SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Porapaalutuksia edelleen kolmiossa sekä Sorinkadulla, viikkotiedote 31/2018

Kansi ja Areena

Porapaalutuksia edelleen kolmiossa sekä Sorinkadulla, viikkotiedote 31/2018

27.07.2018 - 12:15

Viikon 31 työt

Ratapihankadun puolella rakennetaan ponttiseinää porrashuoneita varten sekä tehdään maankaivuutöitä. Paaluja valetaan maanantaina 30.7. 
Ratapihankadun puolella, Sorinsillan vieressä rakennetaan rakennus 2:n seinän muotteja. Rakennus 2 tulee sijaitsemaan Ratapihankadun puolella lähellä Sorinsiltaa. 

Ratapihan eteläpäädyssä, niin kutsutussa kolmiossa jatkuvat porapaalutustyöt. Suurpaaluja porataan jännitekatkossa joka yö maanantain ja perjantain välisinä öinä (29.7.-3.8.) kello 22-06.  Suojaseinän kattoa rakennetaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä (29.-30.7.) kello 22-05. Lisäksi kolmiossa tehdään kannen seinän raudoitus- ja tuplaustöitä sekä pilareiden raudoitustöitä. 

Sorinkadulla jatkuvat As Oy Wallesmannin porapaalutustyöt. Sorinparkin porapaalutusta tehdään vielä viikolla 31, mutta sen jälkeen tämä Sorinparkin porapaalutustyö valmistuu. Lisäksi tehdään Sorinparkin anturalaudoitusta ja -raudoitusta.  Anturoita myös valetaan sään niin salliessa. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20 lukuun ottamatta kolmion kohdalla tehtäviä suurpaalujen porauksia ma-pe välisinä öinä kello 22-06 sekä suojaseinän katon rakennusta su-ma välisenä yönä kello 22-05. Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden puolella viimeistellään vahvavirtatöitä ratapihalla. Viimeistelytyöt tehdään päivätöinä eikä niistä aiheudu meluhaittaa.

Vaihdekujan jälkituentaa tehtiin yövuorossa 25.-27.7. 

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.