SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Porapaalutus jatkuu Ratapihankadun vieressä, viikkotiedote 41/2018

Kansi ja Areena

Porapaalutus jatkuu Ratapihankadun vieressä, viikkotiedote 41/2018

05.10.2018 - 12:00

Viikon 41 työt

Ratapihankatu
Areenan porrashuoneiden porapaalutuksen valmistuttua porrashuoneiden pohjalaattojen maatyöt on aloitettu.  Porapaalutus jatkuu Ratapihankadun vieressä Kanslerinrinteen kohdalla tiistaina 9.10. Työ kestää noin viikon. Kannen tukipalkkien muotti- ja raudoitustöitä tehdään ja lisäksi torstaina 11.10. suoritetaan tukipalkin betonointitöitä. Alueella suoritetaan myös pilarien tekoa ja pilareita betonoidaan keskiviikkona 10.10.

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa suoritetaan porapaalujen raudoitustyötä ja lisäksi tehdään pilareita. Työ on jännitekatkossa toteutettavaa yötyötä, jota tehdään maanantain ja torstain (8.-11.10.) välisinä öinä. Tästä työstä voi aiheutua pientä meluhaittaa. Lisäksi alueella rakennetaan päiväsaikaan pilareita ja tukipalkkien telineitä. 

Sorinkatu
Sorinkadulla jatkuvat Sorinparkin pysäköintilaitoksen rungon rakennustyöt. Lisäksi Sorinkadulla tehdään väestönsuojan anturointitöitä sekä anturoiden vierustäyttötöitä. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20 lukuun ottamatta kolmiossa maanantain ja torstain välisinä öinä tehtäviä porapaalujen raudoitustöitä sekä pilareiden rakennustöitä, joita tehdään yöaikaan kello 22-06 välillä. Yötöistä aiheutuu meluhaittaa. 

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden puolella tehdään vaihteiden lämpösuojien asennustöitä. Lisäksi ratapihalla tehdään kannen maadoitusten liityntöjä kiskoon ja niiden läpivientejä törmäyssuojaelementeistä. Työt tehdään päiväsaikaan eikä niistä aiheudu meluhaittaa. 

Sorinkadulla jatkuvat Sorinparkin pysäköintilaitoksen rungon rakennustyöt.

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.