SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Porapaalutus alkaa Sorinkadun P-talon kohdalla, viikkotiedote 16/2018

Kansi ja Areena

Porapaalutus alkaa Sorinkadun P-talon kohdalla, viikkotiedote 16/2018

13.04.2018 - 12:00

Viikon 16 työt

Eteläisen kannen pilarien raudoitus- ja muottien asennustyöt jatkuvat edelleen Ratapihankadun puolella yhteensä viiden pilarin osalta. Porapaalutuksia tehdään suojaseinän molemmilla puolilla pääratojen vieressä. Ratapihankadun puoleisen rakennuksen (rakennus 2) ensimmäiseen seinään tehdään seinämuotin tuplausta eli seinän toisen puolen muotin ja välissä olevan raudoituksen valmistuttua aloitetaan saman seinän toiselle puolelle muotin teko. Saman rakennuksen seinän raudoitustyöt on saatu päätökseen yhden seinän osalta ja seinän betonointi tehdään perjantaina 20.4.

Sorinkadun puolella radan varressa aloitetaan ponttiseinän teko tukemaan Sorinparkin kaivantoa, jonka syvyys on kahdeksan metriä. Sorinkadun P-talon porapaalutuksen valmistelevat työt on saatu päätökseen ja porapaalutus alkaa.

Ratapihankadun puolella seinämuotin tuplaustyö aloitetaan mahdollisesti jo lauantaina 14.4. päivällä ja työtä jatketaan maanantaina klo 22-24 välisenä aikana, jolloin on myös jännitekatko. Tämän jännitekatkon aikana tehdään samalla pilarimuotin purkutyötä. 20.4. tehtävä seinän betonointityö tehdään klo 7-21 välisenä aikana. Ratapihankadun puolella on liikennejärjestelyjä koko viikon ajan noin klo 18-02 välisenä aikana. Muut työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Päivällä tehtävistä töistä saattaa aiheutua jonkin verran meluhaittaa.

Radan massanvaihto- ja päällysrakennetöitä samoin kuin päällysrakenteen tukemista ja hitsaustyötä tehdään Ratapihankadun puolella. Lisäksi on sähköratamuutostöitä yhden raiteen osalta.  Kaikki ratatyöt tehdään päivätöinä eivätkä ne vaikuta henkilöjunien aikatauluihin.

Kansi ja Areena –hanke nyt livenä

Kansi ja Areena -hanketta voi nyt seurata livekameran avulla. Kamera tarjoaa kaikille kiinnostuneille ajankohtaista kuvaa hankkeen tilasta. Palvelussa on myös mahdollista katsella timelapse –videoita suoraan selaimessa. Linkki livekameraan löytyy Kannen ja Areenan työmaasivuilta osoitteessa:  

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/ 

Kannen ja Areenan rakentamista voi nyt seurata myös suoraan livekameran kautta. 

Kuvassa yksityiskohta paalutuskoneesta.

Liikennejärjestelyt
Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle murskepintaisena. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.