SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Porapaalutusta tehdään vain päiväsaikaan, viikkotiedote 36/2018

Kansi ja Areena

Porapaalutusta tehdään vain päiväsaikaan, viikkotiedote 36/2018

31.08.2018 - 12:30

Viikon 36 työt

Ratapihankatu
Porapaalutus jatkuu Ratapihankadulla Areenan porrashuoneiden perustusten paalutuksella. Lisäksi tehdään porrashuoneiden maankaivuutöitä. Rakennus 2:n seinän nro 3 betonointi suoritetaan maanantaina 3.9. Myös kannen tukipalkkien telinetöitä ja seinän muotti- ja raudoitustöitä tehdään. 

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa suoritetaan porapaalutusta päiväsaikaan.  Lisäksi päiväsaikaan suoritetaan pilareiden ja paalujen valua keskiviikkona (5.9.) ja torstaina (6.9.). Kolmiossa tehdään yöaikaan, maanantain ja tiistain välisenä yönä (3.-4.9.) muotin purkua. 

Sorinkatu
Sorinkadulla tehdään Sorinparkin anturoiden muotti-, raudoitus- ja betonointitöitä. Kansi ja Areena -hankkeen välittömässä läheisyydessä tehtävän As Oy Wallesmannin anturoiden maatyöt ovat alkaneet. Sorinkadulla on alkanut myös pysäköintilaitoksen runkotyön nosturin pystytys.  

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20 lukuun ottamatta kolmion kohdalla maanantain ja tiistain välisenä yönä tehtävää muotin purkia, jota tehdään kello 22-06 välisenä aikana. Muotin purusta yöllä aiheutuu pientä meluhaittaa. 

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden puolella suoritetaan reikäpölkkyjen asennuksia ratapihalla. Lisäksi tehdään ylimääräisten eristysjatkosten poistoa.  

Havainnekuvassa Kansi ja Areena etelän suunnasta kuvattuna. Oikealla Ratapihankatua. Sorinkatu jää kuvan ulkopuolelle vasemmalle puolelle. Areenan ylimmässä osassa on hotelli. (KUVA: SRV/LIBESKIND/TOMORROW​)

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Hankkeelle avataan Visit Center loppuvuodesta 2018
Kansi ja Areena -hankkeen Visit Center avautuu Torni-hotellin vieressä vanhassa Veturihallissa. Visit Centerin tiloissa on osastot SRV:n asuntomyynnille, Tampereen kaupungille ja uuden Tampereen Areenan keskeisimmille toimijoille, jotka tässä vaiheessa ovat Restamax, Lapland Hotels, Veikkaus sekä liigajoukkueet Tappara ja Ilves. Lisäksi tulevasta Visit Centeristä löytyy noin 50-paikkainen esittelytila erikokoisten ryhmien tarpeisiin. Visit Centerin avaamisesta tiedotetaan lisää, kun avajaispäivä on varmistunut.

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.