SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Porapaalutuskoneet siirtyvät takaisin Ratapihankadulle, viikkotiedote 23/2018

Kansi ja Areena

Porapaalutuskoneet siirtyvät takaisin Ratapihankadulle, viikkotiedote 23/2018

01.06.2018 - 12:00

Viikon 23 työt

Eteläisen kannen porapaalutustyöt ratojen välissä valmistuvat keskiviikkona. Porapaalutuskoneet siirtyvät Ratapihankadulle, jossa porapaalutukset alkavat pienen tauon jälkeen torstain ja perjantain aikana. Rakennus 2:n seinän 1 betonointityötä tehdään ratojen välissä keskiviikkona. Rakennus 2 tulee sijaitsemaan Ratapihankadun puolella lähellä Sorin siltaa. Ratojen välissä, Sorinsillan vieressä, tehdään myös seinämuottien raudoitustöitä. Suojaseinän katon rakennustyöt jatkuvat pääratojen kohdalla. Töitä tehdään sunnuntain ja perjantain välisinä öinä jännitekatkoissa.     

Sorinparkin parkkihallin perustusten alle tehtävät porapaalutukset jatkuvat. Samoin Sorinkadun radan puoleista tukiseinää tehdään edelleen. Myös maakaivuutyöt jatkuvat. Tällä hetkellä kaivuutöitä tehdään anturaperustuksia varten. Ratapihankadulla tehdään vesihuoltoliitosten valmistelevia töitä. Ratapihankadun puolella suoritetaan laiturielementtien asennuksia.

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena jännitekatkon aikana tehtävät suojaseinien katon rakennustyöt, jotka tehdään yöaikaan sunnuntain ja perjantain välisinä öinä kello 22.00-05.00. Porapaalutusta tehdään poikkeuksellisesti lauantaina päiväaikaan. Töistä aiheutuu meluhaittaa.

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden puolella tehdään alusrakennetöitä vaihdekujan alueella päivätöinä. Työstä voi aiheutua melua.  

Kuva Kannen ja Areenan työmaasta Hotelli Tornin suunnasta. Kuva otettu 30.5.   

Liikennejärjestelyt
Etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön. Pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta.

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle ja se on nyt päällystetty. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Kesäkuussa Sorinkadulla tullaan tekemään vesihuoltoliitosten rakentamiseen liittyviä töitä viikoilla 24 ja 26. Nämä työt aiheuttavat häiriöitä Sorinkadun liikenteeseen.

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa:

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.