SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Porapaalutus jatkuu Ratapihankadulla, viikkotiedote 32/2018

Kansi ja Areena

Porapaalutus jatkuu Ratapihankadulla, viikkotiedote 32/2018

03.08.2018 - 12:00

Viikon 32 työt

Porapaalutus jatkuu Ratapihankadulla pienen tauon jälkeen. Alueella tehdään myös kannen tukipalkkien telinetöitä. Ratapihankadun puolella, Sorinsillan vieressä tehdään rakennus 2:n seinän nro 3 raudoitustöitä.  Rakennus 2 tulee sijaitsemaan Ratapihankadun puolella lähellä Sorinsiltaa. 

Päiväsaikaan tehtävät porapaalutustyöt jatkuvat edelleen ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa. Alueella tehdään lisäksi joka yö paalujen raudoitus- ja valutöitä sekä pilareiden muottitöitä, raudoitusta ja valua. Työ on tehtävä yöllä, koska se vaatii jännitekatkon. Pilareiden valu ajoittuu tiistaille 7.8. ja kannen seinän valu keskiviikolle 8.8.

Sorinkadulla jatkuvat Kansi ja Areena -hankkeen välittömässä läheisyydessä tehtävän As Oy Wallesmannin porapaalutustyöt. Sorinparkin porapaalutustyö on valmistunut.  Alueella jatkuvat Sorinparkin anturalaudoitus- ja raudoitustyöt.  Ensimmäinen anturavalu pyritään tekemään tiistaina 7.8.

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20 lukuun ottamatta kolmion kohdalla tehtäviä yötöitä, jotka tehdään kaikkina öinä kello 22-06 välisenä aikana. Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden puolella ei ole suunniteltuja töitä viikolla 32. 

Yleiskuvaa Kansi ja Areena -hankkeesta yläilmoista käsin.

 

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.