SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Porapaalutukset alkavat Sorinkadun puoleisella pääradalla, viikkotiedote 8/2018

Kansi ja Areena

Porapaalutukset alkavat Sorinkadun puoleisella pääradalla, viikkotiedote 8/2018

16.02.2018 - 12:30

Viikon 8 työt

Ratapihalla, Ratapihankadun puolella radan läheisyydessä jatkuvat rakenteiden porapaalutukset. Ratapihankadulla raiteiden vieressä porapaaluja myös raudoitetaan. Ratojen välissä suoritetaan suojaseinien perustusten hitsaustyötä.

Ratapihalla tehtävien porapaalutusten lisäksi rakenteiden porapaalutukset alkavat myös Sorinkadun puoleisella pääradalla. Työn arvioidaan alkavan viikon puolivälissä.  Maankaivuutyöt jatkuvat Sorinparkin osalta. Sorinahteen (Vuolteenkatu 22) ja Sorinkatu 4:n tukiseinien ankkurointityöt jatkuvat.

Töitä tehdään normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Töistä saattaa aiheutua jonkin verran meluhaittaa.

Sähköratamuutostyöt jatkuvat neljän junaraiteen osalta. Muutostöitä tehdään yöaikaan. Töistä ei aiheudu meluhaittaa, eivätkä ne vaikuta henkilöjunien aikatauluihin.

 

Kuvassa näkyvissä Ratapihan aluetta Tampereen Tornihotellista kuvattuna.  

 

Liikennejärjestelyt
Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena.

Tampereen Valtatien Naulakadun liittymän kevyen liikenteen työmaan aikaiset liikennejärjestelyt on purettu. Muilta osin ne pysyvät ennallaan. Kevyen liikenteen kunnossapitoa tullaan tulevina viikkoina tehostamaan. Sorinkadulla sijaitsevan poliisilaitoksen pohjoispäässä olevan suojatien näkyvyyttä parannetaan.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle murskepintaisena. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h.
 
Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.