. Kyseisellä työvaiheella valmistaudutaan siihen, että varsinaisten rakennustöiden aloittamiselle on valmius lopullisen investointipäätöksen syntyessä. Investointipäätöksen arvioidaan syntyvän vuoden 2017 aikana. 

Viikon 50 työt
Ratapiha-alueella, Ratapihankadun vierellä käynnistyy porapaalutus. Ratapihan eteläpäädyssä, niin kutsutussa kolmiossa, tehdään laiturielementtien asennuksia ja maankaivutöitä. Sorin sillasta etelään päin ratapihalla tehdään suojaseinän paalutusta keskiviikon ja torstain välisenä yönä (mahdollisesti to–pe). Lisäksi kahden junaraiteen purkutyöt sekä turvalaite- ja sähköratamuutokset viimeistellään. Työt eivät vaikuta henkilöjunien aikatauluihin.

Sorinkatu 4:n perustusten suihkupaalutus alkaa maanantaina 11.12. Työ kestää arviolta kolme viikkoa, ja työaika on arkisin klo 7–20. Työstä aiheutuu jonkin verran meluhaittaa.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (TAKKin) tontin läpi, Tampereen valtatieltä työmaata kohti kulkevalla pihatiellä jatkuu vesihuoltolinjan rakentaminen.

Liikennejärjestelyt
Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen valtatien kevyen liikenteen väylä on siirrettynä hieman pohjoisemmaksi turvallisuuden varmistamiseksi.

Työmaaliikenne kulkee pääsääntöisesti TAKKin pysäköintialueen läpi. Ratapihankadulla yliopiston kohdalla on otettu käyttöön uusi työmaaliittymä.

Kansi ja Areena -hankkeen välittömässä läheisyydessä tehtäviä töitä
Sorinkatu 6-8:n tukiseinän, eli ponttiseinän, rakentaminen on tauolla maanantaina ja tiistaina ja jatkuu jälleen loppuviikosta. Työstä aiheutuu melua ja tärinää, ja lähikiinteistöihin on asennettu tärinämittarit. Töitä tehdään arkisin klo 7–20. Lisäksi Sorinkatu 6-8:n tontilla jatkuvat maanleikkuutyöt. Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Työmaan liittymä siirtyy tontin eteläreunaan. SRV toteuttaa myöhemmin erillishankkeena alueelle asuinrakennuksia ja pysäköintihallin sekä väestönsuojia koko lähialueelle, mukaan lukien Kansi ja Areena -kokonaisuudelle. 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän suunnittelija Kati Kovalainen p. 050 328 0487, ext-kati.kovalainen@srv.fi 
 

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Nyt ratapihalla tehdään eteläisen kannen valmistelevia töitä. Tämänhetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kahden tornitalon rungot sekä julkisivut valmistuisivat vuonna 2021 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2023. Lopullinen aikataulu täsmentyy investointipäätöksen yhteydessä.